Gebwell Aries 6 Vantaa

roots

Vakionaama
Palautepisteet
34
Kai se vielä nollan tienoilla voisi käydä jatkuvaa käyntiä periaatteessa, vai onko min. teho jo silloin liikaa?
Eihän siinä puskurissa ole mitään anturia Arikseen?
Onko se Aries loppuviimeksi paluu- vai menovesiohjattu?

Kumpi näistä kytkyistä?
geppiPuskuri.PNG geppiVaraaja.PNG
 
Viimeksi muokattu:

juhanahm

Aktiivinen jäsen
Palautepisteet
7
Aika samanlaisia nuo kytkennät on ainakin minun mielestä, toisessa on piiskapumppu toisessa ei ja kummassakin yhdistetty paluu. Minulla yhdistetyn paluun sulku on kiinni ja virtaaman varmistaa ylivirtausventtiili. Piiskapumppukaan ei ole käytössä kun sitä tunnu tarvitsevan. Tuo eka kuva siis ilman yhhdistettyä paluuta.
Aries on menovesiohjattu kuulemma paluuvesiohjaus on myös tulossa. Puskurissa ei ole anturia Ariekseen, josko anturillinen versio josksu tulisi
Nollan ja plussan välillä tehoa on liikaa varsinkin kun lämpötila päivällä nousee. jossain -5:ssä käy jatkuvasti.
 

roots

Vakionaama
Palautepisteet
34
Eli siis eka kytky, siinä kuvassa ei ole mitään paluu yhdistyksiä, puskuri on sarjassa ja siinä on sitten se puskuri kokonaan ladattu täyteen sitä liika kuumaa kun on lämpötilan nousu (=menovesi lasku) meneillään. Toka kytky ei lataudu niin paljoa. Mutta tuo asiahan oli sulla jo kaikkiaan kunnossa....
Se sitten vaan pitää sitä paluuta niin korkealla että teho on liikaa ja siitä seuraa että tulee pitkä paussi.
 

juhanahm

Aktiivinen jäsen
Palautepisteet
7
joo eka kytkäri. Valmius on kyllä tohon 2 kytkäriin, josa haluu testailla. Tavoite on kuitenkin ollut saada pumpulle mahdollisimman viileä paluu.
 

roots

Vakionaama
Palautepisteet
34
Eikö tuosta kippurastosta tosiaan saa lyhempää ajanjaksoo näkyviin nyt eikä koskaan?
Vähän pettynyt sen antiin...

Talologgerin tarttis sekin kunnon analyysiin kuinka toimii...
 

juhanahm

Aktiivinen jäsen
Palautepisteet
7
3kk käppyrän kyllä saa, mutta sitä ei voi oikein katella kuin viinapiirin lämpötiloja. Pitää kysellä. 2h käppyrä olisi huomattavasti parempi 2 päivän.
 

juhanahm

Aktiivinen jäsen
Palautepisteet
7
Koko talon sähkön kulutus luokkaa 1180kwh. La ja su kulutukset ovat arvioita tuossa huomenna on faktaa. Viime vuona meni 750kwh samalla ajanjaksolla enempi sähköä. MLP lämmitys vei sähköä 232,1 kwh ja käyttöveteen 30,2 kwh. MLP:n cop oli 4,5 kuukauden osalta. LKV tulistusvaraaja vei sähköä 45kwh. IV vei 72kwh ja sähköinen lattailämmitys 157kwh.
Helmikuussa meni muuten kokonaisuutena sähköä 2138kwh. Tällöin taloa lämmitettiin pelkästään sähköllä.
Se että onko tuo LKV tulistusvaraaja kulutuksen kannalta järkevää on sitten eri juttu. 2015 LKV tulistus vei maaliskuussa 77kwh
 

juhanahm

Aktiivinen jäsen
Palautepisteet
7
MLP:n 14 päivän COP 4,67. Tuossa siis vain lämmityskäytön COP eli käyttövettä ei ole huomioitu kun siitä ei ole faktaa. Meneepäs muuten käyttösähköön paljon sähköä, siis 29kwh/vrk. Tuosta on kuitenkin jo vähennetty MLP, IV, käyttövedet ja sähköinen lattialämmitys.
 
Ylös Bottom