Gree amber 35 ja katkokäynti

juhpyl

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Minulla on toisena lämpöpumppuna ollut viikon verran Gree amber. Olen ihmetellyt, kun ulkolämpötila lähestyy nollaa alkaa Gree:ssä katkokäynti eli se pysähtyy hetkeksi, ehkä kolmeksi minuutiksi useita kertoja ennenkuin se menee varsinaiseen sulatukseen. Lämpötilasäätöä olen nostanut 28 asteeseen ja Gree:n näyttö näyttää lämpötilan olevan huoneessa 21 astetta. Eli esimerkiksi käyntiä 20 min, tämän jäkeen kolmen minuutin pysäytys ja taas puhallusta 20 min ja kolmen minuutin katko, kunnes tunnin kuluttua tulee toinen sulatus. Onko tämä normaalia laitteen toimintaa?
 

PaveKoo

Jäsen
Täällä hommattu vastaava pumppu 25-mallina tallin ylläpitoon.... Tai jos tarkkoja ollaan niin Nordcellin tarroilla oleva pumppu. Mutta siis sama laite kyseessä.
Itseäni on ihmetyttänyt kun pumppu toimii omasta mielestä aikalailla on-off pumppuna... eli lämpötilapyynti ollut noin 11 astetta.... Puhallusta kokeillut automaatilla ja manuaalisesti 2-4 nopeudella... ei vaikutusta.
Niin tuntuu että on ulkolämpötila mikä vaan väliltä 0 - -20 astetta niin aina kun lämmittää niin pöhisee melko lailla täysillä... lämmittää esim. 15 min ja sitten taas huilaa niin kauan kunnes sisälämpö on pari astetta tippunut.... Ottotehot aina yli 1000W... lämmitysaika vaan taitaa vaihdella ulkolämpötilan mukaan. En tiedä onko tuolla sitten käytännössä mitään väliä sähkönkulutuksen tai muiden asioiden kannalta toimiiko noin vai niinkun invertterin kuuluisi että käy pitempään pienemmällä ottoteholla.
Kokeilin nostaa lämpötilan pyynnin 15 asteeseen, mutta ei silläkään ollut minusta mitään vaikutusta käyttäytymiseen.
Kun vaan lueskelee muiden pumppujen käyttötietoja tai ottotehoja niin ne vie sanotaan vaikka 400w - 800w kovemmillakin pakkasilla...
Eli onko tuo pumppu liian iso tuohon talliin...? Onko siinä jotain säätöjä / asetuksia joita pitäisi muuttaa? Vai onko vaan tuo pumppu huono tai muuten epäyhteensopiva tuonne...
Kaikista metelistä ym. tuota on syytetty mutta niillä itselleni ei ole mitään väliä miten puhkuu ja puhisee kun on tosiaan erillisen tallin / varaston lämmölähteenä.
Kun esim. vertailee käyttäjän pamppu tallin Panan kulutuksiin niin onhan tuo ihan eri maata tuon oman koneen kanssa...
Se on sanottava positiivista että tuo sentään jaksaa hienosti pitää tallin lämpöisenä tuolla alle -20 asteen lämpötiloissa, mitä edellinen vanha mitsu ei jaksanut.... sen tähden tuo pumppu tulikin pääasiassa vaihdettua.
Mitään super tarkkoja arvoja tuosta ottotehosta ei ole kun käytössä vaan tuolla tallissa tuolle pumpulle "sulaketaulussa" oleva din-kisko mittari joka näyttää pumpun kokonaiskulutuksen ja hetkellisen kulutuksen.
Sen taki aiemmin tuolla toisessa energiankulutus topicissa kyselinkin mikä voisi olla kätevä ja helppo ratkaisu alkaa mittaamaan tuon tallin pumpun kulutuksia vaikka tunnin sykleissä... jos löytäisi sellaisen mittarin mistä saisi vaikka pc:lle siirrettyä halutessaan tai kuukausittain jonkinlaista faktaa minkälainen kulutus on ollut.

Ja pahoittelut jos tuntuu topicin ryöstöstä... modet voi siirtää toisaalle tai uudeksia aiheeksi jos näin näkee paremmaksi :)
 
Ylös Bottom