Gree Amber 35 kokemukset

MOL

Tulokas
Katkokäynti vähenee kun käännät patterit ja lattialämmitykset Off-asentoon ja enemmän lämmitysvastuuta pumpulle.
Asentajan ihan omaa tyhmyyttä ruuvata pellit parilla ruuvilla vain kiinni.

Muuten kyllä, mutta ei oikein pysty kääntämään OFF-asentoon kun nämä kaksi huonetta ovat matalammalla lämpötilalla, koska niitä käytetään vain arvovaltaisten vieraiden saapuessa. Voin tietysti lämmittää "turhaan" huoneita pumpulla, joka voi tosin tulla saman hintaiseksi kuin matalampi lämpöinen patterilämmitys. Kokeilenpa siis lämmittää lisähuoneita, jotta pumppu sammuisi harvemmin. Kylppäristä en ajatellut lattialämmitystä kylläkään laittaa pois.

Asentajan laittamiin ruuveihin en voi varmaksi sanoa monellako on lätkän kiinni lyönyt. Tutkitaan asiaa.

Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että tuo on äänekkäin sisäyksikkö, jonka olen itse tavannut...siis ikinä.

Tässä vielä lämpökäyrä noin vuorokauden ajalta, jossa Gree Amber on ollut koko ajan pyynnillä 22´C...aikamoista heittelyä lämpötilassa -> lähes 3´C. Lämpötila on mitattu 7-8 metriä ILPin edestä siten, että puhallus ei osu suoraan lämpötila-anturiin vaan se on esteen takana.

temps.png
 
Viimeksi muokattu:

MOL

Tulokas
Maahantuoja vaihtoi sisäyksikköön piirikortin. Nyt on tehty hieman pidemmän ajan seurantaa ja iFeel -asennolla lämpötila seilaa edelleen kolmen asteen verran. Pyynti on 22 ja lämpötila laskee jopa alle 20´C välillä. Lämmityssykli on noin 4 tuntia, jonka jälkeen laite on pois päältä suunnilleen saman verran. Asumismukavuus on aika heikoissa kantimissa tässä kohtaa.
 

Liitteet

  • Gree2.PNG
    Gree2.PNG
    296,7 KB · Katsottu: 343
Viimeksi muokattu:

MOL

Tulokas
Noniin. Kaiken pöhinän, suhinan, nitinöiden, natinoiden ja lämpötilavaihteluiden jälkeen päädyimme VAIHTAMAAN juuri asennettu pumpun toiseen. Täytyy sanoa, että älkää hyvät ihmiset asentako Gree Amberia oleskelutiloihin, nämä laitteet kuuluvat autotalleihin ja varastoihin. Itse en tätä uskonut ja piti ostaa ensin halpa ja vasta sitten hyvä --> asennuskuluja tuli maksettua 350 euroa ihan turhaan. Nyt seinällä on Fujitsu LZCAN09, josta ei edes tiedä parin metrin päässä onko se päällä vai pois, niin hiljainen se on. Lisäksi vedontunteet, katkokäymiset, suhahtelut, nitinät ja paukahtelut loistavat poissaolollaan. Laite ei myöskään naksu yhtään. Kaiken lisäksi lämpötila pysyy 0,5´C-asteen sisällä. Mielestäni tämä Fujitsu on premiumlaite ja sillä vieläpä 5 vuoden takuu.
 
Viimeksi muokattu:

JakuS

Jäsen
Onko muilla ollut tuota lämmön seilausta? Tuntuu tuo juuri kämppään asennettu pumppu aiheuttavan lämpötilan seilaamista 2-3 astetta. I feel toiminnolla pumppu ei käynnisty vaikka lämpöanturi näyttää että lämpötila on alle pyynnin. Onko ominaisuus vai onko osa näistä viallisia?
 

Jouni

Tulokas
Lämpötila seilaa. Joko liian lämmin tai sitten jo vähän vilu ennen kuin lähtee taas käyntiin. Maahantuojalta ensin tieto että Amberissa ei voi ohjelmoida lämpötilansäätöä, sittemmin tulikin tieto että voi ja ohjeet englanniksi jossa mm. teknisiä lyhenteitä ja sanasto muutenkin vaikeaselkoista. Olisin kyllä voinut odottaa, että olisi valmiiksi käännettynä. En ole vielä tehnyt asialle mitään. Esitetiedoissa mainitaan ns. "takkatoiminnosta". Käyttöohjekirja ei kylläkään tunne ko. toimintoa? Kotona 13v ikäinen Mitsu ja siinä sisäyksikkö lopettaa lämmittämisen ja jää hiljakseen puhaltamaan kun asetettu lämpötila on saavutettu, eli esim. kun takka antaa lisälämpöä niin pumppu levittää sitä, mutta ei enää lämmitä. Greessä vain vaihtoehdot on/off. Useamman kerran tehnyt sen että vaikka olen laittanut kaukkarista laitteen offiin niin muutamien tuntien kuluttua se on taas ollut päällä. Sittemmin käytin virrat pois pääkatkaisimesta ja en nyt enää ole huomannut kyseista toimintaa. Saa nähdä. Äänekäs on ja nyt kuulostaa, että sisäyksikössä joku laakerikin pitää ääntä. Kotona vanha Mitsu puhaltaa edelleenkin lähes äänettömästi. Maahantuojan apu ollut aika onnetonta, mutta pitää taas terästäytyä kun tulee laitetta enemmän tuolla mökillä käytettyä ja takuutakin on vielä jäljellä. En suosittele asuintiloihin!!
 

Jonska

Tulokas
Olen hankkimassa lämpöpumppuja hallin lämmittämiseen. Tavoite on saada edullisesti mahdollisimman huoleton ilmalämppöpumppu. Onko eri merkkien välillä eroa kuinka helposti laite kerää jäätä ympärille? Kerääkö siis Gree amber sarjan pumput aina jäätä ympärilleen? Onko jollakin kokemuksia gree pumpusta, josta ei itse tarvitse poistaa jäätä vaan automaattisulatus riittää? Jos on, mikä pumppu ja paikkakunta? Onko jokin muu merkki ja malli huolettomampi? Jos verrataan esim. gree, mitsubishi, toshiba, fujitsu onko eroa jäätymisessä? Keskustelupalstoilla joskus korostuu yksittäiset ongelmat, joten olisi kiva kuulla kommentteja niiltä, joilla gree pumppu toimii ilman käyttäjän mekaanista jään poistoa. Onko tietoa, onko Gree, ja Nordcel tismalleen samoja vai onko nordcel nimellä myytävissä jotain parannuksia pohjoisen olosuhteisiin?
 

Rauski

Ilppien huolto ja kylmätekniikka kiinnostaa.
Kuuran ja jään kerääntyminen liittyy ulkoyksikön ympäristön kosteuteen, ja mikäli laite ei pysty sulatuskerroilla poistamaan kaikkea kuuraa, kerääntyy sitä koko ajan lisää. Tärkeä asia on myös, että rakennuksen sisällä täytyy olla riittävä lämpötila, jotta siellä riittää lämpöenergiaa hyödynnettäväksi suatuksen ajaksi. Mitsubishi Electric -pumpuissa sulatuksen loppulämpötilaa voidaan nostaa, mikäli laite on vaikeissa olosuhteissa. Tämä tosin ei auta, mikäli sisällä ei ole toimivaa ylläpitolämmitystä.
 

Kärmis

Tulokas
Hei
Lueskelin tuosta äänekkyydestä vissiin tuolle huokailulle ja paukkeelle sisäyksikössä ei mahda mitään.
Edellisen pumpussa se tasoittui sisäyksikön puhdistuksen myötä.
Hommasin pumpun kesällä kiireellä jus helteiden alussa ainut minkä sai heti, jäähdytys toimi hyvä ettei pipo pitänyt olla päässä.
Olin ihan tyytyväinen kunnes ilma viileni silloin alkoi helvetin moinen tärinä ja meteli.
Puppu hirsi ulkoverhouksessa räystään alla huono paikka mut meillä ainut sut järkevä paikka.
Tutkailin asiaa ja vaihdoin kumien paikalle jouset ero järkyttävä ennen tärisi mikro kaapissa ja puppu piti kauheaa jyrinää.
Nyt pitää ikkunaan laittaa korva kiinni että, kuulee mitään.
Sitä olen miettinyt oliko osa syy metelissä kun pumppu oli aika kallellaan nyt rikoilla oikaistu ulkoyksikkö suoraan.

No tällä greellä mennään kunnes hajoaa. On se näillä pakkasilla vielä hyvin pelannut pitää vissiin koputtaa puuta.
 

HooVee

Aktiivinen jäsen
Kuinkahan tuota lämpötila-arvoa voisi "säätää"? Nyt kun pyynti on 17, talossa on 21. Tuo neljän asteen ero on aika vakio lämmitysmoodissa. Ei sinällään haittaa, mutta hölmöltä tuntuu.
 

Rauski

Ilppien huolto ja kylmätekniikka kiinnostaa.
Mittaa laitteen sisälämpötila laitteen oikealta puolelta, niin saat tiedon onko sisäanturilla sama lämpötilatieto kuin laitteen yläpuolella.
 

Jonska

Tulokas
Ostin hallikiinteistöön joulukuussa 2020 3 kpl maksimiteholtaan 9,5kw Gree Amber ilmalämpöpumppuja. Vajaan vuoden käytön jälkeen 2 niistä lakkasi toimimasta. Alkuun kokeiltiin vaihtaa piirikortit, josta ei ollut hyötyä. Sitten vaihdettiin koko ulkoyksikkö molempiin jotta saatiin lämmitys toimimaan. Aika näyttää miten kestävät jatkossa. Oliko vain huono tuuri että 2/3 hajosi alle vuodessa vai onko hajoamisia jatkossakin luvassa jatkuvasti. Hallikäytössä olen ollut tyytyväinen lämmitystehoon ja voimakkaaseen puhallukseen. Kunhan vain kestävät jatkossa takuuajan jälkeenkin.
 
Ylös Bottom