Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mä en ole koskaan kesäpeltiä edes ajatellut käyttää, koska kuumimmalla tosiaan hieman jjähdyttää tuloilmaa.Muuttuuko siis lämmön talteenotto kylmän talteenotoksi kesäksi? Kannattaako siis olla laittamatta kesäpeltejä yms?
Kyllä, mutta muistavatko uudet ILP:ien omistajat tämän? Onkohan kukaan palstalaisista mittaillut tätä?Mä en ole koskaan kesäpeltiä edes ajatellut käyttää, koska kuumimmalla tosiaan hieman jjähdyttää tuloilmaa.
Kyllähän se muuttuu. Mutta joku automatiikka tuota tarvitaan ohjaamaan.Muuttuuko siis lämmön talteenotto kylmän talteenotoksi kesäksi? Kannattaako siis olla laittamatta kesäpeltejä yms
Muuttuuko siis lämmön talteenotto kylmän talteenotoksi kesäksi? Kannattaako siis olla laittamatta kesäpeltejä yms?
Vallox MV110 täällä uusimmalla versiolla. Vanhassa versiossa oli joku bugi, mutta tämä nykyinen tuntuisi viilentävän ihan jonkun verran. Nämä tuosta n. viikon takaa enne sisäilman nousua:Kyllä, mutta muistavatko uudet ILP:ien omistajat tämän? Onkohan kukaan palstalaisista mittaillut tätä?
Koko jutun sotkee, jos jäähdyttää päivällä ja illalla ilpillä. Tuolloinhan päiväsaikaan sisällä ja viileämpää kuin ulkona ja lämmön talteenotto poistoilmasta on todellisuudessa viileän talteenottoa.Kai tuossa ajatus siis on, että voisi yöllä vetää tehostetusti viileätä sisään ja päivällä himmata kuumaan aikaan (meillä ei onnistu tuo tai joku muu muuttuja sotkee asian)
Mielenkiintoista.Meillä tehostettu ilmanvaihto toimii aika hyvin (kuvassa yhdestä tuloilmakanavasta mittaus), eilen näytti liipaisseen isomman puhalluksen klo 23 ja se oli käytössä aamukymmeneen asti. Kriteerinä huonelämpötila yli 23 astetta ja Valloxin antureista ulkolämpötila alle 21 astetta ja 12h keskiarvo yli 15 astetta. Käytännössä siis pitäisi viilentää vain kun on oikeasti tarvetta. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, miksi puhallusilman lämpö alkoi pudota noin selkeästi jo ennen klo 23, ulkolämpötila on pysynyt kuitenkin noin 21 asteessa tuolloin ja tietysti auringon vaikutus on jo hävinnyt.
katso liitettä 87230
Valloxin anturissa tippui suunnilleen 20->16C välillä 23..05. Sitten alkaa aurinko jo vähän lämmittää tuota seinää, josta raitisilmakanava alkaa.Mielenkiintoista.
Mikähän teilläpäin oli lämpötila yöllä? Jos oli vaikka alle 15 niin onhan tuossakin sitten 7 astetta takkiin vielä aamullakin.
IV-kone ohjailee itseään hieman avitettuna.
Perusohjaus tulee CO2-anturien perusteella, +/- 20 %-yksikön ohjausvaikutus.
"Kesäyön viilennys" -nimellä menee tehostus, kun huonelämpötilaa on tuloilmalla mahdollisuus "jäähdyttää". Tähänkin on hieman avustusta tehty eli lämpötilarajoja sekä tehostusta säädetään vallitsevien olosuhteiden mukaan, mukana on tosin myös sääennusteen ottaminen huomioon eli tarvittaessa himmaillaan tai lisätään tehostusta.
Laite ottaa myös kykyjensä mukaan poistoilmasta viileyttä talteen eli LTO on päällä, jos poistoilma on "Kesäyön viilennyksen" aikana ulkoilmaa viileämpää.
Lisäohjaus tulee vielä kosteudesta, mutta se reagoi toki vain suihkuun / saunomiseen.
Käsin säätämistä ei ole tarvinnut automaation tekemisen jälkeen miettiä.
e. Viilennyksen ja kosteuden tehostus molemmat on 0-20 %-yksikköä lisäystä. Näistä kaikista tulee sitten yhteisvaikutus, joka on aina välillä +/- 20 %-yks.
Totta, ja ei itsellä noissa kokeiluissa ole ILP ollut käytössä.
Plus meidän talomme tapauksessa vahva käsitys on, että tuo yöaikainen viileän imeminen ei toimi alkuunkaan. Vaikka olisi klo22-06 ulkona 10-15 astetta niin huoneisiin puskee IV-kanavasta luokkaa 25 vielä aamulla oli kennon ohitus tai ei.
Taas kun tämän kirjoitti, niin tuntuu uskomattomalta, mutta olen monta kertaa palauttanut mittaukset mieleen. Ps IV-putkien eristys vintillä on ok.