ILP 3h+k asuntoon

kolehti

Tulokas
Apua tarvittais ilmalämpöpumpun valintaan ja sisä- ja ulkoyksikön asennuspaikkaan.
Ilmalämpöpumpuista ei ole aikaisempaa kokemusta. Kohde Oulussa ja laitteen tulisi lämmittää talvella sekä kesällä viilentää.
Asunto 69 neliöinen rivitalon 1. kerroksen päätyasunto. Asunnossa sähkölattialämmitys, jota varattu (releohjauksella) yösähköllä.
Nyt käyttöön otettu yksiaikasähkö. Miten lattialämmitys ja ilp tulisi säätää yhteistyöhön.
Ulkoyksikölle paras paikka olisi ruokailutilan (keittiön) ikkunan alla. Sisäyksikölle paras paikka mietinnässä, toiveena mahdollisimman
hiljainen sisäyksikkö. Haaveissa ois olohuoneeseen noin 10cm:n alaslasku (rimoitus). Keittiön ja olohuoneen ikkunat etelään.
Suosittele kohteeseen sopiva laite ja asennuspaikka. Hankintakustannus noin 2000€ asennuksineen.
3h+k.jpg
 
Viimeksi muokattu:

timbba

Vakionaama
Lattialämmitys on syytä pitää lähestulkoon kokonaan poissa päältä, mikäli säästöä haluaa. Esimerkiksi meillä 93.5m2 rivitaloasunto ja ainoastaan ILP (poislukien pesutilojen lattialämmitys) toimii lämmityslaitteena -20C saakka. Sen jälkeen patterit tulee avustamaan, kun potku ei enää riitä.

Jos ulkoyksikkö halutaan keittiön ikkunan alle, niin onko terassin oven päällä tilaa? Ja jos siitä katsoo suoraan eteenpäin, niin eihän alla ole sohvia tai muita missä ihminen on ns. ilmavirran alla? Jos ei ja tilaa on, niin siihen minä laittaisin.

Laitteeseen en ota kantaa... ku ei tiiä mitä muuta arvostetaan kuin hiljaisuutta (joka oikeasti tarkoittaa, että säästöpotentiaali pienenee). Itselle takuu on ainaki merkitsevä asia.. ja yleinen toimivuus (esim. LN25 ketjua lueskellessa ei sitä ainakaa tee mieli ostaa iha heti). Mut sen voin sanoa, että ei niissä loppuviimein iha kauhean merkittäviä eroja ole.. ja tämä on siis vain mun mielipide.
 

kolehti

Tulokas
Terassin oven päällä tilaa 31cm listaan asti. Eteisen kaapin yläpuolella n. 2 cm, mutta liukuovikaapin yllä on kaksi ovien yläkaappi. Veikonkoneen Fuji kiinnostaa, mutta siellä on myös Bosch laitteita mihin saa pitkän takuun. Mikä Bosch:in malleista sopiva kohteeseen.
 

eepinis88

Jäsen

Itten hommasin tuolta edullisen paketin Daikin Perfera 30 h, 5 vuoden huolenpitosopimus

2130 oli loppusumma

Eli meillä on 64 neliöinen paritalo

Kannattaa kysyä noilta vaihtoehtoja

Hyviä tarjouksia nyt menossa

Toki jos joutuu timanttiporausta käyttämään niin se kyl nostaa hintaa aika paljon noilla , meillä oli puuverhous ja meni ihan perus asennus paketilla
 

TJAP

Jäsen
Terassin oven päällä tilaa 31cm listaan asti. Eteisen kaapin yläpuolella n. 2 cm, mutta liukuovikaapin yllä on kaksi ovien yläkaappi. Veikonkoneen Fuji kiinnostaa, mutta siellä on myös Bosch laitteita mihin saa pitkän takuun. Mikä Bosch:in malleista sopiva kohteeseen.
En lukenut koko ketjua, mutta ota myös huomioon, että sisäyksikön lisäksi päälle vaaditaan yleensä noin 30-50mm tyhjää tilaa (riippuen laitteesta) Fujitsu vaatii muistaakseni min. 50mm ja sisäyksikön läppä aukeaa joissain malleissa vielä reilustikin sen alapuolelle. Aukeaako ovi sisäänpäin?
 

kolehti

Tulokas
Jos terassin oven ylälistan poistaa tilaa on 360 mm (36 cm) tämä riittänee sisäyksiköille. Ovi aukeaa ulospäin. Tarjouksia tullut Fuji, Bosch, Mitsubishi rw25, ln25 ja ft25 koneista.
 
Ylös Bottom