ILP:n sähkökytkentä sisäyksikköön.

Raadon

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Täytyy hommata 14v vanhan Lg:n tilalle uusi pumppu . Ongelmana on että siinä tuli sähkösyöttö sisäyksikköön. Löytyyköhän enää uusia pumppuja missä on sähkösyöttö sisäyksikköön. Puuttuu 1 karva jos sähkö tulisi ulkoyksikköön. Läpivienti on osittain maan alla ja kaapeliläpivienti hartsilla valettu.
 
Viimeksi muokattu:

tet

Vakionaama
Täytyy hommata 14v vanhan Lg:n tilalle uusi pumppu . Ongelmana on että siinä tuli sähkösyöttö sisäyksikköön. Löytyyköhän enää uusia pumppuja missä on sähkösyöttö sisäyksikköön. Puuttuu 1 karva jos sähkö tulisi ulkoyksikköön. Läpivienti on osittain maan alla ja kaapelijatkos hartsilla valettu.
Toshibassa voi valita, kumpaan päähän syötön kytkee. Välikaapeliksi riittää nelijohtiminen.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Puuttuu 1 karva jos sähkö tulisi ulkoyksikköön.
Ymmärsinkö/arvaanko oikein että nyt on tuossa välikaapelissa vain kolme "karvaa"/johdinta?
Onko vanha LG ON/OFF tyyppinen? Mikä on mallimerkintä?
 
Viimeksi muokattu:

kimmok

Aktiivinen jäsen
Ilp tarvii vähintään 4kpl johtoja vaikka olisi on/off.
Vai miten meinasit toteuttaa 4 tie venttiilin käännön.
Jäähdytys ei tarvitse kuin 3kpl johtoja.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Jäähdytys ei tarvitse kuin 3kpl johtoja.
Taisikin olla sitten vanhoja LG:n ON/OFF jäähdytyskoneiden sähkökuvia nuo mitä netistä löysin. Noissa on kaikki "äly" sisäyksikössä.
Aloittaja ei kylläkään maininnut aloituksessa että oliko kyseessä ILP vaiko jäähdytyslaite. 14 vuotta vanha LG voi hyvinkin olla jäähdytyslaite. :)
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Puhtaasti ajatuksen tasolla niin AP:n tapauksessa saisi kyllä uusikin pumppu liitetty kolmella karvalla yksiköiden välillä kunhan asennus ei ole vikavirtasuojan takana.

Nolla ja suojamaa silloin samaan karvaan, vaihe yhteen ja data kolmanteen.

Niin ei toki saa tehdä eikä se täytä vaatimuksia mutta ratkaisisi kyllä varsinaisen ongelman.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Puhtaasti ajatuksen tasolla niin AP:n tapauksessa saisi kyllä uusikin pumppu liitetty kolmella karvalla yksiköiden välillä kunhan asennus ei ole vikavirtasuojan takana.
Kyllä se voi ja tässä tapauksessa aivan erityisesti pitääkin olla vikurin takana. Nykymääräysten mukaan vikuria käytetään niin, että laitteen kuoriin vuotanut sähkö menee enemmän tai vähemmän myös maan kautta vikurin ohi ja laukaisee vikurin vaikka kukaan ei koskisi laitteeseen. Jos menee laiskuuttaan nollaamaan ulos menevät maat vikuri on ainoa pelastus siinä vaiheessa kun se nolla irtoaa - laitteen kuorissa on vaihe ja kun joku menee sitä halailemaan vikuri katkoo sähköt heti kun ihmispolon läpi menee yli se 30mA.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Mitenköhän oli ajateltu kylmäaineputket vietävän ulos? Vai olikohan tarkoitus käyttää vanhoja putkia?
 

Harrastelija

Aktiivinen jäsen
Vikuri ja nollaaminen ei taida kuulua yhteen.
Jotta vikuri toimii oikein, kaikki vaiheeseen mennyt virta pitää tulla takaisin nollajohtoa myöten. Riippuen missä kohti tässä tuo nollaus olisi tarkoitus tehdä, osa virrasta saattaakin palata maajohtoa takaisin (vikuri laukeaa turhaan). Tai vikatilanteessa virta ei menekään maajohtoon vaan palaa nollajohtoa myöten (eli vikuri ei laukea).
Toki vikuri toimii edelleen jos ihmisen kautta virta menee esim pihanurmikolle.
 

Raadon

Tulokas
Olin tovin poissa täältä mutta ilokseni kommentteja on tullut. Tuo vanha on tosiaan LG:n on/Off malli. Toinen vastaava jo uusittiin panasonicin pumpulla. Silloin asentaja muistaakseni sanoi että on hyvä kun sähköt tulee taas sisäyksikköön. Sisä ja ulko yksikön välissä 5g 1,5 kumikaapeli joka pitäisi riittää kun sähköt tulee sisäyksiköstä.
 

kimmok

Aktiivinen jäsen
Toi kaapeli riittää tuli syöttö sisälle tai ulos.
Kylmäainekin on ollut tod.näk. r 410.
Että siinäkään en näkisi suurempia ongelmia.
 

Raadon

Tulokas
Toisen tilalle tuli ce9 pke. Ostin sen gigantin Black friday myynnistä 2015 lopulla ja vasta nyt huhtikuussa asennettiin.Ei ollut edes takuuta asennettaessa. LG toimi ja toimi!!
 

kimmok

Aktiivinen jäsen
On/off kone vaatii 5kpl johtoja toimiakseen lämpöpumppuna.
Jotkut mallit vielä jonkun anturipiuhan.
Lg.tä en muista nähneeni r22 lämpöpumpuna.
Joten kylmä aine on joko r 407 tai r 410 .
Molemmissa esteriöljyt sisällä eli ei vaikuta mopon ohjauseen.
 

Raadon

Tulokas
Nyt kurkkasin sisäyksiköstä tiedot LG AS-H126UBHO ja R410A aineena. Säännökset ovat näköjään muuttuneet sitten v. 2015. Kun toisen tilalle tuon Panasonicin tilasin niin ei tarvinnut tietoja asentajasta. Nyt näemmä kun tilaa niin täytyy olla asennusliike nimettynä. Saatan hyvinkin hommata Panasonicin toisenkin tilalle.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Nyt kurkkasin sisäyksiköstä tiedot LG AS-H126UBHO ja R410A aineena.
SM (sivu 4) mukaan siellä on 5-napainen kaapeli välissä. => ei tarvetta sen vaihdolle

Kylmämies voi sitten arvioida kylmäputkien vaihdon tarvetta. Oliko putkissa sen verran varaa että voisi tehdä uudet kartioit niihin?
Vahat putket ilmeisesti SM:n mukaan 1/2"+3/8". Tuossa panassa on 1/4"+3/8" putket, tuliko siihen vaihdettuun Panaan kuitenkin uudet putket?
 
Viimeksi muokattu:

Raadon

Tulokas
Vanhoilla putkilla mentiin mutta supattiin kartioilla. Alakerran tulevaan pumppuun mennään myös vanhoilla muutosten jälkeen koska putkissa on varaa. Vanha vielä toimii mutta sulatuksen jälkeen sisäyksikkö huutaa kuin sirkkeli. Syksyllä varmaan asennutan uuden pumpun. Kiitoksia kaikille.
 
Samalla otsikolla jatkaisin.. Pitäisi sen Ultin RR:n ;) eli Chofu Serenon tilalle hommata uusi ilppi. Chofu on ollut 2009 alusta alkaen, mutta nyt on tiensä päässä. Lämpö on riittänyt täällä Maskussa Turun lähellä niin, että kovimmilla pakkasilla on pitänyt muutamaksi viikoksi laittaa vesikeskuslämmitys päälle - esimerkiksi viime talvena riitti koko talven. Chofussa on sähkösyöttö sisäyksikölle maadoitetusta pistorasiasta.
Olisiko muita vaihtoehtoja kuin nuo edellämainitut, joissa syöttö sisäyksikölle?
Jos vetäisi syötön pannuhuoneen sähkökaapista (vm 1984) ulkoyksikön viereen tulisi kaapelivetoa noin 10 metriä ja kahden seinän läpivienti.
Yksinkertaista ja käyttövarmaa peliä, ilman hienouksia etsin. Mitä suosittelisitte?
 
Ylös Bottom