Ilpin kulutus lepotilassa

C

Cud

Vieras
Vs: Ilpin kulutus lepotilassa

Hmm, oisko termostaatissa jotain häikkää kun kulutus on niin alhainen 4-7W vaikka lämpötila on vain 2-3 astetta? Tosin kone välillä sammui kokonaan koska sisällä oli 24 astetta ja pyyntö 22.
 

Musse

Jäsen
Vs: Ilpin kulutus lepotilassa

tuon "sammumisen" ei pitäs vaikuttaa sillä jos ulkolaitteelle menee virta ja lämpötila alle +5C astetta niin lämmitysvastuksien pitäis olla päällä.

Tuosta minun laittamasta linkistä löytyy myös kytkis tämä osalta.
Toki voi eroja olla tuossa termarissa(en tiedä kuinka tarkka) eli saattaa olla ettei ihan 5 asteessa kytkeydy joten tarkasta kulutus vaikka kun lämpötila nollassa jolloin pitäs jo vastuksien olla päällä.

Tai jos aukaiset ulkolaitteen liittimen kopan niin L-L1 välillä pitäisi olla johdin. Jos puuttuu niin yhteys asentajaan.
 
C

Cud

Vieras
Vs: Ilpin kulutus lepotilassa

Pitää tarkistaa toi homma ettei tule mitään ikäviä yllätyksiä. Tosin on mukavaa ettei näillä keleillä kuluta tuon enemmän. Pienemmällä konella (7 LC) taitaa olla sama juttu, vaikka se kyllä käy jatkuvasti ja kuluttaa saman verran kuin isompi.
 

Musse

Jäsen
Vs: Ilpin kulutus lepotilassa

+10 asteen kelillä kun mittailin ja sisäyksikön tuuletin oli quit eli pienimmällä
eikä lämmitystä päällä niin kulutus oli jotain 10-15W luokkaa.
 

toshibaha

Jäsen
Vs: Ilpin kulutus lepotilassa

Kun termostaatti kytkee virran kaapeliin, pitäisi ilman lämpötilan huoltomiehen mukaan kohota jonnekin +10 asteeseen ennenkuin virta taas kytkeytyy päältä. Tähän kuulemma vaikuttaa myös termarin sijainti, ottaa viileetä puhallusilmasta. Kokeilin siis laittamalla päälle jäähdytyksen: virta kytkeytyi lämpimän puhalluksen johdosta kaapelista pois, en tiedä lopulta missä lämpötilassa. Kun sammutin ilpin näytti kulutus 27 W, muutoin 83 W lepotilassa.
 
Huomasin itsekin tänään, että Gree kuluttaa näköjään virtaa ihan kohtuullisen paljon vaikka ei ole edes päällä.
Päivällä kun lämpötila nousi niin tiputti kulutuksen 5W.
Meillä ei juuri talvella pumppua käytetä talossa, on ollut lähinnä kesällä viilennystä varten ( kaukolämpö )
Ei kai toi pumppu kärsi jos katkaisee kokonaan virrat ja käynnistää sitten keväällä ?

Screenshot 2020-10-18 at 1.35.02.jpg
Screenshot 2020-10-18 at 1.35.10.jpg
 

mikame

Jäsen
Meilläkin panasonic vie 58w kun on kiinni, power kaapeli on normi schukossa kiinni sisäpuolella. Nyt se on off ja mietin mitä käy kun on pakkasia, olisiko pidettävä vaan virrat kytkettynä. Jostain muistan lukeneeni että öljyt sekoittuu kylmäaineeseen jos on off, en ole kyllä varma. Toisaalta kaikki laitteethan varastoidaan ja varmaan osa kylmässäkin ennnen myyntiä. Olisi kiva jos joku tietäisi saako pitää power off tilassa.
 

Petri K

Jäsen
Itseäni kiinnostaisi kans tuo pumpun sammuttaminen pääsulakkeesta, aiheuttaako jotain ongemia vai voiko surutta katkaista sähköt kokonaan kesän ajaksi?
 

pelzi_

Vakionaama
Sen kun sammuttaa, mutta pakkasella tulisi laittaa sähköt päälle 24h ennen käynnistystä, tai edes 2-3h. Vaikka ei ohjeissa näin vaadita, ei se haittaakaan.

Öljyyn sitoutuneen kylmäaineen kiehunta on varsinainen ongelma isommissa, mäntäkompressorillisissa vehkeissä ja ne voi mennä vaikka rikki kylmäkäynnistyksessä. Inverter-ilp tuskin on moksiskaan, lähinnä joku teoreettinen pintojen kuluminen on mahdollista jos öljyssä on kylmäainetta laimentamassa, mutta 1 kylmäkäynnistys vuodessa ei sitä tee, jatkuva sähköjen katkonta talvella voisi ollakin haitallista.
 

Ton1A

Aktiivinen jäsen
  • 2004 Panasonic E12-CKP5, virransyöttö sisäyksikköön, ulkoyksikkö on täysin virraton jos laite ei ole päällä, sähkönkulutus niin pientä että ei näy mittarissa
  • 2005 Panasonic E12-DKE, virransyöttö ulkoyksikköön, kuluttaa sammutettuna noin 15W, ulkoyksikkö sirisee ja ulkoyksikön kannessa on talvella sula läiskä piirilevyn kohdalla
 

Petri K

Jäsen
Itellä tosiaan tämän vuoden Panasonic HZ25WKE ja sähkönkulutus sammutettuna noin 30W, syöttö ulkoyksikölle. Ihmetyttää vain näinkin uuden pumpun vievän kohtalaisen paljon sähköä ollessa sammutettuna.
 

Halkoholisti

Aktiivinen jäsen
Itellä tosiaan tämän vuoden Panasonic HZ25WKE ja sähkönkulutus sammutettuna noin 30W, syöttö ulkoyksikölle. Ihmetyttää vain näinkin uuden pumpun vievän kohtalaisen paljon sähköä ollessa sammutettuna.


Eli 0.72kWh vrk joka vastaa n. 2,6 euroa kuukaudessa sähkön ja siirron summana.
Tuleehan siinä toki vuodessa kolmenkympin lisälasku.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Eli 0.72kWh vrk joka vastaa n. 2,6 euroa kuukaudessa sähkön ja siirron summana.
Tuleehan siinä toki vuodessa kolmenkympin lisälasku.
Taitaa pitää kompuran öljyjä lämpöisenä - vai olisiko siinä suoraan sähköön laitettu pohjavastus, jotainhan se lämmittelee.
 

repomies

Hyperaktiivi
Kompressori ei saisi olla kylmin paikka ulkoyksikössä, jotta kylmäaine ei tiivistyisi sinne. Ja öljyjen pitäisi voidellakin. Kompuran lämmitys on ihan looginen syy sähkönkulutukselle.
 

pelzi_

Vakionaama
Juu, suurin ongelma tulee viilennyskäytössä kylminä öinä, kun aamulla kenno lämpenee auringossa ja yön aikana sinne tiivistynyt kylmäaine alkaa siirtyä kompuraan joka on villojen sisällä yhä kylmä. Siksi kompuranlämmitin on kaikissa koneissa joiden täytös on riittävän suuri suhteessa öljymäärään, ja ne on vanhastaan päällä 24/7 ja teho paljon enemmän kuin 30W.

Ilp-käytössä Suomessa talvella kompura ei ole kennoa kylmempi jos kone säännöllisesti käy, ja kylmäainetta on öljyyn suhteessa vähän, mutta mm. Mitsussa tuon lämmityksen saa päälle jumpperista, ja huoltokirjassa ohjeena on kytkeä se päälle jos ongelmaksi tulee se että järjestelmässä oleva vesi jäätyy ja jumittaa kompuran kun ollaan sammuksissa.
 
Ylös Bottom