Ilpin porrasasennus esim rintamamiestalossa

Kuinka hyvin portaikkoon asennettu ILPpisi toimii

 • Erittäin hyvin

  Ääniä: 2 28,6%
 • Melko hyvin

  Ääniä: 3 42,9%
 • toimii, mutta...

  Ääniä: 1 14,3%
 • Melko huonosti

  Ääniä: 1 14,3%
 • Erittäin huonosti

  Ääniä: 0 0,0%

 • Ääniä yhteensä
  7

JaskaTK

Jäsen
En ole tehnyt tilastoa mutta hyvin suuressa osassa keskusteluissa ILPin sijoustupaikasta ainakin sivutaan ILPin sijoittamista portaikkoon puhaltelemaan lämpöä alakertaan ja ehkä ajatuksena on saada myös viilennystä yläkertaan. Lähes yhtä usein esitetään epäilyksiä tuon paikan toimivuuden suhteen - eikä varmasti ihan syyttä.
Olisi kiva saada valaistusta siitä millä prosentilla tuo paikka toimii ja vielä parempi olisi jos vastauksista ilmenisi että mitkä syyt omassa tapauksessasi ovat tuolla paikalla plussaa ja mitkä miinusta.

Tämä äänestys siis vain niille joilla omakohtaista ( tai lähipiiristä) kokemusta kyseisestä asennuspaikasta.
 

JaskaTK

Jäsen
Vs: Ilpin porrasasennus esim rintamamiestalossa

Tässä vielä kokemuksia omasta porrasasennuksesta.
+ Alakerrassa ilmavirta pääsee tekemään täyden kierroksen ympäri ja levittää takankin lämpöä tasaisesti
+ Avoportaat sallii hyvän ilmankierron
+ Lämpö leviää parhaimmillaan todella tasaisesti, kunhan ILPpi suostuu puhaltamaan riittävän kovaa
+ Ääni eikä puhallus häiritse asumista
+ Yläkerran viilennyksestä kokemukset vielä vähäiset, mutta tuntuu vaikuttavan ainakin aulaan melko hyvin


- Jos puhallus rajoittuu syystä tai toisesta liian hiljaiselle jää lämpö pyörimään porrastilaan ja nousee lähinnä yläkertaan. Tyypillisiä syitä ovat: pölyyntyneet suodattimet (ylättävän vähäinenkin pöly tuntuu haittaavan tehokastas puhallusta), vedonestoautomatiikka rajoittaa puhalluksia kun lämmön tarve on vähäinen -> vähäinen lämpö ei sitten leviä kunnolla
- Jäähdytyksellä puhaltelee yläkerrassa jalkoihin viileätä
- Jäähdytyksellä kylmentää alakerran paljon viileämmäksi kuin yläkerran, jossa olisi todellinen viilennyksen tarve

? Viime talvena ei oikein kertynyt kokemusta kunolla kylmistä keleistä
? Ahkera takan poltto häiritsi ILPpin havainnointia varsinkin kylmemmillä ilmoilla
 

JaskaTK

Jäsen
Vs: Ilpin porrasasennus esim rintamamiestalossa

Osanottoa tuntuu kertyvän melko hitaasti.
Onkohan ongelmana että huonoa sijoitusta on vaikea myöntää, vai onko porrasasennukseensa tyytyväiset ilpistit poistuneet foorumilta ja nauttivat ilppinsä lämmöstä vailla lisätiedon tarvetta.

Olisi kuitenkin hienoa sada tänne tietoa erityisesti niistä syistä jotka ovat johtaneet epäonnistumiseen, ettei noita virheitä tarvitsisi kenenkään enää toistaa. Tietysti homma toimii toisinkin päin, eli jos homma toimii, niin olisi tärkeä tietää syitä jotka puoltavat tuota sijoituspaikkaa.

Oma lehmä on tässä sen verran ojassa että osaisi paremmin neuvoa mahdollisia tulevia ilpistejä lähipiirissä, kun voisi peilata vähän muidenkin kokemuksia.

Tässä ei ollut mitenkään tarkoituksena rajata äänestystä vain rintamamiestaloja koskevaksi. Tuo oli mainittu lähinnä hakuja varten ja tietysti myös siksi että rintsikoissa tuo porrastila erilaisine variaationeen aina löytyy ja näihin taloihin nykyään hommataan ilppejä melko ahkerasti.
 

jusa

Jäsen
Vs: Ilpin porrasasennus esim rintamamiestalossa

Vastasin jo muutama päivä sitten tuohon kalluppiin "melko hyvin". Oikeastaan ainut miinus tai haitta on lämmön nousu yläkertaan turhan helposti, kokemukset tosin vain pari viikkoa. Alemmassa kerroksessa varsinkin nyt pakkasella(-15) alkaa lattiat viilenemään ja tekisi mieli laittaa pyyntiä isommalle, mutta sitten yläkerrassa nukkuminen ei onnistu.

Ensi alkuun myös puhallusääni tuntui häiritsevälle, mutta siihen tuntuu tottuvan. Yksi yö heräsin kesken unien, ja kuulin kun mitsu alkoi sulattelemaan pitäen pientä suhinaa, kuuntelin ja kuuntelin milloin alkais puhaltelemaan taas, vartin päästä piti pompata jalkeille ja käydä portaikossa toteamassa että puhaltaahan se ja eiku nukkumaan. :D
 
Ylös Bottom