ILPin valinta portaikkoon

Sublivion

Tulokas
Hellurei,

Nettiä on paljon koiteltu lueskella asian tiimoilta mutta ihan ei vieläkään varmuutta ole miten tämmönen portaikko asennus tulee toimimaan.

Eli ajatuksena olisi laitella sisäyksikkö vähintään yläkerran lattian tasoon ellei jopa ylemmäs. Pääasiallinen käyttö viilennys, toki sama lämmitellä talvisin myös sivussa kun sähkölämmitys (170m2 / yläkerta tuosta sen 70m2 about). Portaikko on about ainoa vaihtoehto asennukselle ei yksinkertasesti järkevällä työmäärällä saa oikein muualle tuota sisäyksikköä. Jaksaako pumput puskea kylmän ilman yläkertaan vai karkaako se heti alas?

Mitsu nyt on hylätty nuiden lämmitysongelmien vuoksi, mutta onko kellään kokemusta nuista toshiban premium+ tai polar vehkeistä miten ne jaksaa puskia kylmää eteenpäin vaakatasossa? Polarissa ainakin mainosvideossa myös näytetään että se osaisi puskea kylmää ilmaa katon rajaan ja sitä kautta viilennys leviäisi tasaisemmin mutta onko tuo ihan mainoshömppää vai onkohan ihan toimiva ratkaisu?

1620207634290.png


Jos on tiedossa myös muita pumppuja jotka vähintään vaakatasoon puskisi kylmää ilmaa niin saa kertoa.
Kiitos ja kumarrus.
 
Tää ainakin:

On ollut hiljainen ja hyvä, juurikin katonrajaan tuo heittää, eikä ole häirinnyt vaikka on paikassa jossa kuljetaan ja puhaltaa olohuoneeseen päin, tehoa piisaa sekä lämmitys että jäähdytyskäytössä. Eli kyllä nämä toimii, mutta pitää vaan valita joku laatumerkeistä, että saa hiljaisen ja toimivan katonrajassa sekoittuvan. Saa myös pelkästään jäähdyttävänä mallina, siitä tosin ei omaa kokemusta.

Kylmä ei kyllä ylöspäin nouse, se on tässä omassa talossakin huomattu, portaikon suuntaan puhaltaen lämpö nousee talvella erittäin hyvin, mutta kylmä ei ollenkaan. Jäähdyttävä taas yläkerrassa pystyisi varmaan jäähdyttämään koko taloa, eli lämmittävä alakertaan jäähdyttävä yläkertaan, mutta paras ja toimiva on valitettavasti kaksi pumppua - toinen ylös toinen alas. Meillä päädyttiin siihen, että 9kk on lämmitystarvetta ja pumpulle haettiin paras lämmityspaikka ja sitten kesällä käytetään ilman kuivatustoimintoa joka vähän vaikuttaa ylöskin ja pidetään alakertaa mukavan viileänä.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
IVT:n (Sharp/Bosch) laitteissa on tehokas ilman (kattoon-)kääntäjä "Coanda" ainakin osassa malleista.

long-volet-description.png
 

Suunnittelija75

Aktiivinen jäsen
Huomiona tuota Boschia kannattaa käydä kattelemassa emännän kanssa ennen ostopäätöstä, minusta sen alaläppä näyttää siltä kuin sisäyksikön kansi olisi auki ja yksikkö väärinpäin seinällä.
 

kotte

Hyperaktiivi
Tuon kanssa voi tulla ongelmia, jos sisäyksikkö on asennettu melko kapeaan käytävään. "Coandapuhallus" voi nimittäin saada tällöin aikaan myös kierron, jossa laitteen puhaltama ilma imeytyy huomattavalta osin takaisin yläpuolen imusäleikköön, mistä yleensä seuraa harmia (harmit ovat itselleni tuttuja laitteesta, jonka imuritilä on etupinnalla, jos jäähdytys yritetään suunnata edes melkein vaakasuuntaan, jolloin kennoon alkaa herkästi syntyä jäätä aivan kennon alareunaan; lämmityksen tapauksessa ongelmat taas haittaavat lämmön siirtymistä, kun kone aistii ympäristön saavuttaneen tavoitteen ennen aikojaan). Avaran tilan keskellä korvausilma pääsee imuritilään sivuilta, joten silloin tuo varmaankin toimii.
 

Sublivion

Tulokas
Tuli laiteltua tuo polar 35. Tässä nyt ihmetelly kun tuo hada ei minusta muuta mitenkään läppien asentoa että mitä se muka sitten tekee. No kasvien lehdet heiluu kyllä yläaulassa mutta osa selvästi karkaa alakerran puolelle. Vielä semmosella "tutkinta" asteella tuo oma käyttö.
Toshiban wifi kännykkäappi on kyllä karmeinta pas**aa mitä ikkään käyttäny, saisivat hävetä.
 

punppumän

Tulokas
Tuli laiteltua tuo polar 35. Tässä nyt ihmetelly kun tuo hada ei minusta muuta mitenkään läppien asentoa että mitä se muka sitten tekee. No kasvien lehdet heiluu kyllä yläaulassa mutta osa selvästi karkaa alakerran puolelle. Vielä semmosella "tutkinta" asteella tuo oma käyttö.
Toshiban wifi kännykkäappi on kyllä karmeinta pas**aa mitä ikkään käyttäny, saisivat hävetä.
Tänne tulossa sama kone keskiviikkona, pitääkö ulkoyksikkö kovaa ääntä? Pumpun sijainti vielä kahden paikan vaiheilla, toinen mahdollisista olisi sellainen että ulkoyksikkö tulisi makuuhuoneen vastaiselle ulkoseinälle ja melko lähelle sängyn päätyä.. Tämä vaikuttaa melko huonolta mutta toisessa vaihtoehdossa putkivetoa tulee 6-7m ja tippaputken kaadon kanssa vähän haastetta..
 
Ylös Bottom