ILTO Comfort CE50 – enemmän kuin lämpöpumppu?

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Vs: ILTO Comfort CE50 – enemmän kuin lämpöpumppu?

Tuosta postauksesta löytyy nuo default-asetukset :cool:
http://lampopumput.info/foorumi/index.php/topic,1394.msg348431.html#msg348431

Ja tuo yöpudotus näyttää meillä olevan -1.0 :cool:
 

MPuhis

Tulokas
Vs: ILTO Comfort CE50 – enemmän kuin lämpöpumppu?

HiTec sanoi:
No ainakin jos noita lukemia vrt. omiini viime joulukuussa (kuva löytyi tästä samasta topicista 15.12.2017 postauksestani)



Kaynti/kok.ajat ovat samassa suhteessa 1/3 meillä molemilla, sulla vain +50% omiin numeroihini vrt. Ja tuo samainen +50% on tuossa pumpunkin energissa, joka on siis näin melko loogista sekin. Mutta vastuksilla onkin sitten 2.000kWh > 70.000kWh pomppu :eek: Joten todellakin "pikkasen" niistettävää tuossa luulisi olevan ::)
Seurailin jonkun aikaa tuota laskuria eikä tuo pumpun lukema muuttunut mihinkään. Nollasin laskurin ja nyt tuntuu toimivan ja lukemat menevät paremmassa suhteessa. Kun aloin kunnolla aloin lämmittämään taloa niin laite meni jatkuvasti vikatilanteissa. Kuumia kaasujalka valitteli. Ilmaa tuli ilmaushanasta todella paljon. Sitten kun käynnistelin niin lämpösuoja laukesi jatkuvasti. Kiertovesipumpun suoja oli lauennut ja homma alkoi toimimaan kun sen sai kuitattua. Nyt laite toiminut hyvin ilman vikoja.

Kyllä melko säätämistä on. Vielä en ole löytänyt hyviä säätöjä. ILP ja takalla kun lämmittää niin lattiat on kylmiä. LKV edelleen matala prioriteetti ja aika kauan kestää pumpulta nostaa LKV lämpötila, mutta lämmin vesi ei kolmen hengen taloudessa ole vielä loppunut. Kerran lattian lämmitys käynnistyi suoraan pumpulla vastukset mukana vaikka paluuveden lämpötila oli yli 30 astetta. Tätä en oikein ymmärtänyt.
 

MPuhis

Tulokas
Laite on toiminut hyvin ja lämmin vesi riittänyt kolmihenkiselle perheelle (lämminvesi prioriteetti matala) nyt kun ulkolämpötila on ollut noin +2 - +7. Heti kun ulkolämpötila tällä viikolla laski nollan lähelle, niin ei enää jaksa lämmittää vettä pelkällä kompressorilla. T10 termostaattiasetus on 3:lla eli sitä meinaan koittaa pienentää ja katsoa mitä tapahtuu. Puhallus on 2:lla. Onko ihan normaalia ettei jaksa lämmittää käyttövettä 0 asteen ulkolämpötilalla?

Tuon laskurin nollauksen jälkeen lukemat ovat seuraavat:
- lämpöpumppu 1360kWh
- vastukset 71kWh
- käyntiaika 350h
- kokonaisaika 698h
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
No nuo numerot näyttävätkin jo paljon paremmilta, vastusten suhde pumppuun on reippaasti alle 10% ja samaten käyntiaika suhteessa kok.aikaan on about 50% joka näin jo pikkasen vilpakampaan vuodenaikaan lienee ihan bueno :cool:
 

MPuhis

Tulokas
No nuo numerot näyttävätkin jo paljon paremmilta, vastusten suhde pumppuun on reippaasti alle 10% ja samaten käyntiaika suhteessa kok.aikaan on about 50% joka näin jo pikkasen vilpakampaan vuodenaikaan lienee ihan bueno :cool:
Lämpötilapyynti on pidetty 18,5 astetta ja min. paluuvesi 22,5 astetta. Takassa on ollut tuli joka toinen päivä ja tällä tavalla sisälämpötila on ollut 20-20,5 astetta. Aamuisin on voinut mennä 19 asteen tienoille. Laite käynnistynyt lähinnä tuon paluuveden asetuksen perusteella. Aurinkoisina päivinä sisälämpötila nousee liiankin ja on 21,5-22,0 astetta.

Lokakuun sähkönkulutus kokonaisuudessaan 854 kWh, Marraskuun tähän mennessä 673 kWh eli 1000 kWh paikkeille mennään.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Ans kattoo nyt jäikö satunnaiseksi, mutta 1.1.2019 klo 22:00 Iltomme nakkasi ekan kompressori-virheensä ikinä. Sammutin pääkatkaisijasta, ilmasin systeemin (ei ollut ilmaa), paineistin patteriverkon uudelleen ja vehjes takaisin päälle. Tänä aamuna herätessä ainakin Ilto hyrskytti yhä iloseen, kompura päällä, tupa lämpöisenä ja suihkuvettäkin piisasi = kaikki normaalia siis, joten pidetään peukkuja että homma myös näin jatkuu :cool:
 

vema

Tulokas
Tervehdys,
ensimmäinen viesti foorumille:
kompressorihäly tulee täälläkin kymmenvuotiaaseen laitteeseen (CE65-6+T10) ja lisäksi "asetukset VIRHE". Uudelleen käynnistyksen jälkeen häly on poissa tunnin-pari. Varaaja ja patterit on ilmattu. Voisiko vaihtoventtiilissä olla vikaa? Laite näyttää lämmittävän myös verkostovettä samalla kun käyttövettä tekee. Onko jokin asteus kenties pielessä/tarkistettava (olen laittanut täällä esillä olleet default -asetukset koneeseen)?

Mikä avuksi, taloa lämpiää vastuksilla..
Kiitos jo etukäteen vastauksista, hyvää loppuvuotta!

T:vema
 

burmanm

Vakionaama
Kiitos jo etukäteen vastauksista, hyvää loppuvuotta!
On jokseenkin ihanaa saada kuulla hyvää loppuvuotta tammikuun alussa. Toisilla ne vuodet vierähtää näköjään vieläkin nopeammin.

No, itse asiaan mikä ehkä meni multa ohi - toimiiko se kompura? Pitääkö se ääntä, lämpeneekö vesi (sinä aikana kun virhettä ei tule) ? Ja jäähtyykö jäteilma yhtä kylmälle kuin aikaisemmin?

Lähinnä rajaamaan ongelmaa, onko kyseessä oikeasti kompura/kylmäaineet/kylmäpiiri vai löytyykö pikemminkin piirikortista / venttiileistä etc.
 

vema

Tulokas
Kompura toimii normaalisti, kun ei ole vikatila päällä: vesi lämpenee ja jäteilma jäähtyy normaalisti, eikä laite pidä poikkeavaa ääntä.
Vikaa tutkittaessa T10 pätki puhallusta, yksi termostaatti ei toiminut normaalisti -saatiin pelaamaan kääntelemällä säädintä, lisäksi siitä vaihdettiin kondensaattori.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Vs: ILTO Comfort CE50 – enemmän kuin lämpöpumppu?
Meillä CE50 antoi ekan kompressorihälytyksensä ikinä toissapäivänä, n. 64.000 käyttötuntinsa kohdalla.
Tätä juhlaa sitten kesti eiliseen iltaan asti ja tuo kompressorivika-ilmoitus uusiutui :( Jälleen sama proceduuri, koko laite pääkatkaisijasta pimeäksi, patteriverkon ilmaus, patteriverkon paineen nosto takaisin ja vehjes takaisin päälle. Toimii - taas toistaiseksi :)

Tietty sellasta todennäköisyyslaskentaa tms. tästä jos lähtee harrastamaan, niin ensin mennään 8v ilman hälyn hälyä ja nyt reilun 2kk kun häly jo uusiutuu => pitänee alkaa harkitsemaan mitä tuon kanssa ensi kesänä tekee, sillä ilm. pelkkää tekohengitystähän tuo ohjekirjan mukainen proceduuri taitaa olla ja se varsinaista vikaa mitenkään korjaa, missä ja mikä se vika ikinä sitten lieneekään :hmm:
 

kuroifi

Tulokas
Hei,

Tietääkö täällä joku minkälainen on tuo ILTO Comfort CE50 jäteilman anturi? tyyppi/arvo?

Täällä antanut jo kohta parisen viikkoa jäteilman anturi vikaa. Asentaja kävi kahtomassa mutta ei ollut ennen kyseistä laitetta nähnyt tai kuullutkaan, niin pyysi selvittämään.

Kiitokset.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Asentaja kävi kahtomassa mutta ei ollut ennen kyseistä laitetta nähnyt tai kuullutkaan, niin pyysi selvittämään.
Sehän tuossa kökköä onkin kun tuo laite taisi jäädä hyvinkin pienimääräiseksi toimituksiltaan suomessa, kun se jo poistui markkinoilta => suurimmalle osalle laiteasentajia tuo on täten täysi tuntemattomuus ja muutenkin jopa virallisenkin maahantuoja-puolen tuki tuolle jo varsin heikoissa kantimissa => jos mitään vähäkään suurempaa vikaa tulee, niin aika kusessahan Iltosi kanssa olet ja siksi herkästi meneekin koko paketin uusimiseen samointein = ihanan kallista :confused:
 

arajamak

Tulokas
ILPO_PTC1kOhm_KTY81-121.jpg
Hei,

Tietääkö täällä joku minkälainen on tuo ILTO Comfort CE50 jäteilman anturi? tyyppi/arvo?

Täällä antanut jo kohta parisen viikkoa jäteilman anturi vikaa. Asentaja kävi kahtomassa mutta ei ollut ennen kyseistä laitetta nähnyt tai kuullutkaan, niin pyysi selvittämään.

Kiitokset.
Moi,

Itsellä mennyt pari jo anturia jäteilman puolelta. Oireet kuulosta tutulta. Anturin arvo pumpulla on joko virheellinen (+85C) tai ei arvoa lainkaan (--- C). Ja tämä aktivoi hälytyksen.
Anturi on tyyppiä PTC vastus 1K Ohm. Ruotsista sain uuden tilalle ja tiedoissa mainitaan KTY81-121 (kuva liitteenä)

Ekalla kerralla vaihdoin tilalle "ylimääräisen" toimituksen mukana tulleen anturin, joka on tarkoitettu asennukseen esim. ennen saunan poistoilmaa.
Toisella kerralla korjasin itse aikaisemmin vioittuneen anturin. Vika on juotoksissa jotka aukeavat tärinästa (oma arvio), mutta uusimalla juotokset sain anturin pelaamaan. Varovasti kun purkaa niin ptc vastuksen saa ehjänä esille

ILPO_PTC1kOhm_KTY81-121.jpg
 

kuroifi

Tulokas
Moi,

Itsellä mennyt pari jo anturia jäteilman puolelta. Oireet kuulosta tutulta. Anturin arvo pumpulla on joko virheellinen (+85C) tai ei arvoa lainkaan (--- C). Ja tämä aktivoi hälytyksen.
Anturi on tyyppiä PTC vastus 1K Ohm. Ruotsista sain uuden tilalle ja tiedoissa mainitaan KTY81-121 (kuva liitteenä)

Ekalla kerralla vaihdoin tilalle "ylimääräisen" toimituksen mukana tulleen anturin, joka on tarkoitettu asennukseen esim. ennen saunan poistoilmaa.
Toisella kerralla korjasin itse aikaisemmin vioittuneen anturin. Vika on juotoksissa jotka aukeavat tärinästa (oma arvio), mutta uusimalla juotokset sain anturin pelaamaan. Varovasti kun purkaa niin ptc vastuksen saa ehjänä esille
Kiitokset. Anturi tosiaan antaa korkeita +80C lukemia tai sitten ----- C.

Vastukset pakottamalla päälle on saanut lämmitettyä veden nytte. Pitänee varmaan rueta katselemaan mikä se sopiva korvaava laite olisi tälle kuha tuo lopullisesti posahtaa.
 

MPuhis

Tulokas
Terve, onko kukaan joutunut vaihtamaan tuon T-10 tuloilmakojeen termostaattiventtiiliä? Tuntuu siltä että se on jämähtänyt auki kun menee niin lämmintä vettä läpi. Onko tietoa sen mallista ja mistä sellaisen saisi?
 
Ylös Bottom