IVT 490 PILP - jatkuvasti sulatuksella

KJ

Tulokas
Osaako kukaan neuvoa, että mikä PILPiä vaivaa?

Vika alkoi siis toista viikkoa sitten, niin että se oli "sulatustilassa" ehkä muutaman tunnin, sitten kävi normaalisti vuorokauden ja meni taas sulatustilaan. Tämä tahti tiheni kokoajan, niin että nyt se ei ole ollut enää moneen päivään normaalitilassa, eli tällähetkellä se on sulatustilassa kokoajan. Varmuudella tiedän sen olleen viimeksi normaalitilassa 5 päivää sitten. Talo on kuitenkin ollut koko tämän "sulatusajan" suhteellisen normaalissa lämpötilassa, ja ulkolämpö on tänä aikana vaihdellut yön -4 asteesta päivän +10 asteeseen.
Kättöohjekirjasta ei löydy mitään neuvoa, mikä viittaisi tällaiseen ongelmaan. Olen myös syksyn aikana putsannut suodattimet PILP:stä ja tarkistanut lattiaveden paineen, joka on normaali n. 1 bar.

Olen suhteellisen noviisi näiden lämpöpumppu- ja omakotitaloasioiden kanssa, joten kaikki apu on tervetullutta. Kiitos!
 

KJ

Tulokas
Vs: IVT 490 PILP - jatkuvasti sulatuksella

Espejot sanoi:
Mitä lämpötilamittarit kertovat laitteesta?

Tällaiset lukemat sieltä löytyi:

Menovesilämpötila GT1 = 25,4 astetta
Ulko GT2 = 3,5 astetta
Käyttövesi GT3:1 = 90 astetta
Lämmitysvesi GT3:2 = 48,5 astetta
Lämmitysvesi GT3:3 = 31,7 astetta
Kompressori GT6 = 72,4 astetta
 

riku_k

Jäsen
Vs: IVT 490 PILP - jatkuvasti sulatuksella

Pyöriikö puhallin kunnolla, jos ilmavirtaus kennon läpi on liian pieni, voi noin käydä, tarkista myös suodatin onko liian tukossa, tosin jos suodatin on liian tukossa tulee siitä hälytys.
Onko tuo laite kuinka vanha, itsellä 490 meni tuo kondessiveden poistoputki viime viikolla (8.11)tukkoon. Ja tuo "hajukukko"-laatikko siitä lattian rajasta kannattaa puhdistaa 2 vuoden välein.
 

KJ

Tulokas
Vs: IVT 490 PILP - jatkuvasti sulatuksella

Ilmavirtaus on kyllä hyvä, eli tuntuu puhaltavan ihan tehokkaasti. Samoin suodatin on putsattu ja pesty.

Laite on vajaa 8 vuotta vanha. Pitää mennä tuon hajukukon kimppuun, ja katsoa että auttaako.
 

jukkah

Tulokas
Vs: IVT 490 PILP - jatkuvasti sulatuksella

KJ sanoi:
Osaako kukaan neuvoa, että mikä PILPiä vaivaa?
Vika alkoi siis toista viikkoa sitten, niin että se oli "sulatustilassa" ehkä muutaman tunnin, sitten kävi normaalisti vuorokauden ja meni taas sulatustilaan. T

Nyt ehkä tämän kauden ylivoimaisesti tyhmin kysymys, mutta mistä tietää, milloin tuo mainitsemasi laite on sulatuksella ? Meillä on tuo laite erillisessä teknisessä tilassa, enkä näin ollen ole näkemässä mitä se millioinkin tekee. Kuistilla olevasta ilmalämöpumpusta tuo vaihe on toki helposti kuultavissa ja nähtävissäkin :)
 
Ylös Bottom