Jäähdytys ei syökään säästöjä...

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Välillä jäähdytys syö talvella säästetyt eurot ja välillä ei, tässä jutussa ei. Melkoista luukutusta pitää olla jotta saa 1 euron kulumaan hellepäivänä jäähdytykseen. Aina vaan ihmettelen miksi ihmiset herää kaikenlaiseen viilennykseen vasta kun helle on päällä.

 

Mikki

Vakionaama
Aika pitkälle ILP:llä pääsee kun asettaa puhalluksen puolelle teholle (ettei häiritse), asteet +22-23 ja kapulaan koskee kaksi kertaa vuodessa kun keväällä vaihtaa jäähdytykselle ja syksyllä lämmitykselle.
 

julli100

Jäsen
Mitsun LN25 web apsilla saa lämpötilapyynnin asetettua myös kuivaukselle.
Ei vie sähköä niin että huomaisi vuorokausikulutuksissa.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Täällä kesän aikana mennyt jo huomattavasti enemmän ostoenergiaa viilennykseen, yläkerran pumpun mittariin kertynyt toistasataa kWh:ta, alakerran pumppu vielä tilapäisen syötön perässä joten siinä ei oo vielä mittarointia kiinni. Talossa musta katto ja punatiilinen julkisivu johon aurinko paahtaa suurimman osan päivää suoraan joten kyllä tuo hiukan jäähdytystä vaatii jotta helteillä saa luotua sisälle mukavat olosuhteet.

Joten, vaikka tuohon jäähdytykseen olisi tähän mennessä pahimmassa tapauksessa mennyt 30 euroakin niin on se joka sentin arvoista kun sisälämpötila on mukavat noin 22C ja yöllä voi nukkua kuivassa ja viileässä eikä tarvitse kieriskellä hikisten lakanoiden välillä.
 
Ylös Bottom