Jäähdytys?

Wesbutzi

Tulokas
Asumme aurinkoisella tontilla ja NIBE f470 hoitaa lämpöasiat mutta miten kannattaisi hoitaa talon jäähdytys kesähelteillä? Onko laitteessa jotain säätöjä mitä kannattaisi huomioida? Miten ILP, toimiiko yhdessä pilpin kanssa?
 

Mikki

Hyperaktiivi
Eipä ILP parempaa jäähdytintä myynnissä ole. Että ostoon vaan.

F470:llä tai juuri millään muullakaan lämmitysjärjestelmällä, ei taloa suoraan voi jäähdyttää. Aina tarvii jotain lisäosia.
 

pelzi_

Vakionaama
No, kyllähän lämpöpumppu aina viilentää, mutta tietysti käytännössä se ei onnistu ellei laitteessa ole valmiina ratkaisua (peltejä ym.) jolla poistoilmaa viilentävä kenno saadaan viilentämään sisäilmaa.

Ei tosin tällaista kaupallisena taida olla, vain sellaisia ilmasta ilmaan -PILPejä eli lämpöpumppu-LTO-koneita joissa on kenno tulo- ja poistoilmassa ja silloin jäähdytys onnistuu toki kääntöventtiilillä kuten ILP:ssä.

Virityksenä kuitenkin voisi ilma-vesi -PILP:hen tehdä sellaiset pellit, että kesällä PILP:in poisto-osuus kierrättää ilmaa sisällä eli viilentää ja erillinen kanavapuhallin poistaa kuuman poistoilman suoraan harakoille. Tulos on kuitenkin tilaa vievä ja hinta ei välttämättä juuri kalpene ILP:lle ja teho jää siitä selvästi, varsinkin jos lämmölle ei ole vesipuolella tarpeeksi käyttöä niin ei se PILP silloin juuri jäähdytäkään.

Eli käytännössä ainoa tarkistettava on, että mikään PILPin lämmittävässä kierrossa oleva asia ei turhaan lämmitä. Eli oletettavasti lattialämmitys ja tuloilmapatteri.

Käytännössä ILP on erinomainen ostos jos talossa on vain PILP, ja loppu lämpö tehdään vastuksilla. Käyttöä kesät talvet. Ainoa varottava asia on yhtäaikainen lämmitys ja viilennys kesällä, eli lämmityskierrot jäähdytyksen ajaksi kiinni.
 
Ylös Bottom