Jäähdytystä 2,5 kerroksiseen asuntoon

nuutti

Jäsen
VILP:llä lattialämmityksellä lämpiävään taloon pitäisi ensi kesäksi saada pääasiassa jäähdytystä varten ILPpi. Ilmanvaihdosta huolehtii Enerventin Pingvin.

Yläkerta on harjakorkeudeltaan reilut 4m korkeaa ja pesuhuoneen ja saunan yläpuolella on parvi. Sijoittamista hankaloittamassa ovat vielä kattoon saakka olevat ikkunat (myös ulko-ovien kohdilla). Kokonaisneliöt n. 120m2. Tärkeimmät viilennettävät tilat ovat alakerran makuuhuone ja yläkerran pienempi makuuhuone, mutta myös muiden tilojen viileneminen olisi plussaa.

Yksi sisäyksikkö ei taida riittää vai jaksaako ilmanvaihto kuljettaa kylmää myös muihin tiloihin?

Pohjakuvassa pohjoinen on oikealla


remppapohja.jpg
 
Viimeksi muokattu:

TJAP

Jäsen
Aika haastava paikka kun tärkeät huoneet ovat eri kerroksissa. Jos yhden asentaa toisen kerroksen parvekkeen oven päälle, niin sillä hoituu yläkerran molemmat makuuhuoneet ja jonkin verran kylmää ilmaa valuu alakertaan. Arvelisin että ei kuitenkaan tarpeeksi, että myös alakerran makuuhuone saadaan viileäksi. Melkein sanoisin, että vaati kaksi laitetta.
 

nuutti

Jäsen
Aika haastava paikka kun tärkeät huoneet ovat eri kerroksissa. Jos yhden asentaa toisen kerroksen parvekkeen oven päälle, niin sillä hoituu yläkerran molemmat makuuhuoneet ja jonkin verran kylmää ilmaa valuu alakertaan.

Se tuosta alkuperäisestä viestistä unohtui, että ovien/ikkunoiden yläpuolelle ei asennus onnistu, kun ikkunat ovat kattoon saakka. Aulassa on vielä pohjakuvasta puuttuva ikkuna oven ja portaiden välissä, niin asennuksen joutuisi tekemään portaikon yläpuolelle, mikä aiheuttaisi huoltamiselle omat haasteensa. Parvelle laitetta ei voi asentaa, kun parven ja aulan väli on kulkuaukkoa lukuunottamatta umpinainen
 
Viimeksi muokattu:

TJAP

Jäsen
Sijoittelun suhteen voisi edetä poissulkevasti, eli mihin ylipäätään on mahdollista asentaa? Kannattaa myös huomioida että putkien vedot on mahdollisia ja mihin kondenssivesi johdetaan?

Edit. Itselleni on myös tulossa jäähdyttävä pumppu noin 2 viikon kuluttua ja ainoa paikka mihin sen olisi saanut suoraan asennettua oli huoneen poikki. Tästä asennuspaikasta ilma olisi levinnyt tosi vaikeasti toiseen huoneeseen ja alakertaan. Ratkaisin ongelman tekemällä optimaaliseen asennuspaikkaan sille paikan. Pari päivää meni lomasta, mutta sisäyksikkö varmaan tuossa niin kauan kuin tämä asunto omistetaan.
 
Viimeksi muokattu:

nuutti

Jäsen
Lähdin miettimään mihin seinäpintojen puolesta olisi ylipäänsä mahdollista asentaa ja ei tuossa montaa hyvää paikkaa jäänyt. Vihreällä kuvassa ulkoseinät, joille laitteen saisi ja punaisella muut. Olisiko näistä sitten optimaalinen ratkaisu laittaa yläkerrassa laite parvekkeen sisäseinälle ja alakerrassa asentaa laite WC:n oven yläpuolelle? Ulkoyksikön saisi molempia ajatellen helpoiten varmaankin parvekkeelle, niin yhteinen ulkoyksikkö voisi olla luontevin ratkaisu?
ilp.jpg
 

nuutti

Jäsen
Lattiamalli ei taida mennä hallituksessa läpi ja onko kattokasetti vaan ylläpidollisesti haaste, kun katon korkeus huitelee tuolla 3-4 metrin välillä, jos ei ihan reunaan laitetta laittaisi? Onko huollon lisäksi muita ongelmia, jos laitteen tuohon rappusten yläpuolelle laittaisi?
 

pelzi_

Vakionaama
Väittäisin että yksi puhaltamassa alas portaita, oikealta vasemmalle, toimii varsin hyvin, varsinkin Mitsu jonka saa puhaltamaan ylös ja alas, muissakin on swing. Huolto on hankalaa, mutta jo asennus helpottuu kun tekee vanerisen tason portaiden mittoihin johon tikkaat saa. Putki sitten sivulle ja parvekkeelle.
 

TJAP

Jäsen
Kattokasetin järkevin paikka olisi 2 kerroksen aulan keskellä. Kun korkeutta on noinkin paljon, niin myös seinämallinen olisi joka tapauksessa asennettava korkealle sinne lähelle katon rajaa. Jos oikein ymmärsin niin 2 kerroksen portaiden yläpäähän voisi asentaa ja silloin puhaltaisi huoneen poikki pesuhuonetta kohti? Ei mikään optimaalisin paikka, mutta onko tuossa enää muita vaihtoehtoja?
 

nuutti

Jäsen
Jos oikein ymmärsin niin 2 kerroksen portaiden yläpäähän voisi asentaa ja silloin puhaltaisi huoneen poikki pesuhuonetta kohti? Ei mikään optimaalisin paikka, mutta onko tuossa enää muita vaihtoehtoja?

Olisiko tuo ei-ulkoseinä jostain syystä parempi vaihtoehto kuin tuo ulkoseinä rappusten yläpuolella? Äkkiseltään tuntuisi järkevämmältä puhaltaa vastaseinältä kohti makuuhuoneita?
 

nuutti

Jäsen
No jos ei halua alakertaa jäähdyttää samalla niin juu, parempi se niin on.

Mulla ei riitä usko siihen, että alakerran makkaria jaksaisi oikein yläkerrassa oleva laite jäähdyttää. Makkarin ovi jää osin rappujen seinän ja eteisen kaapin blokkaamaksi rappusten suunnasta. Makuuhuone on aikalailla etelään, niin pelkona on sen jääminen asunnon kuumimmaksi paikaksi
 

TJAP

Jäsen
Olisiko tuo ei-ulkoseinä jostain syystä parempi vaihtoehto kuin tuo ulkoseinä rappusten yläpuolella? Äkkiseltään tuntuisi järkevämmältä puhaltaa vastaseinältä kohti makuuhuoneita?
Jos oikein aloittajan viestin ymmärsin, niin joku parvi tms. estää asennuksen vastakkaisesta seinältä kohti makuuhuoneita. Muuten olisi ehdottomasti parempi paikka.
 

TJAP

Jäsen
Tuohon rappujen kohdalle saa vastakkaiselle seinälle, mutta ei niiden ulkopuoliselle alueelle (ikkunaa kattoon asti)
Tuo on mielestäni hiukan parempi paikka. Makuuhuoneiden ovien ollessa auki menee kylmä kyllä ilma oviaukoista sisään. Tässä vaihtoehdossa myös portaita kohti ja siitä alas valuu kylmää ilmaa. Alakerran makuuhuone on kyllä niin monen mutkan takana, että en usko kovin paljoa yhdellä sisäyksiköllä sen jäähtyvän. Multisplit voisi olla vaihtoehto = kaksi sisäyksikköä ja yksi ulkoyksikkö.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom