Käytännön teho/teoriateho?

janapappa

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
MOi!
Tässä pohdiskelen että kuinka lämmintä ilmaa voi ilpillä saada sisälle noin niin kuin teoriassa ja käytännössä?

Eli mulla on Gree pumppu tällaasilla spekseillä: Ottoteho 350-2300 W, lämmitysteho max. 7200 W, jäähdytysteho 6000 W, SCOP max. 5.1, SEER max. 6.1
Nyt sisäyksikkö puhaltaa max 30 C eikä pysty kaukkarilla enempää pyytämään.
Jos joku pystyy vastauksen sanomaan niin oltaisiin kiitollisna täällä :)
 
Tarkoitatko että pyyntilämpötila 30 astetta vai puhalluslämpötila? Kun sisäilman lämpötila on paljon pyyntilämpötilaa alempi niin silloin pumppu käy täydellä teholla ja puhallusilman lämpötilan pitäisi olla +50 asteen paikkeilla ja kun sisäilman lämpötila lähestyy pyyntilämpötilaa niin pumpun teho laskee ja samalla puhallusilman lämpötila. Ellei puhalluslämpö nouse +30 astetta korkeammaksi vaikka pyynti on täysillä niin pumpussa on vikaa.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Käytännössä laite nostaa imuilman lämpötilaa maksimipuhalluksella noin 25 C. Kuitenkin -30C pakkasella nostaa ehkä vain 10-15 astetta, jos vaan laitteen saa täysillä silloin enään puhaltamaan. :cool:
 
Viimeksi muokattu:

janapappa

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #4
Ahaa, en ole tokikaan mitannut sisyksikön puhalluslämpöä ja olen tosi märkäkorva näissä ilpi hommissa.
Olenko siis ymmärtänyt oiken että mikäli huoneen lämpötila ei nouse sisäyksikön lähellä tuohon 30C niin kone pukkaa maksimilla eli 50C "loputtomiin" asti?
Ja ulkoilma olis vaikka +5 ja +10 välillä.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Olenko siis ymmärtänyt oiken että mikäli huoneen lämpötila ei nouse sisäyksikön lähellä tuohon 30C niin kone pukkaa maksimilla eli 50C
No ei nyt ihan, säätö on loivempi, mutta periaatteessa juu. Hetkellistä tehoa voi saada selvästi enemmän kuin jatkuvaa ja joissain malleissa tuntuu olevan valittavissa jonkinlainen turbomoodi jolle normaalikäynnissä ei mennä.
 
Ylös Bottom