Käyttökokemus Nibe f750 +sam40 pienessä talossa.

  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Asumista olisi 2v.takana 97m2 v.2018 valmistuneessa 2.5m.huonekorkeuden talossamme pohjois-suomessa, lähes Oulun korkeudella. 2-hengen talous isoine autotalleineen, jossa ei vesikiertoa ja ei pidetä talvella lämpöä. Sisälämpö n. 23c, sähkökiuas 7kw, märkäpäässä kesäisinkin 28c veden lattiakierto, ettei laatat epämukavat. Puita poltettu takassa ainoastaan 1m3 /vuosi kylmimpänä aikana. Saunassa kylvemme 3krt/vko,joten vuosikulutus pelkästään kiukaalla arviosin n. 1500kwh/v. Veden kulutus n. 75m3/v. Päädyimme taloomme laskettuun nibe f470 sijaan "liian isoon" nibe f750:seen lähinnä invertterikompuran ja - 15c asti puristavan jäteilman takia. Maalämpöfanaatikkojen poistoilmalämpöpumppuihin kohdistuneet mollaamiset laskelmineen ja isoine sähkönkulutus peloitteluineen annoimme mennä toisesta korvasta ulos. Uskoimme talonvalmistajaa jolla itsellään oli hyviä kokemuksia f750 mallista,kylläkin isohkossa talossaan. Säädöt niin että - 9asti mennään pelkällä kompuralla ja-10c kylmemmässä lupa ottaa sähkövastusta mukaan. Vastuksia laite käytää kokemukseni mukaan tosi maltillisesti, tyypillisesti esim - 15c lämpötila,vastusta pelissä 0.5-1kwh. Sulattelee itseään mielestäni tosi harvoin. Mh vasten on tuplacyproc laitteen kanssa tekn. tilassa, mutta pienen talon pienistä ilmamääristä kait johtuen kompuran kierrostaajuudet maltillisia,ja melu ei ole häirinnyt. Talouden sähkön kokonaisvuosikulutus eka vuonna oli 7894kwh,toisena 7422kwh. Joten halpaa on ollut asua, ja rahapussi tykännyt. Kun huomioi vielä tuon sähkösaunan osuuden kulutuksesta ja lähes mitättömän puunkäytön lämmityksessä, en voi kuin ihmetellä, millä talo lämpenee? Pyhällä hengellä vai lähestulkoon isännän ja emännän suolikaasuilla? Emme ole myynti/mainos miehiä, vaan olemme säästäväinen, turhaa törsäämistä välttävä, mutta mukavuudesta nauttiva duunaripariskunta, ja tämä on meidän tositarinamme asiasta.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Ei paha. Tuohon 2-3 teiniä (vedenkulutus 150-200m3) ja normaali talvi ( Oulun korkeudella lienee ollutkin) niin tulee muutoksia kulutuksiin ;)
 
Viimeksi muokattu:

Mikki

Vakionaama
Oikein hyvä kulutus noinkin pohjoiseen sijaintiin. Uuden talon paksut eristeet toki vaikuttaa merkittävästi PILPn työmäärään.

Etelässä on ollut hyvin kevyt talvi, että sen puoleen oman 122m2 talon kulutuksista F750:llä on vaikea sanoa.

Mutta 1.1. - 6.4. oli kokonaiskulutus 3070kWh. Jos tästä hetkestä lokakuun alkuun pärjäisi samalla kulutuksella suurinpiirtein (6000kwh syyskuun lopussa), niin lappaan puita pesään vuoden viimeisinä kuukausina että pääsen kanssa tuon 8000kWh nurkille.

Aika näyttää.
 
Ylös Bottom