Kahden pumput kytkentä?

  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Tässä näillä vanhoilla romuilla tykkää harrastella, ni mietin miten kannattaisi kaksi pientä vilppiä kytkeä?

Vilppihän tekee ilmeisesti parasta tulosta pienillä lämmöillä eli jos kokeiilis et eka pumppu lämmittää nestettä joka vaihtimen kautta höyrystäis toiselle pumpulle jonka laihdutin sitten lämmitäisi vettä. Onko mitää hyötyä saatavissa?

Kytkeäkö kaksi vilppiä rinnan?
Tai jopa sarjaan?
Muita vaihtoehtoja?

Tosiaa ihan oppimis/teoriamieles pohdin.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Jos haluaa korkeita lämpötiloja kaksi peräkkäistä jaksaa nostaa asteet paremmin - eli tee VILP joka lämmittää taloa kahdella rinnan niin että koitetaan pysyä optimialueella - ja käyttövettä tehdessä muuttuukin toinen VILP kakkosasteeksi jollain vaihtimella. Siinä olisi super-vaihtoventtiilipumppu.
 
  • Keskustelun aloittaja
  • #4
Tällä hetkellä toinen on lattia lämmön paluussa sit on yksi vastaavailen aihio olemassa mitä suunittelen.

300l varaaja on myös jota lämmittää öljy/10kw Oilonin vilp josta tehot oli hukassa, sain jopa 2kw antoo lisää, 10kw tuli 13asteen ulkolämmöissä, ku säädin paisuntaventtiiliä auki 2kierrosta mut imasiks saatu kone ni en oikee laske sen varaa mitää. Mut oudolta tuntuu et vanha omistaja luopu kun kesäsin jatkuvaa kuumakaasu hälyä, no toi säätö tiputti kuumakaasut ja antoa tuli lisää seuraillaa miten kylmemmällä ilmalla toimii.

Nii tossa varaajassa on lämminvesikierukka jonka perässä on nibe 410p varaaja tulistimena.
 
  • Keskustelun aloittaja
  • #5
Joo nyt kun oli vähä kylmempii testikelei ni ei kyl oilon toimin yhtää joutu kääntää paisuntaventtiilii kiinnipäin melkein lähtötilanteeseen asti.

Onkohan toi paisari rikki? Vai onko vaa noin huono säätö siinä?
 
Ylös Bottom