Keskustelua käyttöehdoista, säännöistä ja tietosuojakäytännöistä

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
 • Keskustelun aloittaja
 • Ylläpito
 • #1
Sivuston ohjeisiin on päivitetty hieman selkeämpään "pykälämuotoon" perussäännöstö. Sisältö ja henki sama kuin tähänkin asti. Nyt vain tavoite että varoitus voidaan aina kohdistaa siihen sopivaan pykälään säännöissä. Vahvistetulla kirjoitettu kyseiseen kohtaan liittyvän varoituksen nimi. Pyrimme hieman selkiyttämään varoituskäytäntöä. Ensi viikon aikana laitan näkyviin myös päivitetyn tietosuojakäytännön. Tämän jälkeen pyydetään gdpr hengessä vielä kaikilta käyttäjiltä hyväksynnän päivitys ehtoihin ja tietosuojakäytäntöihin, koska näihin on tehty muutoksia sen jälkeen kun useimmat on rekisteröityessään nämä hyväksynyt

http://lampopumput.info/foorumi/threads/sivuston-käyttöehdot-ja-säännöt.420/

päivitys 11.11.2018: Jaoin tämän keskustelun omaksi aiheekseen sivustoa koskevalle alueelle. Aiheen tiimoilta on tulossa muutoksia, joista voi herätä keskustelua. Kerätään tämä keskustelu koostetusti tänne.
 
Viimeksi muokattu:

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
 • Keskustelun aloittaja
 • Ylläpito
 • #2
Yllä olevan linkin takana olevat käyttöehdot on nyt fiilattu päivitettyyn muotoon. Suurin muutos on se, että tästä on erotettu omaksi osakseen tietosuojaseloste, joka on kirjoiteltu uusiksi paremmin GDPR:n vaatimukset täyttäväksi. Samaa olette saaneet jo aiemmin joka tuutista, mutta toistetaan täälläkin. Mikään ei ole käytännössä muuttunut. Täällä ei kerätä käyttäjistä mitään "oikeita" henkilötietoja, eikä tähän ole tulossa muutoksia. Seloste on kirjoitettu tähän muotoonsa aika nopeasti, eikä se ulkoasultaan ole välttämättä mikään selkein mahdollinen. Mutta ainakin se on byrokraattiystävällisempi kuin aiempi versio. Ulkoasua ja jäsentelyä voidaan vielä selkiyttää. Katsokaa lävitse ja kommentoikaa. Tulen tämän viikon aikana pakottamaan kaikilta uuden hyväksynnän käyttöehdoille ja tietosuojakäytännölle. Tämä on lain hengen vaatima toimenpide koska nämä ovat muuttuneet tekstimuodoiltaan ja -sisällöltään paljon siitä mitä olivat kun suurin osa on rekisteröitynyt sivuille. Käytännössä tietojen säilytyksessä, jakamisessa tai muussa vastaavassa ei ole tehty muutoksia. Emme kerää mitään tarpeetonta, emmekä jaa mitään tietoja eteenpäin. Meillä ei ole käytössä kolmannen osapuolen analytiikkaa (google analytics tms.). Eikä muutoinkaan kiinnostusta seurata käyttäjien tietoja tai toimintaa.

http://lampopumput.info/docs/Tietosuojakaytanto.html

Tietosuoja asiat pähkinänkuoressa:
- Tarkistakaa omista profiiliasetuksista yksityisyysasetukset ja sähköpostiasetukset ja korjatkaa haluamiksenne.
- Huolehtikaa että foorumin tunnus on oikeasti yksilöllinen eikä käytössä missään muulla sivustolla. Erityisesti koskee salasanaa.
- Olkaa huoleti, sivustolla ei ole teistä mitään arkaluontoisia henkilötietoja. Sähköpostiosoitteenne on näistä arkaluontoisin ja se on näkyvissä vain ylläpidolle itsenne lisäksi. Meillä ei ole intressejä selvitellä käyttäjistä itse mitään tarkempia tietoja.

SSL- sertifikaatin puute on tällä hetkellä isoin yksittäinen puute sivustolla. Sen suhteen tullaan etenemään lähitulevaisuudessa.
 
Viimeksi muokattu:

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
 • Keskustelun aloittaja
 • Ylläpito
 • #3
Hyväksyntä sekä käyttöehtoihin ja sääntöihin että tietosuojakäytäntöön on nyt pyydetty käyttäjiltä uudelleen. Pahoittelut aiheutuneesta haitasta. Kysykää vapaasti jos tästä jotain jää mieltä painamaan.
 

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
 • Keskustelun aloittaja
 • Ylläpito
 • #4
Nämä löytyvät nyt yhdestä paikkaa helppisivun kahdesta alimmasta linkistä. Helpottaa käytettävyyttä ja luettavuutta kun eivät ole viestien seassa tai kokonaan erillinen sivu.

lampopumput.info/foorumi/help/
 
Ylös Bottom