Keskustelua rokotuksista

siwer

Vakionaama
No ainakin Moderna ilmoitti että ei toimi omikroniin heidän piikkinsä. Ehkä muut eivät ole uskaltaneet ilmoittaa tai sitten en ole iltalehden etusivulla sellaiseen törmännyt. Vaikuttanee osakkeisiin aika paljon tällainen.
 

Ton1A

Aktiivinen jäsen
Yksi kaveri tässä osuvasti kommentoi että tämä on klassinen säätötekninen ongelma. Pystymme mittaamaan suuretta jota haluamme säätää (tartuntojen määrä per vrk) ja meillä on keino jolla vaikuttaa siihen (rokotukset, rajoitukset). Ongelmana on se, että pitäisi ymmärtää miten hidas tuo säätölooppi on, ja malttaa tehdä muutoksia riittävän hitaasti jotta säädettävä suure ei lähde värähtelemään.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
THL suosittelee kolmansia koronarokoteannoksia kaikille 18 vuotta täyttäneille ja 5–11-vuotiaiden rokotusten aloittamista
Kolmas rokoteannos annettaisiin 5–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen. Lisäksi THL suosittelee koronarokotusten laajentamista.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Lääkäritkin hämillään: Islannin ensimmäinen omikrontartunta on kolmesti rokotetulla miehellä, joka ei ole käynyt missään

Tapaus vahvistaa arviota siitä, että uusi muunnos on liikkunut Euroopassakin jo ennen sen havaitsemista Etelä-Afrikassa.

 

bungle

Aktiivinen jäsen
Lisää vahvistusta sille, että rokotteella ei ole mitään vaikutusta leviävyyteen (ei vertaisarvioitu):

”vaccinated persons who become infected with SARS-CoV-2 to be no less infectious than unvaccinated persons”

”No significant differences were detected in duration of RT-PCR positivity among fully vaccinated participants (median: 13 days) versus those not fully vaccinated (median: 13 days; p=0.50), or in duration of culture positivity (medians: 5 days and 5 days; p=0.29)”
 

Mikki

Hyperaktiivi
Ei estä rokotteet tartuntoja kuten alunperin toivottiin. Mutta tässä menee se sekaisin että se on tämä delta ja nyt vissiin omikron mitkä väistää sitä. Niitä ei ollut kun rokotteita tehtiin.

Alkuperäiseen covidiin rokotteet purisi myös tartuntojen suhteen. Nyt ne puree hienosti oireisiin kuitenkin.

Äkkiä siis lopuillekkin rokottteet ja sitten tauti vielä lisäksi lievänä perään niin hyvä tulee.
 

siwer

Vakionaama
Rokotteen tehosta omikronin oireisiin ei ole vielä mitään tietoa. Sitä tietoa odotellessa on parasta kuitenkin rokottautua.
 

pelzi_

Vakionaama
On sitä jo sen verran liikkeellä, että jos rokotettuja alkaa kuolla, sitä on vaikea sensuroida. Lievempien oireiden määrästä toki on lähes mahdoton sanoa.
 

bungle

Aktiivinen jäsen
Omicron voi olla hyvässä lykyssä tämä nopeasti leviävä ja vähemmän vaarallinen variantti. Eli ns. luonnon oma rokote.
 

bungle

Aktiivinen jäsen
Suomalainen itsehoitosumute:

”The active substances to be used in the novel drug (aprotinin, hydroxychloroquine and ivermectin) are well-known and commonly used drugs”

Tarkoitettu siis matolääkkeeksi naudoille.
 

tet

Vakionaama
Ei estä rokotteet tartuntoja kuten alunperin toivottiin.
Eihän tuossa yllä olevassa tutkimuksessa ainakaan otettu tähän asiaan mitään kantaa, joten mistä niin päättelit. Vai onko meillä nyt käsite-ero. Itse näen termin "estää tartuntoja" tarkoittavan sitä, että saako rokotettu henkilö tartunnan yhtä helposti kuin rokottamaton, vai eikö saa. Tuossa yllä ei tätä asiaa käsitelty mitenkään. Siinä puhuttiin infektion saaneiden henkilöiden tartuttavuudesta, eli siitä miten paljon he levittävät virusta ympärillä oleviin ihmisiin.

Omicron voi olla hyvässä lykyssä tämä nopeasti leviävä ja vähemmän vaarallinen variantti. Eli ns. luonnon oma rokote.
Vähän samanlainen ajatus on herännyt itselleni, kun olen uutisointia omicronista lukenut.
 

jarkko_h

Aktiivinen jäsen
Ei kelläkään maskia päällä ja kylki kyljessä. Huonoa esimerkkiä. Ei tosin ole yllätys kun kyse "suurella sydämellä" ja "omaa peliä" pelaavasta porukasta.

Toista oli meno eilen eräässä kulttuuritapahtumassa. Ovella koronapassin kysely, maskipakko ja kaikki noudattivat maskin käyttöä. Sali oli täynnä ja poistumisen ruuhkaa vähennettiin poistumisjärjestyksen kuulutuksella. Hyvät järjestelyt. Ei nuokaan järjestelyt estä leviämisiä, mutta vähentävät niitä ja turhaa kuormaa sairaaloissa.
 

fraatti

Hyperaktiivi
1638735832716.png


 

korsteeni

Vakionaama
nysse on sitte otettu, kolmas piikki, 10:18 tänään
- tunsin, kuinka kaliumkloridi lehahti elimistööni lämpimän aallon saattelemana
- elohopean vaikutukset ilmaantuvat vasta myöhemmin
- 5G siru jäi hieman törröttämään ihon alle (kuulin että kuiskivat sen olevan 6G, tai G.jotain) mutta ei tuosta enempiä haittoja
15 min odotettuani menin prismaan, kassalla kaunis neiti vain vienosti hymyillen kuiskaten kuittasi "kaikkea on"
joten sirun toimivuus tuli toteen näytetyksi
- kotiinpäin ajaessa jotenkin tuntui että auto menee kuin itsekseen, heitin jalan pois kaasulta ja kädet irti ratista....yllätys, se meni kotiin ihan itsekseen ja rajoitusten mukaan
- kotiin tullessa ovi avautui automaattisesti kun kaksin käsin kasseja kannoin, mistähän koodin ehtivät jo kloonata siihen siruun...talosta kyllä poistui.....sanoi käyvänsä kuittaamassa ostokset?
 

jarkko_h

Aktiivinen jäsen
Todella hienoa, että Kärkkäisen työntekijät käyttivät omaa järkeä tilanteessa, jossa itse Kärkkäinen lähetti sähköpostilla henkilökunnalle suosituksen olla rokottautumatta ja käyttämättä maskia. Hatun nosto henkilökunnalle.
Ei mennyt kuin strömssöössä:


Rokotevastaiset saavat nyt printtailla edullisemmin julisteita baarien seinille. Saakohan natsijärjestöjen jäsenet salaisen alennuskoodin kommandopipoista...?
 

kotte

Hyperaktiivi
Sponsoroituja tuotteitahan on markkinoitu eri perustein. Omasta mielestäni mielenkiintoisempi kysymys olisi, onko juttua sponsoroitu vain omistajan harrastuneisuuden takia, vai olisiko sittenkin kyseessä toimeksiantosuhde, eli tarjouksella palveltaisiin jonkun päämiehen intressiä.
 

kotte

Hyperaktiivi
Nostan hattua Kaupille!
Kas, kun Iltalehti otsikoi tapahtuneen noin harhaanjohtavasti. Eihän Avilta keinot loppuneet, jos sai virka-apua poliisilta, joka puolestaan "heitti" asiakkaat ulos ja pani kuukaudeksi lapun ravintolan ovelle. Tuota, jos rikkoo ja perustaa vaikkapa "salakapakan", menee sakkojen ohella anniskelulupa paljon pitemmäksi jaksoksi ja tulee muuta taloudellista sanktiota liiketoimintaseurausten lisäksi.
 

raksa11

Ajatusrikollinen
Huuhaa asiantuntijat vauhdissa:


Heikki Peltola - Infektiotautiopin emeritusprofessori (03/2020)

Paul Lillrank - Tuotantotalouden professori, Aalto-Yliopisto (09/2021)

Pekka Timonen - Lääkäri, bioteknologi (11/2021)

Tamara Tuuminen - Lääketieteellisen mikrobiologian dosentti (09/2021)

Rauli Mäkelä - Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri (09/2021)

Ville-Veikko Elomaa - Yleiskirurgian, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri (10/2021)

Kirsi Kautiainen - Terveystaloustieteen tohtori, ex- THL:n asiantuntija (04/2021)(11/2021)

Tapio Puolimatka - Filosofian dosentti, kasvatustieteen emeritusprofessori (11/2021)
 

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Huuhaa asiantuntijat vauhdissa:
Toivoisin asiallisempaa alustasta/ referointia. En nyt tähän aikaan ala tuota videota kokonaan katsomaan, mutta tällaisella lauseella esiteltynä ensimmäinen reaktio on että ehkä se on syytä varan vuoksi poistaa. Jätän nyt kuitenkin ja raportoikoot joku jos se sisältää liskoihmisiä tms. soopaa. Tällaisen esittelyn jälkeen jää aina pieni epäilys.
 
Viimeksi muokattu:

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Ok. Fraatin kaivaman lainauksen perusteella ilmeisesti raksan esittely oli kuitenkin ihan tarkoituksellinen, paikkaansapitävä ja oikein. Pahoittelut moitteistani yllä.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom