Keskustelua säästä

jarkko_h

Vakionaama
Täällä oli 3 päivää sitten sisä kosteus 65... 67% pari vuotta sitten kalibroidulla mittarilla. Laitoin tuolloin ILP:n päälle kosteuden poistoon, kosteudenpoistotilaan. Sen jälkeen ollut 47...53 % ja norottaa vettä kondenssiputkesta tolkuttomasti. On aika paljon mukavampi olla hiukan kuivemmassa. .
 
Viimeksi muokattu:

korsteeni

Vakionaama
kastepiste on niin korkeella et terassin kivilattia hikoilee ku kylmä kalja
kun oven avaa, niin keittiön kivilattia nappaa myös huurteet oven tienoilla
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Tuli yön aikan yli 10l kondensia ämpäriin. Piti laittaa vuotoalla ämpärin alle.
 
Viimeksi muokattu:

fraatti

Hyperaktiivi
Norjassa taitaa voimaloiden paljutkin täyttyä talven varalle.
Jossain on ainakin vettä hyvin.

1691401273543.png

 

Kellarinlämmittäjä

Oppimiskäyrällä
Nyt on todellinen ILP keli. Tuntuu aika tyrmäävältä kun yrittää tarjota ulos. Kohta varmaan pamahtaa oikein kunnolla, ainakin on ainekset kasassa. :)

Siilinjärven mittausasema näyttää RH 71%, 25,6 °C, kastepiste 20,0 °C.
 

pökö

Hyperaktiivi
33,2C oli lämpimin virallinen mittaus Porissa ja tällä hetkellä enää tasan 32C, yöksikin luvattu hellelukuja.
Melko tukalaa on.
 

pökö

Hyperaktiivi
Laita ilmalämpöpumppu kosteudenpoisto-tilaan dry tai vesitipan kuvake lämpötilan asetukseksi 24-25 astetta.
Tukalaa on siis ulkona, sisällä on mukava 23-24C ja kaivojäähdytys nappaa vedet pois tuloilmasta. 17 kesää jäähdyttetty ilpillä, se homma on hallussa.
 

puuteknikko

Vakionaama
Ilma oli aamuseiskalta kuin lehmän henkäys, onneksi töissä on ilmastoidut tilat ja kotona sisällä yhtä lailla homma hallussa. Nyt näyttää Lahden mittausasema 29,8C / 51%, mutta se ei taida olla ihan samoissa olosuhteissa kuin oma tontti on. Ulkona varjossa räystään alla oleva Ruuvitagi näyttää samaa lämpötilaa, mutta yli 61% kosteutta.
 

fraatti

Hyperaktiivi
Saas nähdä yltääkö ukkoset tänne mantereelle. Näyttäisi olevan Viron päällä ja kulkevan kohti ahvenanmaata.
1691424666654.png
 

kotte

Hyperaktiivi
Tänne Turun alueelle osui kunnon sadekuuro myrskypuuskan saattelemana. Muutama salamakin iski melko lähelle merellä. Lämpötila putosi luokkaa 27 asteesta n. 20 asteeseen muutamassa minuutissa. Päivällä oli pitkään yli 30 meren keskellä olevalla virallisella asemalla (parhaimmillaan oli lähes 31 astetta tuolla klo 15 ... 16 välillä ja vielä 19 maissa oli pyöristettynä 30 astetta. Noihin aikoihin tuli ensimmäisiä pilviä näkyville pohjoisessa ja etelässä. Toki mantereen puolella oli päivällä lämpimämpää, melkein 33. Nyt ei sada ja tuuli vaikuttaa rauhoittuneen päiväisestä, mutta tihkumaisempia sateita liikkuu lähistöllä. Pikkuisen on lämpötila välillä noussutkin ja taas palannut runsaaseen 20 asteeseen.
 

Mekaniker

Vakionaama
Kantatie 51:n varrella on aika rauhatonta, kovia tuulenpuskia eri suunnista koko ajan
Kaikkien (myös naapureiden) sääsuojat ja pressut lepattavat niin kovaa että kuulee

Ensimmäinen tuulivaurio syntyi aamu-yöllä, minun pyörillä oleva aurinkopaneeli-testausteline kaatui ja tasoitti vaimon kukkia
Paneelit selvisi vauriotta :cool:

Suomenlahden suunnalta on tulossa raskaita sadepilviä, aamupäivän aikana sataa runsaasti?
 

korsteeni

Vakionaama
täällä saimaan saaressa hieman tuulee
käyn vetäsees ressun paneliston itä sivulle kun on ihan avoin ja vain reunimmaiset panelit kiinnitetty
kun nyt näin selkeesti myrsky luvataan ja vielä täsmäaikaan
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Yli 42 000 ilman sähköä tällä hetkellä.

1691481371006.png

 

fraatti

Hyperaktiivi
Yli 42 000 ilman sähköä tällä hetkellä.
Täälläkin oli ennen usein sähköt poikki kun vähänkin hönkäs. Nyt näyttäisi että nuo on loppunut maakaapeloinnin myötä. Elenian muilla alueilla on monilta vielä sähköt poikki.
1691489188220.png
 
IMG_2791.jpeg


Kolme vastaavaa tuli matkalla vastaan Klaukkalaan Vihdistä. Pientä kiertoreitin etsintää. Kun on sähköjohto osallisena niin ei passaa omaa sahaa kaivaa esiin.
 

fraatti

Hyperaktiivi
107mm vettä tullut viikossa. 2016 vuoteen asti pääsi taaksepäin Netatmon tilastoissa ja toiseksi suurin sadekertymä viikossa oli elokuussa 2017 noin 70mm. Alkaa maasto olemaan paikoitellen kohtuullisen märkää.

Saas nähdä saako farmarit peltonsa puitua...
Screenshot_20230903_090626_com.netatmo.netatmo.jpg
 
Viimeksi muokattu:

puuteknikko

Vakionaama
Onpas hurjat lukemat. Täällä on tullut Netatmon mukaan elokuussa 116 mm ja nyt viimeisen viikon aikana 48 mm. On kyllä ollut sellaiset olosuhteet, että kastumatta ei ole iltalenkistä selvinnyt.
 

fraatti

Hyperaktiivi
Onpas hurjat lukemat. Täällä on tullut Netatmon mukaan elokuussa 116 mm ja nyt viimeisen viikon aikana 48 mm. On kyllä ollut sellaiset olosuhteet, että kastumatta ei ole iltalenkistä selvinnyt.
Täällä tullut elokuussa tuplamäärä keskimääräiseen nähden vettä.
1693736997380.png

1693737031397.png
 

tet

Hyperaktiivi
Jokos ne hirvikärpäset olisi menettänyt henkensä. :hmm:

Tuskin. Eivät ne pikkupakkasiin kuole, pakkanen niittää ne vasta kun sitä on reilusti. Normaalisti ne kuolevat nälkään. Lonkalta heitän että pari kuukautta sinnittelevät kuoriutumisen jälkeen ilman veriateriaa, jonka jälkeen kuolo korjaa jos sapuskaa eli hirveä ei ole löytynyt. Täällä kaakossa nuo tuppaavat kuoriutumaan heinä-elokuun taitteessa. Vuosi sitten niitä oli jo heinäkuun loppupuolella, tänä kesänä ilmestyivät vasta elokuun puolivälin paikkeilla. Joten nyt on paastoa takana vasta reilu kuukausi, menee ainakin kuukausi vielä ennenkuin alkaa varmuudella olemaan koko populaatio vainaa.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Eipä ole vähään aikaan ollut punaista varoitusta tuulesta maa-alueilla.

Tuulivaroitus maa-alueille: Lounaistuuli on vaarallisen voimakasta keskiyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s. Säätilanne on erittäin vaarallinen.

1695116485581.png
 

Kellarinlämmittäjä

Oppimiskäyrällä
Jokos ne hirvikärpäset olisi menettänyt henkensä. :hmm:
Ei ole. Oli eilen koko metsä täynnä ja kumpikin saatiin koko kroppa täyteen noita ötököitä. On noihin saanut aikaisemmin tutustua jo täälläkin mutta saalis on ollut vain yksittäisiä kappaleita. Nyt niitä oli todella vaivaksi asti.

Onneksi oli lämmintä ja ulkona kun kopisteli vaatteet ja jätti pensaaseen tuulettumaan niin nuo sentään ymmärtävät lentää poiskin niin kauan kuin niillä on siivet. Kammalla löysi tukasta jo niitä siivettömiäkin mutta aika helposti noista kuitenkin eroon pääsi.
 

rawpower

Aktiivinen jäsen
Viime viikolla oli kunnon pakkasaamu -1,5 sen jälkeen kävin eilen aamulla metällä ei yhtään hirvikärpästä. Tänään nappasin pari. Kyllä ne vähentyi selvästi. Viimeviikolla oli satoja metsästyksen jälkeen. Paidan kun otti pois niin kuhina vaan alkoi.
 
Back
Ylös Bottom