Kokemuksia Fi-Nergy sähköntoimittajasta ?

Tois puol jokke

Vakionaama
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
https://www.fi-nergy.fi/

Tarjoavat yrityksille suht edullista hintaa sähkölle.....

Onko millainen bulvaani kyseessä?
 

rassi

Aktiivinen jäsen
Vs: Kokemuksia Fi-Nergy sähköntoimittajasta ?

Voisin veikata jatkoa tähän: Market Energia -> Finkraft -> 220 Energia -> Werel

https://www.e-krediidiinfo.ee/14220604-FI-NERGY%20VOIMA%20O%C3%9C?lang=en

https://www.talouselama.fi/uutiset/hamara-sahkokauppias-yrittaa-nyt-ihan-uudella-yrityksella/0d3d099d-9987-319a-9663-4de9a5547595
 

Tois puol jokke

Vakionaama
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Vs: Kokemuksia Fi-Nergy sähköntoimittajasta ?

Tuli tarjousta ja lopussa lukee --
Ystävällisin terveisin,

Myynti / Yrityssähkö.com

Mihail Kulechov

029 3700 217

myynti@yrityssahko.com

Urho Kekkosen Katu 4-6 E
00100 Helsinki

Fi-Nergy Voima
14220604

Kun pikkasen kookkeloi niin:

https://www.seiska.fi/Uutiset/Kuluttajia-vedattavan-Kouluturvaa-lehden-takana-talousrikoksista-tuomittu-liikemies-Vn

https://www.seiska.fi/listaus/sana/Mihail Kulechov


Semmosta....
 
Vs: Kokemuksia Fi-Nergy sähköntoimittajasta ?

Mitä Miksu tekee oikeasti?

Mihail Kulechov

https://kulechov.com/category/kryptovaluutta-sijoittaminen/

Hän haluaa sen että virtuaalivaluutta on oikeata valuutta.
 

fraatti

Vakionaama
Vs: Kokemuksia Fi-Nergy sähköntoimittajasta ?

Siihen katkesi kananlento.

Suomalaiselta sähkökauppiaalta loppuvat rahat - miten käy sen tuhansien asiakkaiden?

Suomen kuluttajasähkön kaupasta poistuu yksi yhtiö, Werel Oy.
Werel -niminen sähkökauppias lopettaa pikavauhdilla kannattamattoman sähkönmyynnin Suomessa ja kehottaa jäljellä olevia asiakkaitaan hankkimaan pikaisesti uuden sähkönmyyjän. Werel aikoo toimittaa viimeiset sähkönsä 22.3.
Sähköä kuluttajille myynyt suomalainen Werel Oy lähetti eilen iltapäivällä jäljellä oleville asiakkailleen tiedotteen, jossa se kehottaa asiakkaitaan etsimään uuden sähkönmyyjän mahdollisimman pian.

"Valitettavasti asiakassuhteemme ei voi jatkua taloudellisista syistä ja Werel Oy haluaa pahoitella sitä, sekä kiittää asiakkaitaan jotka ovat valinneet meidät sähkönmyyjäksi", kirje toteaa.

Syynä vetäytymiseen on kannattamaton sähkönmyynti nykyisille asiakkaille ja siitä koituvat kustannukset.

Werelillä on tiettävästi jäljellä Suomessa noin 1500 asiakasta. Se on kaupannut asiakkaitaan muille sähkönmyyjille pilkkahinnalla. Sen asiakkaita on siirtynyt aiemmin esimerkiksi Fi-nergy Oü:lle ja Kotimaan Energialle, joka on nykyisin Fortumin omistuksessa.

Enimmillään Werelillä oli noin 30 000 asiakasta Suomessa.

Jäljelläolevien asiakkaiden kohtalo on ongelmallinen. Jos asiakkaat eivät ole huomanneet ilmoitusta eilen eivätkä ole heti tehneet uutta sähkösopimusta toisen yhtiön kanssa, uusi sähkösopimus ei välttämättä ole vielä voimassa 23.3.

Katkeavatko asiakkailta siis sähköt?

"On syytä olettaa, että jakeluverkonhaltijat eivät katkaise asiakkaiden sähköjä", olettaa Lumo Energian pääomistaja-toimitusjohtaja Samuli Melanko.

"Suosittelemme Werelin myynnissä oleville kuluttajille korvaavien sähkösopimuksen tekemistä siten hyvässä mielenrauhassa."

Lumo on yksi niistä yrityksistä, joille Werel on yrittänyt viimeisiä asiakkaitaan kaupata. Lumo Energia on myös saanut suuren määrän yhteydenottoja Werelin hätääntyneiltä asiakkailta, jotka pelkäävät sähköjensä katkeamista.

Melangon mielestä Werelin menettely rikkoo energiaviraston asettamaa menettelytapaohjetta. Normaalisti sähkönmyyjä voi lopettaa sähkön toimituksen vasta 14 vuorokautta sen jälkeen, kun asiakas on ilmoittanut tehneensä korvaavan sähköntoimitussopimuksen toisen myyjän kanssa. Mutta poikkeustilanteen vuoksi siis sähköt eivät todennäköisesti kulutajilta katkea.

Talouselämä tavoitti Håkan Gustafssonin, joka Werelin asiakaskirjeen mukaan on Werelin maajohtaja. Gustafsson kuitenkin sanoo toimivansa vain "operatiivisena konsulttina", jonka vastuulla on asiakaspalvelu Suomessa. Siksi hän ei kommentoi yrityksen päätöstä lopettaa sähkönmyynti tai sen syitä.

"Vastuuhenkilöt ovat Ruotsin puolella", hän sanoo ja lupaa välittää sähköpostikysymykset vastuuhenkilöille.

Håkan Gustafsson on aiemmin toiminut johtotehtävissä tai yrityksen vastuuhenkilönä esimerkiksi Market Energia tai 220 Energia -nimisissä yrityksissä. Market Energia joutui aikanaan kuluttajaviraston hampaisiin lainvastaisen markkinoinnin vuoksi. Nykyisin Gustafsson taas on virolaisen Finergyn hallintoelimissä.

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/a633e7d0-e476-39ef-bd1a-76f84718ad3a?ref=ampparit:2c37
 

fraatti

Vakionaama
Vs: Kokemuksia Fi-Nergy sähköntoimittajasta ?

Pilkkahintaan suomalaisille sähköä myynyt yritys lopettaa pikana – tuhansien asiakkaiden kannattaa olla tarkkana
https://www.uusisuomi.fi/raha/243885-pilkkahintaan-suomalaisille-sahkoa-myynyt-werel-oy-lopettaa-pikavauhdilla-tuhansien
 
Sanon että hinta vaikuttaa hyvältä ainakin.
Energia: 3,93 snt/kWh Perusmaksu:0 e/kk

Sitä vaan ihmettelen, että kun ei ole mitään kysymystä asiakkaalle, milloin ja miten aikoo sähkönsä käyttää. Eikö sillä sitten olekaan mitään merkitystä.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Laskutus Sähköstä laskutetaan joka toinen kuukausi arvioidun kulutuksen perusteella. Kuukausittainen arvio on 10 % voimassaolevasta vuosikulutusarviosta. Laskutus tasataan tasaisin väliajoin vastaamaan todellista kulutusta, vähintään neljä kertaa vuodessa. Laskutus on mahdollista saada myös kuukausittain jälkikäteen, jolloin sähköstä veloitetaan kuukausittain verkkoyhtiön ilmoittamien kulutustietojen mukaisesti. Jälkikäteen perustuvan laskutuksen sähkön hinta on 6,99 snt/kWh ja perusmaksu 6,99€/kk.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Aika hyvä korko kuukauden maksuajalle jos hinta nousee 3,93 -> 6,99. Jokin ei natsaa o_O
Tuota tarjoushintaa ei ollut finergyn etusivulla - mutta toisaalta tuolla tarjoussivulla ei ollut finergyn toimitusehtoja vaan jotkut geneeriset. Eli tarjouksen tarkat ehdot eivät ole ehkä ihan vielä selvillä.
 

juu-zo

Aktiivinen jäsen
Eli tarvitsevat kipeästi rahoitusta johonkin ja ovat keksineet oivan keinon saada rahoitusta laskuttamalla sähköstä etukäteen. Toimittavat sähköä todennäköisesti tappiolla ja jossain vaiheessa toteavat että homma ei taaskaan kannata. Sitten mietitään tuleeko niitä maksettuja sähköjä vai palautellaanko rahoja vai mitä. Houkuttelevan halpaahan tuo on mutta on niin hämäriä kavereita pyörittämässä että kiitos ei.

Edit. Eikä näitä hämäriä uutisia tarvitse kovin kaukaa etsiä https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.273491
 

tj86430

Aktiivinen jäsen
Todennäköisin skenaario on kerätä maksuja riittävästi etukäteen (myös siirtomaksuja, kuten linkatussa jutussa kuvattiin) ja sitten mennä konkurssiin.

e: tuolla sähkötarjouksissa onkin näppärä määritelmä hintatakuulle: "Hintatakuu - marginaalit ei nouse sopimuskautena"

Vaikea sanoa mihin hintaan sitä sähköä sitten loppupelissä saa, muttei välttämättä kuitenkaan tuohon 3,93 c/kWh

e2: Fi-Nergyn hinnasto on muutenkin hauska. Tarjolla on yksi- ja kaksiaikasähköä (sekä päivä/yö että talviarkipäivä/muu aika). Kaikissa kaksiaikatuotteissa molempien aikojen hinnat ovat kuitenkin keskenään samat (ja sama kuin vastaava yleissähkötuote), joten faktisesti tarjolla on vain yleissählötuote, tosin kolmella eri nimellä.
 
Viimeksi muokattu:

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
En jaksanut tutkia onko tämä taas sama puijaus-firma uudella nimellä. Jos noihin lähdette niin lukekaa ehdot tarkkaan...
Jos jostakusta tuo ennakkoon maksaminen on puijausta, niin sitten puijausta. :)

Tuolla https://www.sahkonvartijat.fi/index.php ei mainittu ehdoissa mitään tuosta ennakkomaksusta.
Myös sähköpostiin tulleessa viestissä ei myöskään mainttu tuota ennakkomaksu?

"Hei,

tutustu erikoishintaan ja hyödynnä sähkötarjous osoitteessa:
http://www.sahkonvartijat.fi/yleissahko/

Sopimuksen tekeminen käy helposti:

- Voit valita laskujen määrän vuodessa (4,6 tai 12)
- Voit valita maksukuukauden eräpäivän
- Ei kuluja, ei katkoksia sähköntoimituksessa
- Uusi myyjä hoitaa kaikki paperiasiat puolestasi
- Sinun ei tarvitse irtisanoa vanhaa sopimustasi
- Turvallinen - hinta ei nouse sopimuskautena

Hinnat sisältävät kaikki kustannukset (kuten alv 24%) eikä kilpailuttamisesta aiheudu muita kuluja. Tarjous takaa poikkeuksellisen edullisen sähkön kiinteällä takuuhinnalla."
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Jos jostakusta tuo ennakkoon maksaminen on puijausta, niin sitten puijausta. :)
No keräähän sillä ihan hyvän potin firman kassaan kun jokaiselta asiakkaalta on 30pv fyrkat sisällä luokkaa 50e/soppari, rahaa jolla voi sitten hakea hyvää sijoituskohdetta juoksuttamaan korkoa korolle firmalle lisää. Ja jos sitten huonosti käy, niin kyseinen fyrkka pyöräytetään "lainalyhennyksenä" tms. sopivasti emoyhtiölle ja näin konserni-tytär voidaankin sitten kipata nurin => asiakkaat menettävät nuo 30pv fyrkkansa, mutta eivät kuitenkaan saa tilaamaansa tuotetta lainkaan ;D
 

ollikuhta

Aktiivinen jäsen
Ei varsinaisesti tuo ennakkoon maksaminen, mutta onko toistaiseksi voimassaolevan hinta sellainen, että muuttuu esim. kuukausittain. Siltä osin en viitsinyt kaivaa kun linkin osoittamilta sivuilta ei suoraan löytynyt vaan olisi pitänyt pyytää tarjous erikseen.
 

tj86430

Aktiivinen jäsen
Toistaiseksi voimassa olevan hinta muuttuu kun sähköyhtiö katsoo aiheelliseksi sitä muuttaa. Toki ehtojen mukaan pitää ilmoittaa riittävästi etukäteen, ja asiakas voi tietysti vaihtaa halutessaan firmaa.

Ehdoissahan nuo laskutusehdot on, eikös nämä jo hiljattain käsitelty tällä foorumilla:

Sähköstä laskutetaan joka toinen kuukausi arvioidun kulutuksen perusteella. Kuukausittainen arvio on 10 % voimassaolevasta vuosikulutusarviosta. Laskutus tasataan tasaisin väliajoin vastaamaan todellista kulutusta, vähintään neljä kertaa vuodessa. Perusmaksu laskutetaan vuosimaksuna. Maksuehto on 30 päivää ennen toimitusta.

Laskutus on mahdollista saada myös kuukausittain jälkikäteen, jolloin sähköstä veloitetaan kuukausittain verkkoyhtiön ilmoittamien kulutustietojen mukaisesti. Jälkikäteen perustuvan laskutuksen sähkön hinta on 6,99 snt/kWh ja perusmaksu 6,99€/kk.
Ja Fi-Nergy taitaa olla niitä firmoja, joilla ei aina ole ihan puhtaat jauhot pussissaan. Håkan G:hän tätäkin pyörittää.

Googlaamallahan löytyy kaikenlaista.
 

rassi

Aktiivinen jäsen
^ kas kummaa kun sahkonvartijat.fi on saman hostaajan alla kuin fi-nergy :)
joku muukin vastaava "kilpailutus"palvelu taisi olla myös, ehkä useampi.
 

tj86430

Aktiivinen jäsen
Energiamarkkinaviraston kilpailutussivulla halvimmat tarjoukset tulevat minulle Fi-Nergyn lisäksi seuraavilta: Energia 247, Vihreä älyenergia ja Lumo energia. Kahden ensin mainitun hinta on sama kuin Fi-Nergyn, Lumon hieman kalliimpi. Ovatkos nämäkin kaikki saman toimijan eri firmoja, vai onko näistä parempia kokemuksia?
 

Kamy

Tulokas
Yrityksellämme on ollut reilu vuoden Fi-Nergy voiman kautta sähkösopimus. Yritys on epämääräinen ja tämän olen tiennyt kun sopimuksen tein. Sähkö on erittäin halpaa eikä sitä mistään saan näin halvalla 2,99 €/kwh alv 0 %. Laskutus on sovittu kulutuksen mukaan ja koko ajan niissä on virheitä ja tehty useampi reklamaatio. Silloin kuin sisään ei maksa mitään, niin mielestäni ei ole suurta riskiä, jos homma loppuu niin tekee sopimuksen toisen yhtiön kanssa.
 

Mikkolan

Vakionaama
Todennäköisin skenaario on kerätä maksuja riittävästi etukäteen (myös siirtomaksuja, kuten linkatussa jutussa kuvattiin) ja sitten mennä konkurssiin.

e: tuolla sähkötarjouksissa onkin näppärä määritelmä hintatakuulle: "Hintatakuu - marginaalit ei nouse sopimuskautena"

Vaikea sanoa mihin hintaan sitä sähköä sitten loppupelissä saa, muttei välttämättä kuitenkaan tuohon 3,93 c/kWh

e2: Fi-Nergyn hinnasto on muutenkin hauska. Tarjolla on yksi- ja kaksiaikasähköä (sekä päivä/yö että talviarkipäivä/muu aika). Kaikissa kaksiaikatuotteissa molempien aikojen hinnat ovat kuitenkin keskenään samat (ja sama kuin vastaava yleissähkötuote), joten faktisesti tarjolla on vain yleissählötuote, tosin kolmella eri nimellä.
Vaikka energianhinta on sama kaikissa kaksiaikatuotteissa niin niiden siirtohinnoissa voi olla suuriakin eroja. Luulen että seuraava sopimukseni on pitkästäaikaa kausisähkö tai yösähkö.
Yleissähkö on vaan niin helppo laskuttaa ettei kaikki myyjät viitsi aikasähköä edes tarjota ellei molempien hinta ole sama.
 

rassi

Aktiivinen jäsen
Vaikka energianhinta on sama kaikissa kaksiaikatuotteissa niin niiden siirtohinnoissa voi olla suuriakin eroja. Luulen että seuraava sopimukseni on pitkästäaikaa kausisähkö tai yösähkö.
Yleissähkö on vaan niin helppo laskuttaa ettei kaikki myyjät viitsi aikasähköä edes tarjota ellei molempien hinta ole sama.
Ainakin Carunan palvelusta muuten näkee näppärästi, että mikä siirtotuote olisi ollut se edullisin. Jos siis sattuu Carunan perässä olemaan :)

Itselläni Kausisiirto on se halvin parinkympin marginaalilla vuodessa.
 

Mikkolan

Vakionaama
Eihän noissa suuria eroja tule ellei sitten ole jotenkin poikkeava sähkönkäyttöprofiili. Jollain voi olla esme kesällä poikkeuksellisen paljon viilennetävää jne.
Parin kympin säästöön vuodessa ei kannata kovin montaa toimistotuntia tuhlata.
 
Ylös Bottom