Kokemuksia Zave.fi:stä. Onko parempi ostaa maalämpötukusta tai Kärkkäiseltä?

kloppi74

Jäsen
Ostan Panan12 tai 16 kW T-Cap pumpun. All-In One tai irrallisella KVL:lla.

Kiinnostaisi laite asennettuna ja takuulla.

Zaveen olen soitellu 2 kertaa. Ensimmäisellä kerralla luvattiin soittaa takaisin, toisella kerrall pyydettiin laittamaan spostia joten laitoin. Kyselin mm sulatusvesien ohjaamisesta heidän asentamansta tarjouksen yhteydessä kun heidän verkkokaupassaan ei ole sulatusvesikaapelia eikä -kaukaloa jne. Sittemmin olen hiffannut että näitä asioita ei varmaan monessa muussakaan standardiasennuksessa ole huomioitu. Olen edelleen kiinnostunut asennetusta pumpusta Heiltä lähinnä 5 vuoden takuun takia. 2,5t€ asennushinnasta saa kuitenkin kotitalousvähennyksen jne.

Onko teillä kokemusta kyseisestä firmasta? Miten toimii takuuasiat jos tulee ongemia? kun jopa ostaminen tuntuu vaikealta. Paitsi jos ostaa "sian säkissä" eli asennus 2,5t€ mutta ei mitään mainintaa mitä se sisältää. Myöskään esim irralliselle KVL:lle ei löydy telinettä tms, jos ostaa paketin sellaisella eikä all in onea. Asennuksen hinta kutenkin sama. ja laitteisto halvempi kuin all in one.

Maalämpötukussa ja Kärkkäisellä ainakin samat hinnat. Onko fiksumpaa ostaa niistä ja asennutella itse? Onko muita vaihtoehtoja? Mielellään sellaisia jotka asentaisivat samoin tein.
 
Viimeksi muokattu:
Olen ostanut 2 normi ilmalämpöpumppua Zavelta ja homma on toiminut tosi hyvin. Heidy Zavesta selvitti kaikki mun kysymykset ja jopa hintaa säädettiin.
takuuasioista en osaa sanoa kun niitä ei ole ainakaan vielä tullut vastaan.
 

Ismo67

Vakionaama
Zave:sta tilasin viime viikolla Panan ilmalämpöpumpun kolmella sisäyksiköllä asennettuna (asennus ensi kesänä). Ei ollut oikein kauheasti tarjontaa kolmen sisäyksikön vermeistä muualta, niin lopulta Zaven nettimarkkinoinnin täsmäiskut tehosivat. Kahden sisäyksikön settejä toki mutta ei kolmen tarjolla muualta. Me haluttiin sisäyksiköt yhteen yläkerran makuuhuoneeseen, yläkerran aulaan ja alakerran olohuoneeseen. Pääasiassa jäähdytykseen, koska asuntoon tulee Nibe:n ilmavesilämpöpumppu lämmitykseen. Tänään sain tiedon että Dachser toimittaa pumput nyt maanantaina(toimitusta voi vaihtaa annetusta linkistä) ja sain tiedoksi asentajayrityksen ja asentajan tiedot Tukesin linkkeineen. Myynti, markkinointi ja logistiikka tuntuu olevan tehty nykyajan (internet)mittapuiden mukaisesti. Sama yritys eri nimillä ainakin Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa ainakin ja sisältää käsittääkseni erillisen maahantuonnin/tukkurin.

PS. Sulatusvedet ulkoyksiköstä kannattanee pitää ihan omana projektina eikä kannattane sekoittaa ilmalämpöpumpun asennukseen, jos ei ole valmiita kittejä saatavilla ko. merkkiin. Tosin ilmavesilämpöpumpuissa onneksi alkaa jo saada viemäröintikittejä saattolämmityksineen esim Nibe. Saisi pikkuhiljaa valmistajat herätä ILP ja VILP valmistajat tähänkin asiaan.
 
Viimeksi muokattu:

kloppi74

Jäsen
Isot kiitokset kommenteista! Nyt täytyy pistää vähän miinuksia itselle. Zaven sivuja eessun taassun selailtuani huomasin että löytyyhän sieltä selostus mitä vakioasennus pitää sisällään. Edes sähkötyöt ei kuulu, eli lie selvää että esim sulamisvesiin ei kiinnitetä juuri huomiota.

Vähän silti harmittaa että Zavelta ei palattu kysymyksiini mitenkään. Jos/kun ostaa heidän paketeistaan setin jossa irrallinen käyttövesivaraaja niin asennustyötä ja materiaalia menee paljon enemmän kuin all in one systeemin asennukseen. Hinta sama. Kaikki lisä maksetaan asennusfirmalle. Saako niiltä myös telineen sille varaajalle? Mihin hintaan? Zavelta niitä ei saa. Mikä on todennäköisyys että heidän asentaja ei teekään sähköjä(varmasti pieni)? Saanko sähkärin juuri sopivalle hetkelle? Kiinnostaa siis paljonkohan sivukustannuksia tulee tuon heidän velottaman 2,5t€ päälle. Edes suunnilleen.

Luulen että maalämpötukusta tilatessa ja itse säheltäessä tulis parempi kun voisi tehdä rauhassa. Säästöäkin tulisi ihan kivasti mutta ei niin paljoa kuin luulisi kun kotitalousvähennyksiä on vielä käyttämättä. Ja nyt on voimat vähissä muiden projektien takia. Sekä tuli jo vuosia lähellettyä kaikenlaisten Kiinan ihmeiden kanssa joten Zaven 5v. takuu kyllä kiinnostais. Hitsin hitsi.
 
Kannattaa soitta Zavelle ja kysyä esim. Heidya. ILPin asennukseen kuuluu kaikki tarvittavat sähkötyöt vaikka selostuksessa sanotaan ettei kuulu. Se joka ei kuulu tarkoittaa työtä joka ei varsinaisesti liity asennukseen.
 

kloppi74

Jäsen
Kiitos vastauksesta. Tulihan sieltä Zaveltakin vastaus. Pitkään kesti mutta vastaus on kyllä varsin asiallinen. Taidan yrittää säästää itseäni ja ostaa sieltä takuun takia. Siis yrittää säästää itseäni sillä vielä hieman mietityttää mitenköhän mutkattomasti homma oikeasti toimii. Noh, raportoin sitten. Siihen tosin kestää vielä sillä halajamani pumppuja saatavilla heiltä vasta Lokakuun lopusta.
 
Ylös Bottom