Kosteudenpoistaja -toiminto pois päältä pysyvästi?

  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Hei. Tämä menee ehkä sarjaan tyhmät kysymykset, mutta kun ala on itselle tuntematon, niin ajattelin uskaltaa kysyä ja tämän jälkeen miettiä jatkotoimenpiteitä.

Meillä on ulkomailla asunnossamme Daikinin FTXS20 ulkoyksikkö johon kytketty kaksi sisäyksikköä. Viilennystoimintoon on kytketty jokin pumppu joka vahvistaa veden virtausta ja syyksi olen ymmärtänyt putkien pituuden & pienen kaadon. Pumpussa on varotoimenpide eli tukkeutuessa tms. yksiköt sammuvat eli tämä asia kunnossa.

Ongelmana on, että ko. lisäpumpun ohjeiden mukaan se toimii vain viilennystoiminnolla eli toisinsanoen kosteudenpoistaja -toimintoa käyttäessä n. 30-40min päästä sisäyksiöistä (yksin ja erikseen käytettynä) alkaa tippua vettä, ihan norona.

Helpoin ratkaisu olisi tietenkin olla käyttämättä kosteudenpoistaja -toimintoa, mutta perheessä on lapsia ja asunnossa myös satunnaisesti tuttavia jne. eli riski on olemassa.

Mitä foorumilaisten mielestä asiassa olisi järkevin tehdä? Itse olen miettinyt ko. moden pois kytkemistä MIKÄLI se on mahdollisesta? Joko omatoimisesti tai asentajan kautta.

Sitä myös mietin, että voikohan ko. virtausongelma tulla muillakin kuin vain kosteudenpoistaja -modella eli siis käytännössä kyse lämmitystoiminnosta?

Kiitos mahdollisista vastauksista.
 

Harrastelija

Aktiivinen jäsen
Eli eiköhän tuo ole pumppu joka vie kondenssiveden muualle. Nyt joko pumppu rikki, putki rikki tai putki tukossa kun pumpusta huolimatta valuttaa vedet lattialle. Pumppua ei tarvita jos vedenpostoputki voidaan asentaa koko matkalta ”alamäkeen” eli vesi virtaa omia aikojaan maan vetovoiman avustamana.
Kondenssivettä tulee vain kun jäähdytetään ilmaa (koskee myös kosteudenpoistotoimintoa). Lämmitettäessä ilma ”kuivuu” joten kondenssivettä ei tule.
 
Maailmalla noita tullut vastaan. Yleensä niissä on anturi joka katsoo onko pumpattavaa vai ei, ei se tiedä mistä moodista se vesi oli kotoisin.
Tietenkin voihan olla joku viritys. Mitä siinä käyttöohjeessa ihan tarkalleen sanotaan vaikka englanniksi?
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Jokin vika on nyt kondessivesipumpun kytkennässä. Pitäisi tietää nyt minkä tyyppinen kondessivesipumppu on kyseessä

Osassa mitataan kennon lämpötilaa anturilla ja kun on riittävän kylmä kenno kondessin muodostumiseksi, niin pumppu käynnistetään.
Osassa on pintamittaus jonka perusteella pumppu käynnistyy.

=> Nyt tuntuisi että käytössä on jokin muu ohjauskeino pumpun käynnistykseen.

SM ei löytynyt vihjettä tähän http://www.daikintech.co.uk/Data/Sp...S/2006/FTXS-D3VMW[D2V1W]/FTXS20-35DVMW_SM.pdf

Tässä yhden pumpputyypin esite (pintamittaus)
 
Viimeksi muokattu:

kotte

Hyperaktiivi
Tuon vian ei välttämättä edes tarvitse liittyä kondenssipumppuun, vaan itse sisäyksikköön, eli se yksinkertaisesti jäätyy ennen pitkää syystä ja toisesta ja alkaa sitten tiputella vettä. Olen todennut moista useita kertoja. Joissakin tapauksessa on kyse kylmäainevuodon seurauksista (eli höyrystin jäähtyy epätasaisesti) ja joskus jopa laitteen puutteellisesta suunnittelusta: laite on yksinkertaisesti liian tehokas toimiakseen oikein, kun sisälämpötila on melko matala (eli laite voisi toimia hyvinkin, jos sisälämpötila pysyisi lähellä 25 astetta tai ylempänä kosteudenpoistoa käytettäessä).

Jäähdytysmoodissa laitteet puhaltavat suuremmalla teholla ja jäätymisenesto on lisäksi yleensä ratkaistu luotettavampaan periaatteeseen nojautuen.
 
  • Keskustelun aloittaja
  • #6
Kiitos näistä kaikista vastauksista. Epäilen nyt siis, että kyseessä on viritys ja tuntuisi luonnolliseltakin että se pumppu olisi kaikissa toiminnoissa mukana.

Onko kenelläkään tietoa tuosta alkuperäisestä ideastani (eli kosteudenpoistaja -toiminnon poiskytkennästä) kokemuksia?
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Onko kenelläkään tietoa tuosta alkuperäisestä ideastani (eli kosteudenpoistaja -toiminnon poiskytkennästä) kokemuksia?
Ei taida onnistua, jos haluaa kuitenkin jäähdytyksen ja sulatuksen toimivan.

Kuivauksella voisi kokeilla käyttää manuaalisesti kovempaa puhallusnopeutta. Auto-puhalluksella voi tiputella herkemmin.
Sama ongelma voi tulla esille pienellä manuaalipuhalluksella jäähdytykselläkin, jos lämpötilan pyynti on kovin alhaalla.

En tiedä onko ulkoyksikön puolella lisää ohjausmahdolllisuuksia sisäyksikön toiminnoille. Tuosta sisäyksikön SM:stä ei tuollaista löytynyt.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom