Kylmäainetäytön tarkistus invertteriohjatusta lämpöpumpusta

Jolberious

Vakionaama
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Ei ole tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä kysyjiä.

Selittäkää tyhmälle, miten asentajat tarkistavat kylmäainetäytön invertteriohjatusta lämpöpumpusta pelkän huoltomittarisarjan perusteella? Paineita tutkimalla, kyllä, mutta koska kone ei ole on/Off,-mallinen ja sieltä löytyy mahdollisesti kylmäainevaraaja, niin oma älyni ei kyllä riittäisi pelkkään painemittarin tuijotteluun.

Nimim. Eräs asentaja on sitä mieltä että yritän huijata häntä kun oli itse asentanut koneen joka lämmitti erittäin huonosti, paineiden mukaan (nyt toukokuussa) kaikki oli kunnossa ja itse kun nappasin aineet talteen vaa'alle, niin puuttui vain 400gr tavaraa ;)
 

Suunnittelija75

Aktiivinen jäsen
Painemittarin avulla heikompilahjaiset voivat "tujautella" eli nk. "huoltaa" ilmalämpöpumppuja. Joko tahalleen tai tahattomasti lukevat viisaria kuin teelehtiä. Joskus on testailtu, että 50% vajaus alkaa olemaan vasta havaittavissa mittarista ilman, että on referenssipistettä identtisillä asetuksilla täyteen verrattuna. 70-100% ei pysty havaitsemaan mitään muutosta, vaikka se varmasti sopivissa olosuhteissa vaikuttaa merkittävästi toimintaan.

Siinä vaiheessa kun näet mittarista aineen vähyyden, voi varmaan jättääkin sen pullon siihen asiakkaan käyttöön, availee hanaa esim. viikon välein.
 

kimmok

Aktiivinen jäsen
Joo ja sit löytyy ilpejä jotka eivät toimi vaikka laittaa tehtaan ohjeiden mjkaan oikean määrän kylmäainetta.
Ja ovat vielä ns. Laatupelejä.
 
Ylös Bottom