Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

kylmäkaasu

Aktiivinen jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Väitän, että Suomessakin syödään satoja kiloja R134a kylmäainetta, johtuen vuotavista vetolaatikostojen höyrystimistä.
Eläinrasva sitoo tehokkaasti kylmäaineen itseensä ja puhallinmoottoreiden avulla sitä jopa tungetaan täytteisiin.
 

Suunnittelija75

Aktiivinen jäsen
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

Muutenhan elintarviketeollisuudessa käytetään masiinoissa erikoisöljyjä, jotka ovat "syötäviä". Oletetaan että saattavat tihkua prosessiin viallisista tiivisteistä ymv. Kylmäaineethan öljyineen eivät vuoda 0,2mm kuparifolion läpi koskaan..;)

Siinä olisi länsimaiselle lauhdutinteollisuudelle hetkellinen protektionismin muoto, vaadittaisiin vanhaan ekstruusioon sopimattomat seinämävahvuudet, esim. 1mm minimi työstön jälkeen. Vaan tykkäisiköhän Dupont..Kaikesta päätellen se on kaikkien kylmäainesäädäntöjen päälobbari. Kuin Mikki Hiiren tekijänoikeuden jatkaminen, napsahtaa määräys uuden trademark-kaasun käyttöönotosta kuin manulle illallinen, aina hieman ennen vanhan päättymistä.
 

nackerton

Aktiivinen jäsen
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

Onko meillä Suomessa sellaisia kylmäyrittäjiä, jotka käyvät jatkuvasti täyttämässä laatikostojen vuotavia kylmäpiirejä?
 

kylmäkaasu

Aktiivinen jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #5
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

Vetolaatikoiden ylivoimaisesti vika yksi on HÖYRYSTIN.
Höyrystimen käyttöikä Pizzerioissa on noin 3 vuotta.
Mitä on valmistajien laadunvalvonta? Putken vahvuus täytyy aina olla alle 0,40 mm. Muuten ei jälkimarkkinat tuota toivottua tulosta.
 

Peku 2012

Lämpöpumppu ym energiaharrastelu
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

Aikanaan kylmiöissä käytetyt surullisen kuuluisat Fincoilin valmistamat höyrystimet alkoivat päästää kylmäkettä läpi pahimmillaan jo muutaman kuukauden käytön jäkeen.
Onko ylipäänsä noita kylmäaineiden terveyshaittoja tutkittu sen tarkemmin?
 

slpoy

Vakionaama
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

kylmäkaasu sanoi:
Tyhjänäkö sitä pizzerian vetolaatikoita pitää pitää.
En tiedä oletko kylmäalan ammattilainen jos olet pitäisi sinun tietää mikä niitä putkia syövyttää.
 

Peku 2012

Lämpöpumppu ym energiaharrastelu
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

En ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt yhtään putken sisäpuolelta puhkisyöpynyttä höyrystintä.
Ulkoiset tekijät vaikuttaa paljon, esim kylmiöissä säilytettävät happamat tuotteet, kuten etikkakurkut ym mädättää muutenkin ohuen kupariputken ennätysajassa.
 

kylmäkaasu

Aktiivinen jäsen
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

Kyllä laitteen valmistajan täytyy tietää mitä siellä säilytetään ja valita materiaalit käyttötarkoituksen mukaisesti.
 

slpoy

Vakionaama
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

kylmäkaasu sanoi:
Kyllä laitteen valmistajan täytyy tietää mitä siellä säilytetään ja valita materiaalit käyttötarkoituksen mukaisesti.
Kautta aikain on höyrystimet hajonneet esim kala ym tiskeissä jos pitseriat ostavat sopimattomia tiskejä halvalla minkäs teet
 

kylmäkaasu

Aktiivinen jäsen
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

Ei ne osta sopimattomia koneita, vaan ne ostavat väärin valmistettuja koneita, koska oikein valmistettuja koneita ei kukaan tee.
 

Aippi

Vakionaama
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

kylmäkaasu ei nyt tiedä mistä puhuu. Ensinnäkin ei kylmäaine sitoudu elintarvikkeisiin vaan kaasuna haihtuu ilmaan. eikä puhuta sadoista kiloista yksistäisten vetolaatikostojen kohdalla vaan noin 150-300 g täytöksestä jonka vuotaminen pois laitteesta voi kestää jopa pari vuotta vuototapauksessa. pizzerian vetolaatikoiden suurempi ongelma on niiden hygieniassa josta omistajat viis välittävät.
 

Peku 2012

Lämpöpumppu ym energiaharrastelu
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

Aippi sanoi:
kylmäkaasu ei nyt tiedä mistä puhuu. Ensinnäkin ei kylmäaine sitoudu elintarvikkeisiin vaan kaasuna haihtuu ilmaan. eikä puhuta sadoista kiloista yksistäisten vetolaatikostojen kohdalla vaan noin 150-300 g täytöksestä jonka vuotaminen pois laitteesta voi kestää jopa pari vuotta vuototapauksessa. pizzerian vetolaatikoiden suurempi ongelma on niiden hygieniassa josta omistajat viis välittävät.
Tota mietin itsekin, ja eiköhän tuotteiden kiertonopeus ole sen verran joutuisaa, ettei tuossa kovin suurta kylmäaineen saturaatiota elintarvikkeeseen tule tapahtumaan. vaikka höyrystin hieman päästäisikin läpi

Eri juttu on, jos laite rikkoutuisi yllättäen. Siitä huolimatta noissa on täytösmäärät suht pieniä
 

kimmok

Aktiivinen jäsen
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

On niitä höyrystymiä ennen vanhaan osattu tehdäkin.
kävin juuri purkamassa kylmiöstä itseäni vanhemman höyrystimen.
oli vaan niin iso ettei sopinut autoon eikä ollut puukkosahaa mukana
muutoin oisin vienyt romulle ja ostanut ainakin 5 koria kaljaa niillä rahoilla.
oli varmaan normi vesiputken paksuista ne kupariputket ja lamelilevyt noin 1-1.5mm vahvoja.
Muuten tuskin vuoti vieläkään.
 

kylmäkaasu

Aktiivinen jäsen
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

Ainut järkevä kommentti tässä ketjussa. Kyllä niitä on yli 50 uotiaita, edelleen täysin tiiviitä höyrystimiä.
Hyvä kimmok, sinä jotain tiedätkin, olen sen aikaisemminkin havainnut.
 

kohanon

Jäsen
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

Taloni on vuodelta 1969. Siinä on nähtävästi silloin rakennettu kylmiö, toimii edelleen. Höyrystimen kyljessä kilvessä lukee " A. Pakula & CO Helsinki, Suomi FINCOIL", lisäksi on mallimerkintä. Ei ole vuotoja ollut.
 

kylmäkaasu

Aktiivinen jäsen
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

Juuri tämä Pakulan autotalli höyrystintuotanto oli siitä ikuisuuden kestävää tavaraa.Pakula on haudassa ja Fincoil on nyttemmin nimellä Alfa Laval.
 

kimmok

Aktiivinen jäsen
Vs: Kylmäainetta pizzan lisämausteena.

kimmok sanoi:
On niitä höyrystymiä ennen vanhaan osattu tehdäkin.
kävin juuri purkamassa kylmiöstä itseäni vanhemman höyrystimen.
oli vaan niin iso ettei sopinut autoon eikä ollut puukkosahaa mukana
muutoin oisin vienyt romulle ja ostanut ainakin 5 koria kaljaa niillä rahoilla.
oli varmaan normi vesiputken paksuista ne kupariputket ja lamelilevyt noin 1-1.5mm vahvoja.
Muuten tuskin vuoti vieläkään.
taitaa tuokin olla niitä pakulan tuotteita nähnyt 4kpl aikaisemmin ja kaikki käytössä silloin.
 
Ylös Bottom