Lämmön tuotto...

mako

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Morjens, minulla on varastorakennus jota on ennen lämmitetty 3kw sähkölämmittimellä, tila on 60m2 ja 3,2m korkea. Nyt asennutin sinne fuji 09KHCAN ilpin, mutta onko kaikki ok kun tavoite +20 astetta, mutta tilassa vain +14 ja puhallusilma ihan sisältä +34 ja ulkolämpö +8? Nyt herää kysymys, jos kone on näin luokilla, niin miten kun tulee hiukan pakkasta?
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Kokeile isompaa manuaalista puhallusnopeutta.
Kuinka lähellä kattoa sisäyksikkö nyt on? Onko sisäyksikkö kapeassa käytävässä?
 

mako

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Sisäyksikkö on noin 50-70cm irti katosta ja se puhkuu yhteen suureen tilaan sekä puhallin on pykälä vajaa täydestä tehosta.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Lämpenee puhallusilma silti 20 astetta, ehkä pitää vaan odottaa että tila lämpenee.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Onko ikinä mitattu paljonko tuon lämmitys haukkaa sähköä sillä 3kW lämmittimellä?
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Eikös tuosta pitäisi irrota noin 7 kW +8C ulkolämpötilassa kun laite on täysillä?
Nyt irtoaa vain noin 4,3 kW?

Kokeileppa pyynti ja puhallus täysillä.
 

mako

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #8
Juu seurataan, mutta äsken kävin mittaamassa niin huone edelleen +14 ja puhallusilma nyt vain +30. Tosiaan mielestäni tuo puhallus on luvattoman viileä, kun jos ajatellaan, että tilassa on lämmintä +14 ja kuitenkin ulkona +8. Tässä kuva tyyppikilvestä.
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:

Harrastelija

Aktiivinen jäsen
Onko ikinä mitattu paljonko tuon lämmitys haukkaa sähköä sillä 3kW lämmittimellä?
Sama tuli mieleen että onkohan termostaatti pätkinyt lämpöä ollenkaan ja lämmitin vienyt 3kW 24/7?
Mutta ei kait näillä keleillä vielä 3kW tarvita vaikka olisi hieman huonomminkin eristetty varasto?

Joku varmaan osaa laskea tämänhetkisen lämmitystehon (20 asteen lämmönnousulla) jos on tiedossa montako kuutiota tunnissa laite kierrättää ilmaa.
Muuttuiko puhalluslämpötila kun nostit puhaltimen nopeutta?

Onko sisä- ja ulkoyksikkö kuinka kaukana toisistaan?

Siivekkeet kannattaa varmaan laittaa hieman alaviistoon ettei lämmin kerry katonrajaan.

Onko tuossa laitteessa joku eco tai silent tms moodi? Jos on niin se todennäköisesti rajoitta max tehoa.
 

Harrastelija

Aktiivinen jäsen
Vai onko kyse tästä?

”Läsnäoloanturi
Energian säästämiseksi ja ympäristövaikutusten vähentämiseksi KH-sarjan sisäyksikkö on varustettu läsnäoloanturilla. Tämä anturi havaitsee käyttäjän läsnäolon huoneessa ja kun huone on tyhjä laite siirtyy säästötilaan.”

Saakohan tuon pois päältä?
 

mako

Jäsen
Siis tuo 3kw lämmitin on ollut päällä tarvittaessa ja olen ollut tilassa kun se on sammunut säädön ollessa joku +15-20 asteen paikkeilla! Mut siis onko todellakin että mokasin tossa pumpun hankinnassa. Ensinnäkin tuntuu ettei noita speksejä osaa lukea ja ymmärtää ammattilaiset koska vastaukset on ollut todella ympäripyöreitä ja sekavia. Mut siis onko ton laittamani linkin ja laitteen tiedoissa eroa tai harhaan johtavuutta, koska meinaan kyllä vaatia tuohon oikaisua tai samaan rahaan tehokkaampaa laitetta! Tää oli arvattavissa että homma menee reisille.... https://www.veikonkone.fi/919990003-fuji-electric-rsg-09-khca-ilmalampopumppu Jos tuo on joku max 3kw niin mitä tollasella ylipäätään edes tekee tai miksi noin tehottomia koneita myydään?
 

mako

Jäsen
No nyt otin virrat pois ja käyn kohta laittaa sen takas päälle ja sit aamulla näkee missä mennään...
 

pamppu

Vakionaama
Itekin pitäny samankokoses tallissa (vähän matalampi tosin) +20 nytte. n. 200W pintakaasulla pysyy. Eiköhän se ole ihan saletti asennusvirhe ja sopat taivaalla, ellei lämpeä. Jääny vuotaan jostain liitoksessa, tai sitten peräti viallinen yksilö. Näillä keleillä eristämättömän pressuhallinkin saa 20 asteiseksi tommosella.

-20 pakkasessakin vielä 10 astetta pysyy, 20 kyllä ei varmasti tuolla koneella, joten sikäli jos meinaa kovempi lämpöjä pitää pakkasessakin, niin sitte tehot voi olla kortilla. Muttei plussakelillä.
 

mako

Jäsen
Jep, pistän tän tonne palstalle myyntiin kohtapuoliin jos varmistuu ettei tosiaan riitä speksien mukaan! Eli jos oli virhehankinta! Nyt pitäs tietää että mikä kone tonne olisi paras tai mikä on kaikkein tehokkain ja silti hyvällä hyötysuhteella oleva pumppu? Täälläkin palstalla paljon juttua, mutta en ole niistä ottanut selvää, kun ei ole ollut vastaavaa tilaa. Oma tila on 3,2m korkea ja pintala lisähuone mukaanlukien on 80m2. Rakennus on suhteellisen hyvin eristetty ja viimekesänä tuli lautavuorauksen päälle tuulensuojalevy ja pellitys, sekä uudet ovet ja ikkunat sekä katto ja nyt lähiviikkoina 300mm puhallusvillaa.
 

mako

Jäsen
Asentaja oli kyl kovin asiantunteva ja asennus kävi vaivattoman näppärästi. Toki joku liitin on voinut jäädä löysälle. Pistän huomenna siihen sellasen sähkömittarin kiinni ja alan seurata tilannetta.
 

pumpauttaja

Aktiivinen jäsen
Joo tosiaan tuon pumpun pitäs noissa ulkolämmöissä todellakin hoitaa homma aivan pintakaasulla. Ei tästä kyllä nyt ilman asentajaa selvitä :grandpa:

Eikö tämä khcan ole nyt juuri tuosta lzcanista uusi versio r32 aineella? Siinähän on laitettu nyt parasta mitä rahalla saa :cool:
 
Viimeksi muokattu:

ollikuhta

Aktiivinen jäsen
Aika kovaa coppia tuolle r32 aineisille luvataan, joku toinen merkki oli -20 yli kahden copilla joten ei tuo nyt ihan toivoton ole tuohonkaan tilaan. Jos sen saa ottamaan yli kilowatin -20 ja asteessa cop selvästi yli 2:n niin pysyy kyllä plussalla.
 

mako

Jäsen
Nyt pumppu oli yön sähköttä kun en jaksanut ihmetellä enempää. Nyt ulkona +5, tallissa +12 ja pumpulta ulos hetken kuluttua +54 ja tehoa meni 890w, ilpin säädöt on maksimissaan.
 

mako

Jäsen
Nonii talli on lämmennyt nätisti säädettyyn +19 asteeseen ja ulkona oli n. +3. Ilmeisesti nuo eivät sammu saavutettuaan tavoitteen? Vaan jäävät siihen hiljalleen lämmittämään n. 250-350w ottoteholla?
 
Viimeksi muokattu:

pumpauttaja

Aktiivinen jäsen
Nonii talli on lämmennyt nätisti säädettyyn +19 asteeseen ja ulkona oli n. +3. Ilmeisesti nuo eivät sammu saavutettuaan tavoitteen? Vaan jäävät siihen hiljalleen lämmittämään n. 250-350w ottoteholla?
Niin se invertteri toimii :) nythän se käy aivan minimiteholla pitäen tilan pyydetyssä lämmössä.
 

mako

Jäsen
Jep, joku hetkellinen häiriö siinä oli taikka kaukosäätimeen tehdyt muutokset eivät päivittyneet itse laitteeseen?
 
Ylös Bottom