Lämmitysvesipumppu Nibe F750

Beezeri

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Laitetaan uudestaan tänne kun näytti kysymys hukkuvan tuonne toiseen topicciin.


-----------------
Alkoi ihmetyttämään tuo lämmitysvesipumpun käyntinopens, kun on ollut automaattiasetuksella alusta lähtien. Toi Niben oma pumppu on ainoa kiertovesipumppu lämmitysjärjestelmässä ja pumpun jälkeen on 100L puskurivaraaja. Lämmitys on Legalett perusteinen ilmalämmitys ja vettä puskurivaraajan jälkeen järjestelmässä kiertää vain noin 20litraa eli varmaankin pelkkä koneen oma pumppu riittää järjestelmässä.
Parhaillaan kun lämmitän takkaa, niin takan kiertoilma lämmittää paluupuolen vettä ja siten se pysyy aikalailla korkealla suhteessa menopuoleen, mutta Uplinkistä kun katsoo niin kiertovesipumpppu on pyörinyt siellä 1-5% tehoilla koko takan lämmitys jakson ajan. Ei mahda hirveesti vesi kiertää lattiassa? Oisko parempi laittaa manuaaliasetukselle pumppu? Ja jos ois, niin minkälaisella teholla kannattaa lähteä kokeilemaan?
----------------

Sen verran lisäystä tuohon tilanteeseen, että säädin pumpun manuaaliasetukselle 50% ja varsinaisesti mitään isompaa muutosta en ole huomannut. Virtaus on noussut pari litraa minuutissa (oli auto asetuksellakin 7 l/m vaikka pumpun pyörimisnopeus näytti 0%) ja nyt vähän reilut 9 l/m. Nollassa ei tietenkään enää käy.
Onko parempi antaa laitteen itse optimoida pumpun käyttö vai pitää nyt manuaalisäätö ? ja millä teholla mahdollisesti.
 

Eemilou

Jäsen
Talo valmistumassa ja ollut f750 pilp sähkövastuksilla päällä. Nyt huomasin ennen kun ilmastointia laitan päälle että katolla oleva jäteilman poistoputken hattu on jäässä. Onko jotain vaaraa kun otan jään pois jos sattuu tippumaan kanavan sisään jäätä? Vielä en osaa sanoa onko se jäteilmakanava kuinka pitkältä matkalta jäässä.

Voiko tuota jäteilmaa esim nyt alussa laittaa niin että se ei menisi heti pakkasen puolella katolta pihalle?
 

Eemilou

Jäsen
Samantien suli kuurasta jäteilmaputki. Jätin vielä ilman kompuraa niin varmasti kuivaa kun menee jäteilmaakanavaan saman lämpöinen kuin huoneesta pois.

IV säädetty ja puhaltimet laitettu ilmapöytäkirjassa annetuille prosentille (poisto 60% ja tulo 71% (SAM40)) . Mitä muuta asetuksia kannattaa säätää nyt alussa?

Hetken kävi joku tuloilma hälytys mutta poistui itsestään ja vika ei enää palannut.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom