litteä IV-kanava?

HotZone

Aktiivinen jäsen
Onko saatavissa litteää IV-kanvaa mikä menisi kattoverhouksen taakse siihen mitallistetun riman (47x47mm?) koolausväliin?
Niin ja tietysti ylös/alas päin olevia adaptereista 100 tai 125mm putkelle.
 

HelaKammo

Vakionaama
Onko mahdollista tehdä lisää tilaa? Itse laskin kattoa seinätangan verran, sinne menee vallox bluesky ja siihen saa 100 mm supisteen tukusta. Tosin piti tilata erikseen. Itse tein vaatehuoneeseen poiston jälkikäteen katon laskun kautta. Samalla tuli tehtyä melkoisestisähköjäkin uusiksi.
 

Latvis

Aktiivinen jäsen
100mm saunakanavaa on 40mm paksuna ja 125mm saunakanavaa 45mm paksuna. Lähdöt saa myös käännettyä vastakkaisiin suuntiin. Jos tarvitsee pitemmän matkan niin noita voi laittaa useamman peräkkäin kun katkaisee välistä päät pois.

Löytyy myös muovisia kantikkaita iv-kanavia ja niihin kaikenlaisia osia esim. bauhausista ja biltemasta, mutta nuo on paljon löysempiä kuin peltikanava.

Mulle on jäänyt käyttämätön 125mm saunakanava sekä pari noin metrin pituista pätkää ilman päitä, kun piti vähän samanlainen viritys toteuttaa koolauksen sisään. Laita viestiä jos kiinnostaa.
 

HotZone

Aktiivinen jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #5
Joo, nuo saunakanavat vaikuttaa sopivilta. Kiitos vvinkeistä.
Teetin rakennusaikana tuollaisen peltisepällä saunaan kun teki talon ulkopellityksiä. En tiennyt että niitä saa nykyään valmiinakin.
Se on vähän ongelma kun tilaa ei pysty tekemään kun välipohjavasoja ei saa loveta eikä niihin tehdä isoja reikiä.
Vähän suunnitelmissa eteiseen tuoda poisto vaatekaappiin (tai ehkä kahteen) vesasta. Pitää tietty eteisen (16m2) katto purkaa mutta samalla saisi vaihdettua hienommat lautapaneelit niin ja tietty seinien pinnatkin voi samalla vaihtaa.

Aika tälle on vasta joskus syksyllä/talvella mutta asia pyörinyt mielessä kun nuo IV-kanavat on mahdottomia viedä pitkittäin välipohjassa.
Onneksi ratkesi tämä ongelma niin pääsee pohtimaan seuraavia tähän liittyviä haasteita kuten komerojen liukuovia (Kirena tms.) mitkä ei juutu hiekan vuoksi.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Meillä on alakerran liesituuletin saunakanavista rakennellulla yhteydellä hormiin joka on katossa, mutta ihan eri paikassa. Se oli yllättävän kätevää myös väärinkäyttää - siihen saa helposti haluamiaan mutkia. Viritykset lukittiin popniiteillä ja jollain kuumaa kestävällä silkkarilla - mutta yksi teleskooppi on vain alumiiniteipillä koska siitä hienosäädettiin etäisyys.
 

Lappanen

Vakionaama
Täälläkin askarreltiin saunakanavista lattiavaluun raitisilmakanava yläkerran takalle. Saunan puolelta lattian läpi (lauteiden alla näkyvillä pyöreä kanava ulkoseinästä läpi) sisäaeinän alta ja mutka takan arinan alle. Popparia, masaa ja solukumia ympärille ja betonit niskaan.
 

Jule

Aktiivinen jäsen
Laitettiin yhdessä paikassa iv kanavaksi kaapelihyllyä kannella. Varsinkin vähän pidempiin vetoihin se saunakanava on aika kallista, vaikka onhan sitä tietysti melko helppoa jatkaa itsekin.
 
Ylös Bottom