Make: Ultimate 18 Super Inverter asennus- ja käyttökokemuksia

make

Tulokas
Aloitanpa tähän ketjun, johon kirjailen omia kokemuksia Ultimate 18 Super Inverterin asennuksesta ja käytöstä.
 

make

Tulokas
Vs: Make: Ultimate 18 Super Inverter asennus- ja käyttökokemuksia

Tämä kirjoittamani kommentti siirretty "ultimate 18 inventeeri kertokaa kokemuksista"

---------------------------------------------------------------------------------------------
http://lampopumput.info/foorumi/index.php/topic,318.msg5435.html#msg5435

Ei kuulosta hyvältä. Itselläni kyseinen vehje odottaa asennusta. Tilasin sen syksyllä, kun olin rakentamassa taloa ja laitoin kylmäaineputket välipohjan läpi jotta saan ulkoyksikön paremmin pois näkösältä. Putkille tuli pituutta noin 6 metriä, joten jouduin hankkimaan "irtoputket", kun Ultimatelta ei noin pitkää settiä löytynyt. Vedin myös sähkökaapelit Ultimatelta saamani ohjeen mukaan sähkökeskukselta ulkoyksikölle ja ulkoyksiköltä sisäyksikölle. Kun asentaja tuli asentamaan pumppua (on siis jo kerran käynyt), hän totesi, että tässä mallissa pitäskin sähkön syöttö tulla näköjään sisäyksikölle eikä ulkoyksikölle. Soitin Ultimatelle ja kysyin, että kumpi tässä nyt on oikeassa. Vähän aikaa siellä etsittiin tietoa ja sanottiin, että eipä nyt tietoa löydy ja lupasi soittaa myöhemmin. Soittikin vähän ajan päästä ja sanoi, että kyllä se syöttö pitää vetää sisäyksikölle. Se kuulemma vaihtelee malleittain, niin eivät itsekään oikein tiedä... Onneksi sisäyksikön lähellä (sijoitettu ulkoseinälle) seinän toisella puolen on 16 ampeerin sulakkeen takana oleva pistorasia, joten sain kohtuullisella vaivalla vedettyä uuden kaapelin ulkoverhouksen alla ja seinän läpi sisäyksikölle. Nyt vain odotellaan josko se asentaja tulis vielä uudestaan...

Toinen ongelma asentajalle oli, että kylmäaineputket on vedetty seinän sisällä ja välipohjaa pitkin useita metrejä. Asennettaessa putkia pitäisi pystyä liikuttamaan vähän edestakaisin (työntämään seinän sisään, kun kone nostetaan telineeseen ja sitten taas vetämään putket kiinni liittimeen). Asiaa pyritään ratkaisemaan siten, että laitoin sisätelineen ja seinän väliin 66mm:n kertopuukapulat. Toiveena ois, että putkia nyt pystyisi sen verran liikuttelemaan, että vehkeen saa kytkettyä.
 

make

Tulokas
Vs: Make: Ultimate 18 Super Inverter asennus- ja käyttökokemuksia

Tämäkin kirjoittamani kommentti siirretty "ultimate 18 inventeeri kertokaa kokemuksista"

-------------------------------------------------------------------------------------
http://lampopumput.info/foorumi/index.php/topic,318.msg5844.html#msg5844

Jatkan tuolla aimmin kertomaani kokemusta SI18:sta...

Vielä en voi kertoa käyttökokemuksista, koska laitetta ei ole vieläkään asennettu. Asentaja on siis jo kerran käynyt ja lupasi tulla uudestaan. Soittelin hänelle ja kyselin, että aikooko hän vielä asentaa laitteen. Hän lupasi asentaa, mutta ongelmana on kuulemma se, että Ultimatelta saamani ohjeen mukaan laitoin talon välipohjan sisään kolmen vartin ja puolen tuuman putket kylmäainetta varten. Pumpun putket ovat ohuemmat ja ilmeisesti millikokoa. Asentajan mukaan on todella vaikea löytää jostakin supistuskappaleita, joilla putket vois liittää toisiinsa. Soitin myös Ultimatelle ja kysyin, löytyiskö heiltä sopivia liittimiä näihin heidän neuvomiin putkikokoihin, mutta yllättäen vastaus oli, että asiakas vastaa itse putkista, joita ei ole ostettu heiltä eivätkä he tiedä mistä liittimiä saisi. Eikä "teknisellä tuella" ollut edes tietoa, että millaisella kierteellä tuossa mallissa liitin on. Se kuulemma vaihtelee malleittain.

Ongelma Ultimate Marketin toiminnassa oman kokemukseni mukaan näyttäs olevan, että heillä ei ole riittävästi asiantuntemusta tällaisista laitteista (esim. neuvoivat laittamaan sellaiset putket, joihin ei välttämättä löydy sopivia liittimiä heidän laitteisiin) ja toisaalta heillä ei pysy hanskassa, että miten mallit poikkeavat toisistaan (esim. neuvoivat vetämään sähkön syötön ulkoyksikölle vaikka tässä mallissa se piti vetää sisäyksikölle). Joten jos tuollaisen laitteen laittaa, olisi syytä pärjätä perusasennussetillä.
 

make

Tulokas
Vs: Make: Ultimate 18 Super Inverter asennus- ja käyttökokemuksia

Kun asentajasta ei taas aikoihin ollut kuulunut mitään, päätin eilen soitella toiselle asentajalle. Tavoitteena oli selvittää, johtuuko homman etenemättömyys asentajasta vai asennuksen todellisesta vaikeudesta. Ja kyllä se valitettavasti siltä kuulosti, että kyseessä on hankalampi homma. Asentaja ei meinannut millään uskoa, että minun on käsketty asentaa kolmen vartin ja puolen tuuman putket (siis 3/4" ja 1/2"). Sanoi olleensa muistaaakseni 20 vuotta alan hommissa ja aina käytetyn 3/8" ja 1/4" putkikokoja. Lisäksi hän varoitteli, että kyseinen laite pitää aika kovaa ääntä, koska pienimmälläkin puhallinteholla laite puhaltaa niin tehokkaasti. Hänen mielestään laite sopii paremmin teollisuushalliin kun omakotitaloon. On kuulemma joutunut vaihtamaan jonkun pumpun pienempään, kun talon naisväki ei ole sietänyt huminaa. Tarkistin Ultimaten nettisivulta teknisiä tietoja ja kyllä siellä sanotaan, että laitteen äänitaso on 52-64 dB. Sehän on siis suurempi kuin astianpesukoneessa! Noissa pienemmissä malleissa (esim. SI 13) äänitaso näyttää olevan 44-56 dB. Meillä eletään nyt siinä toivossa, että kun laite sijaitsee kaukana makuu- ja olohuoneesta, ääni ei olisi liian suuri ongelma. Jos näin on, pitää alkaa kehittelemään jotakin virityksiä, jotta puhaltimen nopeutta saa pienennettyä.

Illalla sitten soitteli jo edellinenkin asentaja ja sanoi, että on saanut hitsailtua supistajan, jolla putkiliitos pitäisi onnistua ja aikoi mahdollisesti ens viikolla tulla asentamaan. Joten tässä vielä odotellaan, että saako laitetta toimintaan vai ei.
 
Ylös Bottom