Midea osti Toshiban

tet

Vakionaama
Tämän mukaan Toshiba Carrier Corporation (Japani) omistajana on Toshiba Infrastructure Systems & Solutions Corporation 60% ja Carrier HVACR Investments B.V. 40%

Toshiba Carrier Corporationin japaninkielisillä sivuilla on nuo samat prosentit, mutta enemmistöomistajana on vain yksinkertaisesti Toshiba Corporation.

https://www.toshiba-carrier.co.jp/company/index_j.htm

Aika paljon näissä eri sivustojen tiedoissa on ristiriitaa. :confused: Hauskoja ovat nämä tytäryhtiökiemurat, ota noista nyt sitten selvää. Mutta onhan meillä täällä foorumilla tietoa, slpoy varmaan ihan kohta kertoo tarkasti ja yksiselitteisen selkäesti, miten asian laita on.
 

tet

Vakionaama
Toisessa ketjussa nousi taas esiin tämä Midea/Toshiba-yhteys. Googlailin aihetta taas hetken, ja nyt löysinkin aika tuoretta tietoa Toshiban yritysrakenteesta.

https://www.toshiba.co.jp/worldwide/about/corporateprofile.pdf

Tuosta dokumentista löytyy ajantasaista tietoa kyseisestä yritysjättiläisestä. Sieltä löytyy myös tämä Toshiba Carrier Corporation, joka Toshiba-merkkisiä lämpöpumppuja valmistaa. Kyseinen firma on listattu yritysryppään rakennetta kuvaavassa puussa kohtaan Social Infrastructure Business Domain, josta löytyy myös mm. hissien ja valaistuslaitteiden valmistusta.

Kaikki uutiset Midean Toshiba-kaupasta vuodelta 2016 (samoin kuin löytämäni Midean osavuosikatsaus viime vuodelta) kertovat Midean ostaman yrityksen olleen nimeltään Toshiba Lifestyle Products & Services Corporation. Tuo yritys jatkaa Midean osavuosikatsauksen perusteella edelleen samalla nimellä, nykyään siis osana Midea-konsernia. Sen sijaan yllä olevan linkin dokumentissa tästä yrityksestä ei mainita sanaakaan.

Toshiba Carrier Corporationin sivuilta taas löytyy lista sen tytäryrityksistä ja kumppaneista, ja tältä listalta löytyy muutama Midean nimeä kantava yritys:
  • GD Midea Air-Conditioning Equipment Co., Ltd.
  • GD Midea Commercial Air-Conditioning Equipment Co., Ltd.
  • GD Midea Group Wuhu Air-Conditioning Equipment Co., Ltd.
  • GD Midea Group Wuhan Air-Conditioning Equipment Co., Ltd.
Selkeästi Midean kanssa jotain bisneksiä tälläkin yrityksellä on. Emoyhtiöksi Mideaa ei kuitenkaan ole missään kohtaa mainittu. Toshiba Carrier Corporationin www-sivut ovat päivittyneet hiljattain, nyt siellä on alla vuosiluvut 2019 - 2020. Tässä vielä linkki tuohon tytäryhtiöiden listaan:

https://www.toshiba-carrier.co.jp/global/about/affiliates.htm
 
Ylös Bottom