Minkä tyyppisen lämpöpumpun omistat?

Minkä tyyppisen lämpöpumpun omistat?

 • ILP

  Ääniä: 78 72,9%
 • PILP

  Ääniä: 16 15,0%
 • MLP

  Ääniä: 13 12,1%
 • VILP

  Ääniä: 32 29,9%
 • Ilmankuivain

  Ääniä: 31 29,0%
 • Jääkaappi

  Ääniä: 89 83,2%
 • Pakastin

  Ääniä: 88 82,2%
 • Ajoneuvon jossa ilmastointilaite

  Ääniä: 83 77,6%
 • Joku muu, mikä?

  Ääniä: 13 12,1%
 • En mitään

  Ääniä: 0 0,0%

 • Ääniä yhteensä
  107

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Kysytäämpä lämmönpumppaajilta minkä tyyppisen laitteen kukin omistaa. :D

Lisätään vaihtoehtoja josko niitä tulee lisää mieleeen.
 

Kellarinlämmittäjä

Oppimiskäyrällä
Vs: Minkä tyyppisen lämpöpumpun omistat?

Kuinkahan näitä % -osuuksia pitäisi tulkita.

Jääkaappi 27 (20.5%)
Pakastin 28 (21.2%)

Tuolloin oli ääniä annettu 33 kpl. Arvelisin näiden kuuluvan jo jokaiseen talouteen - ainakin sellaiseen- joissa on jokin lämpöpumppu lämmityskäytössä. Lukumäärien perustella sentään kuta kuinkin kaikilla taitaa olla jonkinlainen pumppulaite lämmityskäytössä.
 

kotte

Hyperaktiivi
Vs: Minkä tyyppisen lämpöpumpun omistat?

Tuo maksimäärä 5 on ehdottomasti liian pieni. Jätin omalta kohdalta jääkaapin pois, niin pystyin lisäämään kohdan "muu" (tuli mieleen ainakin jäätelökone ja rumpupyykinkuivaaja). Jätin pois jo romutettuja omia viritelmiä pois myös (pilppi ja mlp).

<lisäys>
Jääkaapin lisäsin. "Muista" unohtui jääpalakone (jonka mekaniikka tosin kaipaisi korjausta tunnetusta paikasta; lähinnä turhake tuo muutenkin on) ja kasa ns. siirrettäviä ilmastointilaitteita (jotka on tarkoitus pääosin saattaa eläkkeelle, ellen sitten modaa yhdestä maa-ilma-lämpöpumppua mielenkiinnosta aiheeseen).
</lisäys>
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Minkä tyyppisen lämpöpumpun omistat?

janti sanoi:
Nyt voi laittaa 10 ääntä. :)

On siellä viisi taloutta ilman jääkaappia edelleen. Laita sinne vaikka se lämpöpumppukuivuri, niitä tuntuu muutama olevan, meilläkin.
 

Rauski

Ilppien huolto ja kylmätekniikka kiinnostaa.
Vs: Minkä tyyppisen lämpöpumpun omistat?

Muu = kuivausrumpu lämpöpumpulla
 

kotte

Hyperaktiivi
Vs: Minkä tyyppisen lämpöpumpun omistat?

janti sanoi:
Eikös tämä ole ilmankuivain joka kuivaa vaatteita? :)
Toimintaperiaate on kuitenkin toinen, eli lämpöpumpputoimisen rumpukuivaimen ideana on kehittää aluksi huomattavan lämmintä ilmaa (ja siten kuivaa) lämpöpumpun lauhduttimella, ja ilmalla sitten haihdutetaan vaatteista kosteutta. Sen jälkeen kostunutta ilmaa jäähdytetään, jolloin suhteellinen kosteus nousee. Kosteasta ja jäähtyneestä ilmasta sitten tiivistetään kosteutta (höyrystimessä) ja tuloksena saadaan lämpöä lämpöpumppuprosessiin ja kuivattua ilmaa lämmitettäväksi seuraavaa kierrosta varten.

Ilmakuivaajaahan ei voi käyttää noin, ilppiä tai siirrettävää ilmastointilaitetta hiukan tuohon tapaan, jos suuntaa lämmintä puhallusta kuivaamiseen ja käyttää höyrystintä vain veden keräämiseen huoneesta (siis puhaltaa kylmän ohi pyykeistä). Ilmakuivaajahan lämmittää ulos tulevaa ilmaa vain pumppausenergian ja tiivistyneen veden vapauttaman energiamäärän. Lämpöpumppupyykinkuivaajassa edellinen tuuletetaan pois prosessista huoneeseen ja tiivistyvän veden nettovaikutus kuivaavan ilmavirran lämpötilaan on nolla. Lämpöpumpputoiminen ilmankuivain ja pyykin kuivaaminen ilmankuivaajan avustuksella on ainakin yhtä kaukana periaatteeltaan ja käytännöltään toisistaan kuin vilppi ja pilppi.
 

kotte

Hyperaktiivi
Vs: Minkä tyyppisen lämpöpumpun omistat?

janti sanoi:
Onko kellään jääpalakonetta? ;D
Minulla on (mainitsin jälkilisäyksenä jo ketjun alussa). Melko turhake ja hankinkin tuon aikanaan "projektivehkeeksi" (mutta ei oikein sopinut ajateltuun "projektikäyttöön", yksityiskohdatkin jo hiukan unohtuneet). On tuota joskus käytetty tarkoitetetulla tavalla (mutta hiukan viriteltynä ts. riisuttuna).
 
Ylös Bottom