Mitsun puhallusilma haisee etikalle

protoni

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Asunnossamme on 2-vuotta vanha Mitsun FH25, jonka ongelmana on voimakas etikan haju. Tällä hetkellä vielä tovin kylmentää ja ongelma on pahin silloin kuin laite "lepää" ja puhaltelee haaleaa. Kun lämpötila taas karkaa, ulkoyksikkö herää ja laite alkaa puhaltamaan tosissaan kylmää, niin tällöin ei mielestäni etikan hajua ole.

Laite on asennettu lähelle keittiötä ja se on merkannut allensa pariin otteeseen. Alapuolella laitteen keskivaiheilla oli hieman öljymäistä keltaista ainetta. Samaa ainetta oli hieman myös sen suulakkeissa. Tein sisäyksikölle perusteellisen putsauksen vaikkei se kovin likainen ollutkaan. Kenno oli kuin uusi. Suodattimet hieman pölyssä, mutta eivät haisseet. Tuuletin myöskin pölyinen, mutta nyt tiskattu.

Sisäpuolelta ei löytynyt oikein mitään johtolankoja etikan hajulle tai keltaiselle mönjälle. Laite kuitenkin toimii normaalisti, joten mistään kovin isosta vuodostakaan ei voi olla kyse? Ja ymmärtääkseni tuo kylmäaineen ei pitäisi edes millekkään haista? Onko kylmäaineessa myös voiteluöljy, joka voisi ainakin teoriassa olla tuo keltainen tippa?

En ole vielä lämmityskäytössä päässyt testaamaan helpottaako ongelma vaiko ei. Todennäköisesti palailee kuitenkin viimeistään ensi kesänä jos juurisyytä ei löydy. Onko kokemuksia tai ideoita?
 

protoni

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Vs: Mitsun puhallusilma haisee etikalle

Mihin ne hajut ovat sitten voineet varastoitua sisäyksikön sisällä, kun kenno, suodattimet ja tuuletin vaikuttaisivat kaikki olevan puhtaita?
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Mitsun puhallusilma haisee etikalle

protoni sanoi:
Mihin ne hajut ovat sitten voineet varastoitua sisäyksikön sisällä, kun kenno, suodattimet ja tuuletin vaikuttaisivat kaikki olevan puhtaita?
Jos pumppu vuotaa reilusti niin kyllä se öljyn ja kylmäaineen sekoitus joltain haisee, en nyt muista tulisiko siitä mieleen etikka, mutta jos se vuotaa niin paljon, että nenässä tuntuu niin ei luulisi pumpun enää toimivan ollenkaan. Jäähdytyksessä kosteassa pumpussa alkaa elää kaikenlaista ja se biomassa voinee haista monenlaiselta, en osaa sanoa pitääkö sitä pöpöä olla näkyviä määriä hajua varten,

Kannattaisi ehkä laittaa se pumppu lämmitykselle ja kokeilla mitä tapahtuu. Sisäyksikön paineet ova jäähdytyksellä pienet, jos siinä on kuitenkin vuoto sen hajun pitäisi paljon isopaineisemmalla lämmityksellä olla pahempi.
 

mtrantalainen

Jokapaikannörtti
Asunnossamme on 2-vuotta vanha Mitsun FH25, jonka ongelmana on voimakas etikan haju. Tällä hetkellä vielä tovin kylmentää ja ongelma on pahin silloin kuin laite "lepää" ja puhaltelee haaleaa. Kun lämpötila taas karkaa, ulkoyksikkö herää ja laite alkaa puhaltamaan tosissaan kylmää, niin tällöin ei mielestäni etikan hajua ole.
Meillä on talossa 4 päivää (!) vanha Mitsubishi LN25 ja siinä on vastaava ominaisuus havaittavissa. Mitään vuotoja ei näy ja laite tuntuu toimiva muuten hienosti. Epäilen tuon johtuvan jostain kemiallisesta reaktiosta, kun laite on näin uusi - luulisi että tässä ajassa ei ole vielä ehtinyt kasvaa merkittävää määrää mitään biomassaa.

Löytyikö tuohon ominaisuuteen jokin syy tai keino päästä hajusta eroon?
 
Luultavasti ne keittiö ainekset siellä tuoksahtaa. Puhdistitko myös kennon takaa? Onko kondenssivesiputki varmasti auki, koska oli jo pari kertaa merkannut?
Onko plasmapuhdistus päällä?
 

mtrantalainen

Jokapaikannörtti
Meillä ei ole pumppu keittiön yhteydessä ja koko pumppu on tosiaan alle viikon vanha. Plasmapuhdistus / Plasma Quad Plus / ionipuhdistus on ollut päällä ja se on yksi mahdollinen syyllinen. Netistä kaivelun perusteella tuo ominaisuus voisi tuottaa otsonia ja se voi joidenkin nenään haista etikalle ja toisen nenään kuumennetulle metallille. Otin tuon puhdistuksen tänään pois päältä ja tutkin häviääkö haju sillä.
 

mtrantalainen

Jokapaikannörtti
Nyt useamman päivän käytöllä oma tuomioni on, että haju johtuu "plasmapuhdistuksen" ("Plasma Quad Plus") tuottamasta otsonista. Haju hävisi hitaasti kokonaan tuon keinotekoisen puhdistuksen poiskytkemisen jälkeen.

Oma arvaukseni on, että tuo puhdistus perustuu ionien ja otsonin tuottamiseen ja se on todennäköisesti aika tehokas poistamaan hajuja ilmasta, koska otsonin tarjoama lisähappi muuttaa monia ihmisen nenään haisevia molekyylejä nopeasti. Jos sisääntuleva ilma on kuitenkin jo lähtötilanteessa hyvin puhdasta, niin tuo järjestelmä ei kuitenkaan osaa toimia pienemmällä teholla, vaan tuottaa otsonia koko ajan ja jotkut reagoivat siihen.

Minun mielestäni puhallusilma haisee tuolloin etikalle, vaimo sanoi hajua vain pahaksi, mutta ei pitänyt sitä etikan hajuna. Netistä etsittyjen kommenttien perusteella joidenkin mielestä otsoni haisee silitysraudalle, joutoskolville tai kloorille. Lisäksi on hyvä tiedostaa, että kipinöinti tuottaa otsonia, joten otsonin haju voisi viitata myös sähkömoottorin hiilien vikaan. Joidenkin mielestä tavalliset porakoneet (= ei-hiiliharjattomat) haisevat otsonille käytettäessä, mutta ainakin omaan nenääni haisee yleensä enemmän laakeroinnissa ja vaihteissa olevat rasvat.
 

kannu

Jäsen
Omassa, muutaman kuukauden vanhassa Mitsun LN25:ssä samaa etikan hajua havaittavissa aina välillä, kuitenkin päivittäin. Puhdistustoiminto ollut pois päältä, nyt pistin päälle ja seuraillaan onko mitään eroa. Suodattimet ja kennokin näyttää puhtailta :rolleyes:
 

Rauski

Ilppien huolto ja kylmätekniikka kiinnostaa.
Sähkösuodattimen pesu: päästä lavuaariin haaleaa vettä ja lisää siihen hieman astianpesuainetta. Heiluta sähkösuodatinta vedessä ainakin kaksi minuuttia joka suuntaan. Huuhtele suodatin puhtaalla vedellä, heiluta suurin osa vedestä pois, anna kuivua vuorokauden tai kuivaa hiustenkuivaajalla. Toista pesu heti, kun haju tulee uudelleen.
Kennon puhtaus selviää seuraavasti: ota kännykameralla tarkka valokuva kennosta. Kuvaa katsellessasi suurenna sitä voimakkaasti. Nyt näet selvemmin onko kennon lamellien välissä silmin nähtäviä epäpuhtauksia. Kennon pesuun tältä foorumilta löytyy ohjeita.
Katso jonkin pistemäisen valolähteen avulla siivekkeiden välistä näkyykö puhallinsiipien reunassa epäpuhtauksia. Mikäli näkyy, tilaa huoltomies tekemään puhdistus.
 
Ylös Bottom