MLP syys-KOPit

repomies

Hyperaktiivi
Tuon VILPin toiminta oli aika vastaavaa kuin kovasti kuormitetun ilmalämpöpumpun. Fujitsun sulatusalgoritmi sekosi sellaisiin puolen tunnin lämmityspätkiin -20 asteen huitteilla, ellen väärin muista. Siihen asti se jaksoikin hoitaa koko omakotitalon lämmityksen lattiakierron kautta. Ihan ok peli tuo Fujitsu sinänsä oli, en usko että merkittävästi enemmän sähköä säästäviä VILPpejä saisi kaupastakaan. Jonkin verran parempia taatusti. Tuon kanssa mentiin 13000-14000kWh haarukassa per vuosi, kun nyt maalämmöllä menee noin 9500. Siitä voi miettiä maalämmön kannattavuutta taloudellisesti. ;) Epäilemättä viimeisen päälle laadukas VILP veisi kulutuksen 12000 nurkille tässä talossa.
 
D

Deleted member 1344

Vieras
Sähkömittarissa oli nyt 46455 kWh, aika tarkkaan 9 vuoden kulutus. Harmi kun ei tullut otettua Pollucomin alkulukemaa ylös, luotin kotiautomaatioon, mutta se onkin sitten vaihtunut tässä välissä jo useampaan kertaan. Vuositasolla tuotto on kuitenkin ollut aika tarkkaan kolminkertainen kulutukseen verrattuna.

Syksyllä 2010 tankkasin myös 1500 öljysäiliön, vieläkin siinä on noin 55cm öljyä pohjalla, eli yli kolmasosa jäljellä.
 
Sähkömittarissa oli nyt 46455 kWh, aika tarkkaan 9 vuoden kulutus. Harmi kun ei tullut otettua Pollucomin alkulukemaa ylös, luotin kotiautomaatioon, mutta se onkin sitten vaihtunut tässä välissä jo useampaan kertaan.
Mm juuri näistä syistä luotan noihin mekaanisiin mittareihin. Niistä ne kertyneet lukemat eivät häviä mihinkään.
 
D

Deleted member 1344

Vieras
Pollucomin lukema toimii ihan samalla tavalla kuin mekaanisenkin, alkulukema vaan ei ole ylhäällä missään.
 
Ylös Bottom