Monta sisäyksikköä

awv366

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Tarvisen viilennystä leffahuoneeseen, se kun tuli päällystettyä äänenvaimennusmateriaaleilla niin tehokkaasti, että ihmisistä ja laitteista tuleva lämpö nostaa leffan aikana lämpötilaa useita asteita. Huoneen ovi on äänieristetty, eikä sen läpi sitten ilma liiku, vaan ilmanvaihto tulee tulo/poistoputkista. Huone siis tarvitsee oman sisäyksikkönsä. Toisaalta, myös makuuhuoneeseen tarvitaan viilennystä, enkä ihan usko että leffahuoneen viilentäminen riittää, vaan tarvittaisiin toinenkin sisäyksikkö. Tämähän olisi ratkaistavissa multi-split -järjestelmillä, mutta ne näyttävät olevan niin kalliita, että lähes samaan hintaan ostaa sitten kaksi aivan erillistä järjestelmää.

Noita sisäyksikköjä ei kuitenkaan tarvitsisi käyttää samaan aikaan, leffahuonetta ei tarvitse viilentää kuin pari tuntia päivässä. Voisiko siis ajatella, että käyttäisi yhtä tavallista (ei multi-split) kompressoria, ja vaikka ohjattavilla pistorasioilla huolehtisi, että vain toinen sisäyksiköistä saa sähköä tai on aktiivinen? Mahtaako kenelläkään olla kokemusta tällaisesta vain-yksi-sisäyksikkö-kerrallaan-aktiivisena -kokoonpanosta?
 

kimmok

Aktiivinen jäsen
Juurikin näin jos ei teatteri varsinkaan tarvitse lämmitystä.niin sinne pelkkä jäähäri ja toiseen sitten lämpöpumppu.
 

awv366

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #4
Noin se varmasti on. Mutta jotta oma ymmärrykseni lisääntyisi, niin muotoillaan kysymys toisin: Onko jotain teknistä estettä, miksi samaan kompuraan ei voisi kytkeä kahta / useampaa sisäyksikköä, jos niistä vain yksi on kerrallaan aktiivinen?
 

Tulihäntä

Aktiivinen jäsen
Perus splitistä multin tekeminen on aika pellepelottoman puuhaa. Ja multi taas maksaa helposti sen mitä kaksi splittiä, koska asennusta on enemmän. Letkuja saa vedellä urakalla jos sisäyksiköt on kaukana toisistaan ja molemmista pitää saada vielä kondenssivedetkin johdettua fiksusti johonkin. Laita vaan perus ilp ja toiseksi pelkällä jäähdytyksellä oleva ilp. Jos nyt siis et leffahuoneeseen lämmitystä kaipaa.
 
Ylös Bottom