MSZ-LN

pumpauttaja

Aktiivinen jäsen
Joku kelle kortin vaihto on tehty, mut ei oo auttanut niin vois koittaa vaihtaa tuon sulatusanturin paikkaa. Esimerkiksi kuvan paikkaan. Mulla tuo kortin vaihto auttoi ja toimii just niinku pitääkin, mutta mulla oli tuo sulatusanturi jäänyt muistaakseni tuohon kuvan paikkaan kun vanhan softan aikaan sitä siirtelin. Eli uudella softalla anturi ei oo ollut normi paikalla, eikä oo tarkoitus siirtääkään kun toimii nyt hyvin.
Ei oo paha rasti kokeilla niin on sitten sekin kivi käännetty.
 

Liitteet

Juhanisto

Jäsen
Se vaan mietityttää kun uudemmat mallit toimii ilman näitä virityksiä hyvin. Jotain muutakin siellä on muutettu kun softaa.. Taitaa olla kallis remppa kun sitä vältellään noin kovasti.
 

Juhanisto

Jäsen
Ok.. Pitää katsoa tuo anturi. Nyt niin hiton kylmää ettei viitsi niitä pieniä ruuveja lähteä aukomaan.. Heti kun ilma hiukan laihtuu.. Samalla näkee pitääkö jäätymis teoria paikkansa. Jos anturi on vaan jäässä ja kaikki johtuu siitä niin voi hittolainen :D

Voi olla että pumpauttajan paikassa anturi pysyy sulana ja antaa oikeaa tietoa..
 

puu

Aktiivinen jäsen
Itselläni on tosiaan sekä anturi siirretty että ulkoyksikön piirikortti vaihdettu, vaan eipä ole auttanut. Olen tarkistanut myös että anturi ei ole jään peitossa. Kuvassa desilitran mitassa yhden sulatuksen tulos ~30 min lämmitysjakson jälkeen. Ulkona -12 astetta. Kovemmalla pakkasella on tullut paljon vähemmänkin.
sulatusvedet_30_minuutilta.jpg
 

Deut

Tulokas
2h lämmitysjaksot on kyllä täysin utopiaa täällä.. Tosiaan tuossa marraskuun paikkeilla kun oli vielä sen verran lämmintä, että kenno ei käytännössä mennyt lainkaan huuruun "sulatteli" silti alle tunnin välein... :D

Iltapäivällä tein IVO buutin taas, täytyypi kellotella nyt kun on taas kotona, että millaista jaksoa tällä hetkellä ajellaan.
 

Tupo

Jäsen
Mitä valmistuspäiviä on näissä uusissa yksiköissä, joissa ei ole sulatusongelmia?

Oma 07/18 valmistettu kokoonpano vetelee tälläkin hetkellä 30min lämmitysjaksoja. :prkl: Eikö tuon nyt pitäisi olla sitä ns. uutta sarjaa?
 

Koupa

Tulokas
Heh. Jos asennuttais tutulla sähkärillä tuohon sellaisen automaatin, mikä käyttää virrat pois kerran vuorokaudessa juuri kun sulattaa eli kun jännite laskee. Sehän muuttais tuon 2 sulatusta/h toimivaan
1 kertaan / 2 h. Näkyy nääs vuorokaudessa palaavan tuohon puol tuntia ja sulatus. Ongelma olis sillä ratkaistu. Ne nimittäin neuvoo maahantuojallakin käyttään virrat pois niin laite palaa harvempaan sulatusaikaan . Kaikin puolin paska laite mut tuon virityksen myötähän sulatusaika harvenee. Eli tavallaan myöntää että laite ei toimi oikein.
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
Mitä valmistuspäiviä on näissä uusissa yksiköissä, joissa ei ole sulatusongelmia?

Oma 07/18 valmistettu kokoonpano vetelee tälläkin hetkellä 30min lämmitysjaksoja. :prkl: Eikö tuon nyt pitäisi olla sitä ns. uutta sarjaa?
Ulkoyksikkö 08/18 ja sisäyksikkö 09/18. Ja siis 35-sarjalainen. Sinulla?
 

Juhanisto

Jäsen
Tupo on varmaan saanu sen varastoon unohdetun mihin on korjattu se viallinen tarra jonka joku pirulainen liimasi siihen 6/2017 ja sitä ei voinu silloin kuormaan laittaa tulemaan suomipoijille lämmityslaitteeksi.. huonoa tuuria :D
 

Xartoja

Jäsen
Tuossa katselin tuota mainitsemaasi VTT:n testiä LN25:sta (https://www.scanoffice.fi/wp-content/uploads/sites/11/2018/01/VTT_ln25.pdf) , jonka liitteen 3. sivun 4/5 kuvista näkee, että -20°C ulkolämpötilan vallitessa pumppu pystyy lämmittämään maksimipuhalluksella sisäilmaa 11-13 astetta. Ei siis kovin paljoa.

Itsellä LN35 puhkui -22- -26 asteen pakkasella 18-20 asteella lämmitettyä sisäilmaa (https://lampopumput.info/foorumi/threads/msz-ln.26011/post-375141 ylin kuva) maksimipuhalluksella. LN25 kykenee tuolloin vain n. 8-10 asteen lämmitykseen, eli sinun ja minun kokoinen kämppä kyllä jäähtyy väkisin, jos ei ole muuta lämmitystä tukena. LN25:sen lämpöteho olisi VTT:n testin mukaan tuolla lämpötila-alueella n. 2500W. LN35:sta ei ole testattu.

Ukolämpötilaa ajatellen (kun nyt ei oteta sen kosteutta huomioon) LN25 pystyy nostamaan lämpötilaa n. 54° (-26 - 28 ). LN35 puolestaan n. 68° (-26 - 42). Jos tuollainen "tehovertailu", nyt jotain kertoo.

LN25:sen ottama nimellisteho lämmityksellä on 480W ja LN35:lla 800W. Mitä tuo sitten tarkoittaakaan? Testin mukaan LN25 vie maksimissaan ~1300W. LN35:sta ei ole tietoa. Joku mitannut?

Miltä kokeneemmilta tuntuu tuollainen tehoero LN25 ja LN35 välillä?
LN25 ottaa jatkuvana 1850W kun mennään täysillä eli yli -15 pakkasilla. Huipputeho sulatuksen jälkeen on ollut n. 2250W.
VTT:n testissä imuilman lämpötilaa ei päästetä laskemaan puolta astetta alle tavoitteen niin eihän se täysillä silloin käy. Samaisessa testissä -25 ja alemmilla lämpötiloilla ottoteho laskee 1100W:iin tai alle, mitä ei tosielämässä tapahdu.

Ei tullut harmi kyllä mitattua mitä puhallusilma oli tuossa pari aamua sitten kun pakkasta oli -28. Puhallus oli täysillä ja muutaman metrin päässä tuntui mukavan lämmin ilmavirta niin että kyllä se paljon enemmän kuin 10 astetta lämmitti.

Tehoreserviä löytyy: kuvassa täydellä puhalluksella tehty pikainen testi. Ulkona -7 astetta, sisällä 22. pyynti nostettu 25:een ja odoteltu n.5min.
Pitää kokeilla samaa kun täällä on seuraavan kerran tarjolla -20 lämpötiloja.
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:

Veijoko

Jäsen
Tässä käppyrää 21.1. kun pakkaslukema laski yötä kohti -20...-25C. Sulatuksen jälkeen puhallusilma jopa lähellä 40C, pakkasen kiristyessä alenee. Sulatuksen jälkeen ottoteho halpismittarini mukaan maksimissaan n.1250W ja laskee nopeasti n.750W:n. Koko vuorokauden kulutus mittarin ja myös MelCloudin mukaan 18kWh.
Leivinuunissa paloi aamulla pieni pesällinen sekapuuta ja märkätiloissa lattialämmitys päällä.
Nyt ulkona -8C ja ottoteho oli heti sulatuksen jälkeen n.1250W ja asettui nyt n. 500W:n. Leivinuunia ei ole lämmitetty 21. pvä:n jälkeen
Screenshot_2019-01-21-23-27-45.png
 

LassiLa

Jäsen
Kauppa purettu!

Meillä oli LN25 reilun vuoden. Vertasin vuoden 2017 sähkölämmitteisen talomme sähkönkulutustaa vuoteen 2018, jolloin laite oli käytössä. Sähkönkulutus hieman nousi, vaikka lämmöntarveluku alueellamme on käytännössä sama kummallekin vuodelle. Melcloud näytti lämmitykseen kuluneen reilut 1400kWh ja jähdytykseen 36kWh. Vertasin useita lämpötilaltaan samanlaisia päiviä em. vuosilta ja pääsääntoisesti sähkönkulutus oli sama tai jopa suurempi vuonna 2018, jolloin energiaa säästävä laite oli toiminnassa!
Pahinta oli kovalla porinalla tasan 40 minuutin välein tapahtuva sulatus, kesto noin 7-8 minuuttia.

Scanoffice ilmoitti, että ulkoyksikön piirikortti voidaan vaihtaa, mutta sulatusääniin ei taattu parannusta. Asentaja kävi, lisäsi kylmäainetta ja sanoi, ettei ulkoyksikön korttia voi vaihtaa eikä ohjelmoida. Kylmäainelisäys ei vaikuttanut mitenkään.

Scanoffice ehdotti kaupan purkua, johon suostuin. Nyt laite on viety pois ja rahat saatu takaisin. Kotona nyt ihanan hiljaista, sisäseinään jäi ruma uretaanilla täytetty reikä ilman peitelevyä.

Kaikkien, keillä on epämääräisesti ja häiritsevästi toimiva laite, kannattaa vaatia kaupan purkua. Me emme säästäneen sähköä, mutta kärsimme häiritsevästä äänestä. Todella masentava kokemus kovasti ylistetyistä ilmalämpöpumpuista.
 

puu

Aktiivinen jäsen
Meillä sähkölämmitteisessä talossa 2017 ilman ILP:iä 15400kWh ja 2018 ILP:n kanssa 11100kWh. Lämmitystarve hyvin lähellä samaa, joten kyllä tuossa sellaisen 4000kWh luokkaa on vähentynyt kulutus. MELCloudin mukaan mennyt lämmitykseen 2600kWh, mutta sekin on mielestäni vähän alakanttiin. Aika vähältä tuo LassiLan 1400kWh kuulostaa, ilmeisesti pumppu ei ole ollut kovin kovassa käytössä, milloin merkittävää säästöä ei ole tapahtunut. Tosin kyllähän tuo 40 minuutin välein tapahtuva sulatus syö sekä COPpia että lämmitystehoa. Ehkä tässä on hyvä ennakkotapaus siitä, että tiheä sulatus tosiaan rampauttaa laitteen hyödyn.

Itselleni ILP on ollut positiivinen kokemus reilun vuoden ajalta. Jos vain sulatukset 1) tapahtuisivat vain silloin kuin on tarvetta, eikä 40 min välein 2) pitäisivät vähemmän pauketta ja sihinää, olisin varsin tyytyväinen konseptiin. Sähkölaskussa on säästetty ja viime kesänä sisällä oli miellyttävä lämpötila.
 
Viimeksi muokattu:

Suunnittelija75

Aktiivinen jäsen
Panasonicilta löytyy VX, jossa ei sisäyksikkö pauku kun lämpöä ei kiskota sieltä. Veikkaan että saat vaihdettua alle vuoden vanhan ongelmapumpun siihen, kunhan maksaa alkuperäisen hinnanerotuksen.
 

Xartoja

Jäsen
Melcloud näyttää 88,4kWh välille 1.1.2019 - 25.1.2019 (onpa edullista lämmitystä ). Keskimääräinen ottoteho tammikuussa ( ja ainoana 100m2 lämmityslähteenä) olis 160W tuon mukaan.
Kyllä tuolla mitsun softapuolella on jotain pahasti pielessä, vaikka sulatusongelmaa meille ei vielä olekaan "siunaantunut". Nyt ei kyllä uskalla käyttää virtoja pois ettei melcloudin energianmittausvika vaihdu sulatusvikaan..
 

Santtu89

Jäsen
Täällä on n. 170m2 lämmitettävää alaa. talon toisessa päässä varaava takka mitä on poltettu mutta lämpö siitä ei pääse kunnolla leviämään eli pumppu hoitaa isoa alaa +130m2. Sähkölasku oli edellisillä asukkailla 23500kwh patterien termostaatit säädettynä 20. Hankittiin tää LN ja huonelämpötilaa nostettiin 2-3 astetta niin sähkönkulutus oli ekana vuonna 16500kwh. Toki pudotin autotallin lämpötilaakin missä on patterit, mutta tiivis talli ja talossa kiinni niin ei mikään hirveä syöppö ole.

Ois mielenkiintoista nähdä vielä vaikuttaisko miten kun sais ton pumpun pelaa kunnolla niin varmaan patterit lämpiäis entistä vähemmän.

Ainut negatiivinen asia sanottavana tuosta LN on tää sulatusongelma. Noihin ääniin nyt tottuu ja jos se toimis kuten kuuluu niin ei niitä sulatusääniä niin usein tarviis kuunnella.

Piirikortin vaihdon jälkeen ainakin oman laitteen sulatusäänet hiljenivät.
 

Juffe1

Tulokas
Miten ja mistä te saatte nämä graafiset historiat tänne, kun en minä ainakaan MelCloudista vastaavia saa ?
Täällä LN selvisi hyvin -25 - -20 asteen pakkasista.
N. 100 neliötä lämmitti päälämmöntuottajana, lopuissa lattialämpöjä päällä, mutta varsin pienellä.

Sulatukset keskimäärin 2 tunnin välein, kuten @Veijoko käyttäjälläkin.
katso liitettä 58905
Siiinä ensin n. 8,5 tunnin data (aika-asteikon vaittäessä muuta, koska joka 6. mittaus jää lokeista pois.)

katso liitettä 58906
Tuossa sitten n. 60 tunnin data, ja sulatuksia 31 kpl.

Ja lopuksi 10,5 vuorokauden data
katso liitettä 58907

17.1 jälkeen ei ollut takkaa eikä muutakaan apulämmönlähdettä ja pumppu varsin tekokäytössä, kosak ilma alkoi kylmetä
Aluksi nopeus 4/5 ja pyynti 21°, ilman viiletessä lämmöksi 22° ja maksimipuhallukselle. Lopuksi pyynti MelCloudilla 22,5 asteeseen, kun ilman lämpötila oli -22 ja kylmempää. -25° meni aamusta rikki.

Sisällä katonrajassa oli tänä aamusta n. 23 astetta ja olkkarin pöydällä 20,5 astetta.
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
Pitää hommata sopiva usb-, tai bluetooth lämpötila-anturi ja kiinnittää se sisäyksikköön niin, että se näyttää puhalluslämpötilan likimain oikein eikä kuitenkaan estä siivekkeiden liikkumista.
Kännyllä tai tietsikalla sitten lukee lukemat ja ihmettelee. :hmm:
 

Tte

Jäsen
Kauppa purettu!

Scanoffice ehdotti kaupan purkua, johon suostuin. Nyt laite on viety pois ja rahat saatu takaisin. Kotona nyt ihanan hiljaista, sisäseinään jäi ruma uretaanilla täytetty reikä ilman peitelevyä.

Kaikkien, keillä on epämääräisesti ja häiritsevästi toimiva laite, kannattaa vaatia kaupan purkua. Me emme säästäneen sähköä, mutta kärsimme häiritsevästä äänestä. Todella masentava kokemus kovasti ylistetyistä ilmalämpöpumpuista.
Millä ehdoilla sait kaupan purettua?
Täysi korvaus asennuksineen vai pelkkä laitteen hinta?
 

Juffe1

Tulokas
Kiitos vastauksesta :)

Mikä olisi suositeltava anturi ?

Entä mikä olisi paras tapa mitata Impun todellista sähkönkulutusta, koska pistorasioita ym. ei ole käytettävissä ?

Pitää hommata sopiva usb-, tai bluetooth lämpötila-anturi ja kiinnittää se sisäyksikköön niin, että se näyttää puhalluslämpötilan likimain oikein eikä kuitenkaan estä siivekkeiden liikkumista.
Kännyllä tai tietsikalla sitten lukee lukemat ja ihmettelee. :hmm:
 
Ne nimittäin neuvoo maahantuojallakin käyttään virrat pois niin laite palaa harvempaan sulatusaikaan . Kaikin puolin paska laite mut tuon virityksen myötähän sulatusaika harvenee. Eli tavallaan myöntää että laite ei toimi oikein.
Olisikohan tuolla tarkoituksena parantaa testituloksia. Jos öljynkierto ja laitteen toiminta edellyttää tuota sulattelun kautta tapahtuvaa öljyn palautusta niin ehkä on ajateltu, että se kestää 24 h testin ja normaalit käyttöön otot ilman tuota ja mikään laboratoriotesti ei kestä yli vuorokautta. Helppo kikka parantaa merkittävästi testituloksia.

Sitten jatkuvassa käytössä se voi olla aika pian vainaa, kun kompura narskuttelee puolet ajasta kuiviltaan.
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
Kiitos vastauksesta :)

Mikä olisi suositeltava anturi ?

Entä mikä olisi paras tapa mitata Impun todellista sähkönkulutusta, koska pistorasioita ym. ei ole käytettävissä ?
https://www.ebay.com/bhp/temperature-data-logger sivulta valitsemaan.
Kannattaa kyllä hakea sitten tuotenimillä, sillä hinnat sekä lähetysmaksut ja postitusajat vaihtelevat laidasta laitaan!

Minulla on Inkbird IBS-TH1 Plus loggeri. Muuten ok, mutta jättää n. 1/6:san arvoista tallentamatta. Tilasin Saksasta, vaikka maksoi paljon enemmän kuin Kiinasta tilaten olisi maksanut, mutta tuli tosi nopsaan.
Osalla on RC-5 usb lämpötila loggeri. Osalla joku muu.

Hyvyydestä en osaa sanoa. Mutta tuon oman ulkoinen piuhan päässä oleva anturi oli helppo kiinnittää LN:n siiveikkeiden "takarakoon", missä se ei ole koskaan minkään tiellä.

Virta/kulutusmittaria kaipaisin itsekin, kiinteä piuha on sulaketaululta ulkoyksikköön. No on siellä turvakytkin yksikön kyljessä kiinni, mutta...
 
Viimeksi muokattu:

Kaaleppi

Tulokas
Nyt mennään varmaan täydellä kaasulla. 4 puhallus, pyynti 24 ja ulkona -30.
Toteutunut lämpötila 18. Yläkerta rintamamiestalossa pelkän tämän varassa. Näyttää vielä pakastuvan yötä vasten. Ulkoyksikön ääni ei enää kovin mukavan kuuloista ole
 

Emil

Jäsen
Tuoreessa muistissa se, kun Tekniikan Maailma lupasi, että ilmalämpöpumpulla ei herkästi saa säästöä aikaan lämmityksessä. Mutta ne kesän jäähdytykset on ikäänkuin ilmaisia. Tältä pohjalta minä ilpulla lämmittelen. Mukavuuslisänä sisäilman liikkuvuus asunnossa verrattuna sähköpatteriin. Ei tule vedon tunnetta lattiatasolle.

Siksi tuntuu hurjalta ratkaisulta purkaa ilpu kauppa. Että mitä siltä pumpulta on sitten odotettu?

Äänimaailma on oma juttunsa näissä laitteissa. Pieni riesa silti, kun mulla verrokkina esim. New Yorkin hotellin ikkunalla oleva sähköllä toimiva lämmitin. Korvatulpat oli hyvä juttu silloin. ;D
 

Teesse

Jäsen
Oma Mitsu, joka asennettiin keskiviikkona, näköjään sulattelee 3h välein. Valmistettu on 9/18 ulkoyksikkö ja samaten musta sisäyksikkö 9/18. Maatuella ja ilma virtaa vapaasti joka suunnasta ulkoyksiköllä.
 

Emil

Jäsen
2018/7 näkyy olevan toi mun sisäyksikkö. Ja 2018/8 ulkoyksikkö. Nyt kun takka ehti vähän jäähtyä, niin on menty n. 2h ja 40 min sulatusväleillä. Ilman katkokäyntiä. En osaa kyllä parempaa vaatia.
 

LassiLa

Jäsen
.... Kaikin puolin paska laite mut tuon virityksen myötähän sulatusaika harvenee. Eli tavallaan myöntää että laite ei toimi oikein.
Minulle asentaja väitti, että sulatus toimii kellolla, eli mitkään temput ei auta. Mielestäni asiakkaan asia ei ole toistuvasti temppuilla sopivan toimintatilan saavuttamiseksi.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Minulle asentaja väitti, että sulatus toimii kellolla, eli mitkään temput ei auta. Mielestäni asiakkaan asia ei ole toistuvasti temppuilla sopivan toimintatilan saavuttamiseksi.
Ei se sitten ole kenenkään asia ;-) Valmistaja tekee mitä tekee, tukkuporras mieluummin purkaa kaupan kuin paneutuu asiaan - ja asentaja on tyypillisesti parempi poraamaan reikiä kuin ymmärtämään näiden softien kummallisuuksia. Itse nämäkin asiat on nykyään hoidettava.
 
Ylös Bottom