MSZ-LN

Tupo

Jäsen
Nyt lämmitysvälit ovat pidentyneet suojakelin myötä. Pyynti 21 astetta ja puhallus 4/5

Kovin tasaisenakin puhalluslämoö pysyy.
77D6395C-BA96-497E-8376-6F30994989B8.jpeg
 

Harrastelija

Aktiivinen jäsen
Pakkaskauden ja viikon sateiden jälkeen näyttäisi laitteen pohjalla olevan jäätä. Ainakin vasemmassa reunassa. Myös ylempänä on jäätä kun muutaman millin ilmarako estää jään sulamisen päätyritilästä.
Koetin käyttää jäähdytystäkin päällä ( kakesta pienin puhallusnopeus), mutta ei tuo pohjalla oleva jää ihan helposti katoa vaikka ulkolämpötilakin on plussan puolella (kylläkin niukasti).
Jos oikein käsitin niin laittoivat maatelinen hieman kallelleen tuonne vasemmalle päin. Joku ajatus jotta vesi valuisi sulatuskaukalon poistoreiän kohdalle. Mutta aiheuttaako tuo pumpun sisällä ongelmia jos pumppukin on hieman kallellaan?
Mitä nyt katsoin niin näyttäisi että pumpun pohja on keskeltä alempana eli tarkoitus on poistaa vesi keskeltä? Toivottavasti ei ole jään pullistama ja siksi keskeltä alempana. Laitteen oma pohjavastus ei taida yltää täysin tuonne vasempaan reunaan? Sulatuskaukalon vastus taas on niin kaukana ettei pysty tuota pohjaa lämmittämään.

Edit: kävin nyt katsomassa uudelleen eli noin 4 tuntia myöhemmin.
Päädystä oli jää aikalailla häipynyt. Päädyssä pohjalla oli vielä, mutta se oli irtonainen pala ja sain ujutettua takakautta pois. Näyttäisi että kennon sulatus on todellakin kennon sulatus. Jo millin ilmarako riittää eikä jää enää sula. Tuo päätykin varmaan suli sen vuoksi että ulkona on plussan puolella. Pohjan pääty sulaa huonommin kun ilma ei pääse kiertämään.

Edellisen muokkauksen aikaan vaihdoin jäähdytykseltä lämmitykselle. Nyt tuli jo eka sulatus. Taisi olla vain noin 20min lämmitys päällä
 
Viimeksi muokattu:

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Pakkaskauden ja viikon sateiden jälkeen näyttäisi laitteen pohjalla olevan jäätä.
Ei se jää mitään haittaa jos se pysyy irti kennosta ja edes yksi vesireikä pysyy auki. Ei pohjaa tarvitse eikä edes kannata yrittää pitää sulana - mutta vesi pitää saada ulos siinä määrin ettei kennon alle kerry jääköntsää. Muualla saa olla jäätä.
 

Harrastelija

Aktiivinen jäsen
Tuo jääpalanen ylsi siis hieman myös kennon sivulle. Ei ollut pelkästään kennon alapuolella. Aikaisemmin ei ollut irti mutta ilmeisesti lämmin keli teki tehtävänsä.
IMG_1509.JPG
Lisätään sen verran että onhan tuossa jäätikkujakin näkynyt pohjassa roikkumassa. Ne ei sinällään haittaa mutta herää epäilys että mitä pohjapellin päällä lienee ollut.

Edit: Lisätäänpä kuva 5 päivän takaa.
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:

Emil

Jäsen
Mulla tiputtelee vettä ulkoyksikön keskeltä takareunasta. Vinossa toikin oli asentajan jäljitä, mutta itse suoristin maatuen jalkoja säätämällä.
 

Juhanisto

Jäsen
Mulla sama juttu oli kuukausi sitten. Päättelin että päällä oleva lumi saa sen verran lämpöä että sulaa ja kun kaato on tuonnepäin niin valuu tuohon kohtaan. Vedellä sulattelin pois. Ei ole tullut enää uudestaan.
 

Emil

Jäsen
Onko se turha se alkukiukku? Sillä ajatuksella, että sähkömoottoristakin saadaan parempi hyötysuhde, jos sitä rasitetaan. Ja sillä samalla ajatusmallilla katkokäyntikään ei ole ongelma, vaikka täällä niin annetaan ymmärtää. Sähkömoottori, joka kompuraa pyörittää siis.
 

timbba

Vakionaama
Onko se turha se alkukiukku? Sillä ajatuksella, että sähkömoottoristakin saadaan parempi hyötysuhde, jos sitä rasitetaan. Ja sillä samalla ajatusmallilla katkokäyntikään ei ole ongelma, vaikka täällä niin annetaan ymmärtää. Sähkömoottori, joka kompuraa pyörittää siis.
Kyllä se on. Tässä esimerkiksi hyvä linkki:
https://lampopumput.info/foorumi/threads/msz-ln.26011/post-376830

Järkevästi toteutettu katkokäynti ei ole suuri ongelma (paitsi jos sulatuslogiikka sekoaa). Mutta on olemassa katkokäyntiä, jossa sahataan muutaman minuutin välein, niin se vie hyötysuhteen alas ja reippaasti.
 

Tupo

Jäsen
Ja pakkasten kiristyttyä palattiin vanhaan tuttuun 30min lämmitysjaksoon. Ulkona nyt -7

Asetukset edelleen 21 pyynti ja puhallus 4/5
68B21149-78A7-412F-AC2B-BD279FC8B47C.jpeg


+2 asteessa tilanne oli toinen. Tuntuu että sulatuslogiikka heittää sekaisin kun lämpötila menee pakkasen puolelle.
4F78D72E-9FFE-40C0-8894-FD8FA2E63F08.jpeg
 

Juhanisto

Jäsen
Samoin täällä. 30min jaksot. -5 kaunis aurinkoinen päivä, pieni tuulenvire. Ilmankosteus aika vähäinen. Ilppiin vielä paistaa aurinko joten keli pitäis olla lähellä optimia. 6min 20s sulatus oli viimeisin minun lasku tavalla. Niin kun sanoin, ei tämä ln sovi suomen ilmastoon. Plussakelillä toimii. Heti kun pakkasta niin alkaa sulatus souvi. Ei edelleenkään mitään vastausta maahantuojalta tuohon sulatusongelmaan.

Täällä pyynti 23 ja puhallus 4/5. Ja kuuraahan ei tällä kelillä juuri ehdi 30min kertymään. Kompuran puoleisessa päässä putkien kohdalla 5 senttiä pitkät kolmiot. Muuten kuiva ja puhdas ritilä. Kysymys kuuluu miksi sulattaa? Uusi toimiva softa on vaihdettu viime keväänä.
 
Täs kuvas muuten näkyy hyvin tuo aivan turha alkukiukku. Koskakoha joku pumppuvalmistaja optimoi tuonkin? Sitä odotellessa... vai joko jossain olisi hienompaa toimintaa?

Juu. Eikös tuo mennyt vielä katkolle sen alkukiukun jälkeen. Ei tee hyvää kopille. Sama vika oli omassa fh25, kunnes siirsin sisäilmaanturin.
 

Suunnittelija75

Aktiivinen jäsen
Minun mielestä ongelma piilee tuossa sulatuksen kestoajassa. Se on aivan liian pitkä ottaen huomioon sen, ettei huurua ole. Tai voihan se olla uusi normaali, sulatuslogiikka ei vain ole tietoinen tästä uudesta tyylistä ja jää siten tyytyväiseksi lopputulokseen eli ei viivästä seuraavaa sulatusajankohtaa.

Voin vain kuvitella kuinka vähän sulatteluja testaillaan valmistajan toimesta, ne on melko hankalia ja pitkäpiimäisiä juttuja. Siksi perinteinen lämpöerosulattelu on voittaja, se toimii itsenäisesti ja pienet virittelyt muualla softassa/raudassa ei muuta sen elämää miksikään.
 

Juhanisto

Jäsen
Eihän tuo sulatusaika ole kun 2-3min tuosta ajasta. Siis se aika kun hurina kuuluu ja ritilä on nopeammin sula. Siksi joskus kyselin että joku jolla tuo toimii niin mittaisi sulatusajan. Sellainen ajatus on herännyt että sulatusanturi tai sen paikka on uudemmissa eri. Minulla sulattelee vielä usein pitkään vaikka huurteet aikoja kadonneet. Onko näissä alkupään koneissa otettu tuo sulatus varmanpäälle. Siksi pakkasella vaikea saavuttaa loppulämpöä ja sulatukset venyy pitkiksi. Näin niinku maalaisjärjellä ajateltuna ilman sen parempaa tekniikan tuntemusta.

Viikonloppuna taas tutkin uudempaa valmistus erää olevaa. Veti minusta liiankin tukkoon ritilän. Sulattaa pitempään kun tämä minun mutta ei lyhennä väliä. Jotain eroa on näissä laitteissa.. kun vaan tietäis mitä. En viitsiny kaverille ehdottaa että puretaan sen Mitsu että nähdään mitä on syönyt :D
 

timbba

Vakionaama
Eikös Mitsuissa ollut joskus aikoinaan joku jumpperi, jolla saatiin säädettyä että sulattaa piti paljon paljon lämpöisemmäksi? Onkos tässä mallissa sellaisia? ping @janti

Tää on kyl hakuammuntaa... en tiiä onko tommosella vaikutusta.
 
Viimeksi muokattu:

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Eikös Mitsuissa ollut joskus aikoinaan joku jumpperi, jolla saatiin säädettyä että sulattaa piti paljon paljon lämpöisemmäksi? Onkos tässä mallissa sellaisia?
Kyllä sieltä ulkoyksikkö jumpperi löytyy jolla saa sulatuksen loppulämpötilaa nostettua 5C => 10C.
 

Liitteet

Juhanisto

Jäsen
Eipä taida uskaltaa mitään jumppereita alkaa siirtelemään koneesta missä on vielä yli vuosi takuuta voimassa. Pitäis ainakin olla tarkka kuva mitä siirretään ja mihin.. ja riskinsä siinäkin. Sen jälkeen on sitten oman onnensa nojassa ilppinsä kanssa. Huollon noi pitäis tehdä mutta on todella vaikea maahantuojalta saada takuuhuoltoa.
 

p306

Jäsen
Eipä taida uskaltaa mitään jumppereita alkaa siirtelemään koneesta missä on vielä yli vuosi takuuta voimassa. Pitäis ainakin olla tarkka kuva mitä siirretään ja mihin.. ja riskinsä siinäkin. Sen jälkeen on sitten oman onnensa nojassa ilppinsä kanssa. Huollon noi pitäis tehdä mutta on todella vaikea maahantuojalta saada takuuhuoltoa.
Tuota sulatuslämpötilaa voi nostaa poistamalla jumpperin, mikäli kenno ei muuten puhdistu kokonaan jäästä sulatuksessa. Joissain kosteusolosuhteiltaan hankalissa asennuspaikoissa se voi olla tarpeen kuten meillä. Eipä tuolla muutoksella taida olla vaikutusta sulatusvälien eli lämmitysjaksojen pituuteen. Vaihteleehan sulatuksen suhteellinen pituus kennon huurtumisasteen mukaan joka tapauksessa.
 

puu

Aktiivinen jäsen
Itse virittelin hiljattain Raspberry Pi:n kaveriksi useamman 1-Wire lämpötila-anturin. Tein C++:lla oman loggerisoftan, joka nyt myös tunnistaa sulatusjakson alkamisen ja loppumisen. Totesin, että parhaiten sen pystyy bongaamaan puhalluslämpötilan muutosnopeudesta. Omassa tapauksessani 0,07°C/s vaikuttaisi aika sopivalta rajalta. Lisäksi asetin 10 minuuttia sulatuksen maksimiajaksi, jos sen lopetus missataan jostain syystä.

Tässä esimerkiksi automaattisia sulatusbongauksia viime yöltä. H = lämmitys alkaa, D = sulatus alkaa. Vasemmanpuoleinen aika on kellonaika, ja oikeanpuoleinen on edellisen (sulatus- tai lämmitys-)jakson pituus. Laite loggaa 10s välein.

03:29:10 H 00:07:40
04:01:40 D 00:32:30
04:09:10 H 00:07:30
04:41:40 D 00:32:30
04:49:10 H 00:07:30
05:21:40 D 00:32:30
05:29:30 H 00:07:50
06:01:50 D 00:32:20
06:09:30 H 00:07:40
06:42:00 D 00:32:30
06:49:30 H 00:07:30
07:22:00 D 00:32:30
07:29:40 H 00:07:40
08:02:10 D 00:32:30
08:09:40 H 00:07:30
08:42:00 D 00:32:20
08:49:40 H 00:07:40
 

B12

Jäsen
Eilen sivusilmällä tiirailin olohuoneen pumppua. Pakkanen oli kiristymään päin (-5->-8 tms) ja sulatteli suunnilleen 1h 30min välein. Jossain olosuhteessa lyhin merkille pistämäni sulatusväli on ollut tunnin verran. Yleensä ollut n 2h.
 

Juhanisto

Jäsen
Näyttää tutulta. Samanlaista jaksoa täällä mennään. Sulatuksetkin samanmittaisia noin suurinpiirtein. Äskeinen sulatus oli puhalluksen loppumisesta puhalluksen alkuun 7min 16s. Alkaa pikkuhiljaa hermo menemään tuohon turhaan sulatteluun. Nyt en ole ottanut virtojakaan pitkään aikaan pois joten käyntidataakin pumpulla on että voi tekoälyllä laskea sopivan käyntivälin. Se näköjään on minun pumpulla -2 pakkasesta lähtien 32min ja plussakelillä voi sen 80-100min mennä. Pakkanen on myrkkyä tälle pohjoisen koviin olosuhteisiin testatulle pumpulle. Edelleen odotellaan vastausta huoltomiehen laittamaan tiedusteluun maahantuojalle.. reipas kaksi viikkoa kulunut jo.
 

Emil

Jäsen
Saksasta Ebay:n kautta löysin toisen Inkbirdeistäni. Mukavan lyhyt toimitusaika, ja kaksi paristoa oli hyvää verrattuna kaukaa idästä tilaamaani Inkbirdiin.

Tässä esimerkki viimeiseltä vuorokaudelta. Muutamat sulatukset tehty näköjään sisäilman lämpöä lainaamalla -> porinaa ja suhinaa sisäyksikössä ja putkistossa. Muuten menty katkokäyntiä, ja sulatukseen riittänyt pumppauskatko ja paineiden tasaus-> hiljaista viheltelyä sisäyksikössä.
sketch-1550061792561.png
 

puu

Aktiivinen jäsen
Näyttää tutulta. Samanlaista jaksoa täällä mennään. Sulatuksetkin samanmittaisia noin suurinpiirtein. Äskeinen sulatus oli puhalluksen loppumisesta puhalluksen alkuun 7min 16s. Alkaa pikkuhiljaa hermo menemään tuohon turhaan sulatteluun. Nyt en ole ottanut virtojakaan pitkään aikaan pois joten käyntidataakin pumpulla on että voi tekoälyllä laskea sopivan käyntivälin. Se näköjään on minun pumpulla -2 pakkasesta lähtien 32min ja plussakelillä voi sen 80-100min mennä. Pakkanen on myrkkyä tälle pohjoisen koviin olosuhteisiin testatulle pumpulle. Edelleen odotellaan vastausta huoltomiehen laittamaan tiedusteluun maahantuojalle.. reipas kaksi viikkoa kulunut jo.
Voin kertoa etukäteen mitä tulevat vastaamaan: Toteavat, että ulkoyksikössäsi on uusin ohjelmistoversio, ja että sulatusjaksot vaihtelevat lämpötilan ja ilmankosteuden mukaan. Siinä kaikki.
 

Sephä

Jäsen
Omassa voi tietokoneella säätää niitä mittausvälejä ja jotain muitakin säädeltäviä arvoja siellä taisi olla. Ite käyttänyt muistaakseni minuutin välejä. Näilläkin väleillä voi mittailla useamman päivän putkeen. Eli ensin säädät mittausvälit sopivaksi koneella ja sitten kiikutat anturin mittauspaikkaan ja painat sen päälle. Omassa loggerissa on erikseen vielä ulkoinen johdollinen anturi, mikä on ihan kätevä jos haluaa mitata vaikka pakastimen lämpötilaa tai ulkolämpötilaa ikkunan tiivisteen välistä
 
Viimeksi muokattu:

Juhanisto

Jäsen
Voin kertoa etukäteen mitä tulevat vastaamaan: Toteavat, että ulkoyksikössäsi on uusin ohjelmistoversio, ja että sulatusjaksot vaihtelevat lämpötilan ja ilmankosteuden mukaan. Siinä kaikki.
Niinhän siinä varmaan käy. Laitoin että olen kyllä tietoinen että näitä ongelmakoneita on paljon. Ja että olen nähnyt käytännössä kuinka samanlainen toimiva 25LN oikeasti toimii. Ja näin se ei kyllä toimi. Pyysin että edes jonkunlainen takuuhuolto. Kylmäaineiden tarkistus ja vaikka sen sulatusanturin vaihto tai edes yritystä katsoa voiko jotain tehdä. En usko että piirikortissa ja sen ohjelmassa on se oikea ongelma. Kai niillä jonkinlainen lääke pitää olla kun nämä uudemmat toimii. Olisihan se jo paljon että saisi huoltomiehen tontille :D
 

puu

Aktiivinen jäsen
Niinhän siinä varmaan käy. Laitoin että olen kyllä tietoinen että näitä ongelmakoneita on paljon. Ja että olen nähnyt käytännössä kuinka samanlainen toimiva 25LN oikeasti toimii. Ja näin se ei kyllä toimi. Pyysin että edes jonkunlainen takuuhuolto. Kylmäaineiden tarkistus ja vaikka sen sulatusanturin vaihto tai edes yritystä katsoa voiko jotain tehdä. En usko että piirikortissa ja sen ohjelmassa on se oikea ongelma. Kai niillä jonkinlainen lääke pitää olla kun nämä uudemmat toimii. Olisihan se jo paljon että saisi huoltomiehen tontille :D
Itselleni sanottiin jälleenmyyjän puolesta, että voi tulla tarkistamaan kylmäaineet, mutta lasku tulee perässä jos kaikki on (hänen tulkintansa mukaan) OK. Ei tässä omassa laitteessani ole selvästikään mitään kylmäaineisiin viittaavaa vikaa, koska kovillakin pakkasilla se kyllä lämmittää hienosti jos lämmitysjaksot ovat pitkiä.

Tarjosivat myös kaupanpurkua siten, että minulle maksettaisiin takaisin yli 200 euroa vähemmän kuin mitä laitteesta maksoin, eikä asennuksesta mitään. "Hauskaahan" tässä on se, että missään vaiheessa ei ole myönnetty, että laitteessa olisi vikaa, mutta ei ole myöskään kielletty. Olen useampaan kertaan kysynyt, että kuuluuko sulatuslogiikan toimia vain yksisuuntaisesti (vain lämmitysjaksoa lyhentäen), mutta tähän kysymykseen ovat jättäneet aina vastaamatta.
 

Juhanisto

Jäsen
Niin.. Eihän se ole jälleenmyyjän vika tai asennusliikkeen jos tuote on viallinen. No eipä tarvitse enää tämän maahantuojan tuotteita hankkia tulevaisuudessa. Pianhan tuo takuu loppuu niin saa tehdä sitten itse mitä voi tuolle rottelolle.. Sais edes siedettävät käyntijaksot..
Nytkin sulattaa vaikka kävi välillä katkolla.. 32min jakso vaikka lepäsi 10min..
 

Emil

Jäsen
Tavarassa ei ole vikaa, tai puutetta, jos toimii kuten kuuluu. Se, että asiakas on eri mieltä suunnittelijan kanssa, ei ole vika taikka puute.

Sekään ei ole vika tai puute, jos pyytää pumpulta sellaisia mihin se ei kykene. Joissain tapauksissa pitää hommata toiseen päähän taloa toinen pumppu.
 

Juhanisto

Jäsen
Joo.. Mulla on keskuslämmityksen pyynti 22 talo pysyy tuossa ilman ilppiä kovillakin pakkasilla hienosti. Ilpin pyynti on asteen enemmän 23. Mitsu käy käytännössä koko ajan vajaateholla. Silti jo -5 asteessa valuu 30min käyntijaksolle. Pyydän varmaan liikaa kun astetta vaan jo valmiiksi lämpöiseen taloon. Pitää kai pudottaa Mitsu asteen alle sen 22 niin ei joudu liian koville.. Haluan vain sen kahden tunnin vedon niinkun testi sanoo. Vai oliko sekin asiakkaan huijausta? 30min on minusta liian kaukana siitä. 90min olisin enemmänkin kun tyytyväinen. Moniko autonostaja olisi tyytyväinen jos auton kerrotaan kuluttavan 5litraa sadalla ja se pääsisi juuri ja juuri 20litraa.

Syy on se ettei maahantuoja edes yritä korjata tuotettaan. Ei edes huoltomiestä saa katsomaan toimintaa. Se toimii kun pörisee ja sulattaa niin että on päältäkin sulana kelillä kun kelillä. Huurretta ei pakkasilla näy.. silti sulattaa varmuuden vuoksi 30min välein. Käyttövirhe varmaankin. Onhan tämä vähän kallis ilman kierrätin. Mulla on 20€ lattiatuuletin se toimii paremmin kun Mitsu siinä tehtävässä. Kiitos olen mielipiteeni sanonut.
 

MeKa

Jäsen
Koittakaa Juhanisto ja puu heittää hetkeksi pumpuille käyntimoodi automaatti ja pyynti +24 sammuttamatta laitetta välillä.Pari viikkoa sitten,kun oli -20 asteen pakkaset, yläkerran kone lukkiutui tuohon 30 minuutin paniikkisykliin,eikä palautunut itsekseen.Vaihdoin kokeeksi vähäksi aikaa automaattimoodille,jossa lämmitti hetken ja sitten takaisin lämmityspuolelle.Hypähti sen jälkeen tasaiseen 90 minuutin sykliin pariksi päiväksi,jonka jälkeen nosti yli 2h sulatusväleihin.
Ja tosiaan kortit vaihdettu alakerran ja yläkerran koneeseen ennen vuodenvaihdetta.Eli uudellakin softalla nää kikkarat tekevät ihme juttuja.
Kuivalla pakkasella sulatetaan 30 min välein puhdasta kennoa ja räntäsateessa vedetään kennot melkein tukkoon 90 minuutin sulatusväleillä:D
 
Ylös Bottom