Multi splitit nykyään?

HotZone

Aktiivinen jäsen
Mitenkäs nykyään onko hyvällä hyötysuhteella olevia splittejä kahdelle kovin erikokoiselle sisäyksikölle.
Toinen olisi kodinhoitohuoneessa missä ehkä 25 astetta ja toinen alakerran aulassa lämmittämässä alakerran oleskelutiloja, ehkä 75m2 (23 astetta).

Nykyään on panan HE35 alakerran aulassa ja siinä kaksi panasonikin perisyntiä
- Lämpötila on mitä sattuu, se siis vaihtelee ulkolämpötilan mukaan mutta epäloogisesti. Useimmiten siis päinvastoin kuin luulisi.
- melu on hirveä jo kakkos nopeudella.
 
Minulla on se split no luulen että tässä tapauksessa kaksi eri ILPia on parempi vaihtoehto eli mahd. pieni kodinhoiton ja isompi (ei minimi mahd. koko) alakerran. H35 on ehkä vika.
 

HotZone

Aktiivinen jäsen
Meillä on jo yläkerrassa toinen ILP joten sitten kun kohta alakerran pana leviää en kyllä pistä kolmea ilppiä taloon varsinkin kun alakerran aulan sisäyksikölle putket menee kodinhoitohuoneen katossa.

Taitaa splitit olla edelleen aika erikoinen juttu.
 
Ei se ole erikoinen juttu vain valinta kodinhoitohuonen pienin sisäyksikkö sarjasta. Ja sitten kysymys pitäisiko pumppuvielä toimia alle -15C eli tarvitseko 'Nordic' malli tai ei. Esim. Mitsubishi Hyper Heating (toiminta -25C) uusi multisplit 2F53VFHZ ja sitten pieni sisäyksikkö MSZ-AP15VG + joku isompi aulan. Sisäyksiköiden valikoima voi olla rajoitettu, esim. uusi Tohsiba RAS-2M14U2AVG-E (toiminta -20C).
 

HotZone

Aktiivinen jäsen
Aiemmin kun pumppuja kartoitin yläkertaa varten splitit oli kyvyiltään talvikäyttöön selvästi huonompia kuin single-koneet. Onkohan kehitystä tapahtunut tämän suhteen?

Luultavasti 25 kokoinen kodinhoitohuoneeseen ja 35 aulaan. KHH voisi olla vielä pienempi teholtaan toisaalta KHHssa pitäisi olla korkeampi lämpötila. Nykyinen Panan HE 35 kokoisena on tehojen suhteen pakkasilla tiukoilla ja sen puhallin melu on aivan törkeä.
Aika hurja peli tuo Mitsun Hyper Heating jos oikeasti tarjoilee 4.4kW -15 kelissä.

Splitin hankinta taitaa edelleen olla salapoliisityötä. Valmiita toteutettuja ratkaisuja ei taida maahantuojilla olla esittää joten eivät oletettavasti tiedä mitne toimii todellisuudessa.
 

Sammeli77

Aktiivinen jäsen
Olen ehkä terminologiasta ihan pihalla, mutta eikös tuo split-tyyppinen lämpöpumppu tarkoita sitä, että kylmäaine kiertää sisä- ja ulkoyksikön välillä ja tässä tarkoitetaan multisplittejä, joissa on yksi ulkoyksikkö, jonka kaverina useampi sisäyksikkö?
 
Olen ehkä terminologiasta ihan pihalla, mutta eikös tuo split-tyyppinen lämpöpumppu tarkoita sitä, että kylmäaine kiertää sisä- ja ulkoyksikön välillä ja tässä tarkoitetaan multisplittejä, joissa on yksi ulkoyksikkö, jonka kaverina useampi sisäyksikkö?
Joo, 1 ulko- + 2-6(:cool: sisäyksiköt.
 
Voi niitä sisäyksiköitä olla enemmänkuin 6kpl.
Kyllä voi, täällä on keskusteltu tavallisen ihmisen talon multisplitista jossa ulkoyksikössä on eriliset liitannät jokaisen sisäyksikkön eli
Multisplit5.JPG

Ökytaloihin on saatavissa järeämpi systeemi, ulkoyksikkö toimi jakeluboksien ja ventiilien kautta:
mxz-6d-8b-systemgrafik.jpg
 

Hessu

Jäsen
Itselläni tallissa on Panasonic kolmella sisäyksiköllä, vm2003 ja talon puolella Hitachi RAM kahdella sisäyksiköllä, vm 2010. Molemmat olivat vielä about 8 vuotta sitten aktiivisessa lämmityskäytössä, kunnes sain IVLP-systeemin käyttöön. Sen jälkeen ne ovat olleet vain viilennyskäytössä. Ovat olleet erittäin toimintavarmoja tyyliin "asenna ja unohda". Panasoniciin vaihdoin menneenä kesänä ulkoyksikön puhallinmoottorin. Sekin vielä toimi, mutta oli jo äänekäs. Molemmissa on erikokoisia sisäyksiköitä. Hyötysuhdetta en ole näistä tutkinut, mutta kyllä ne riitti lämmitykseen -20 pakkasissakin.
 
Ylös Bottom