muz-fh35vehz sulatukset

e500

Jäsen
Kennossahan on hyvä lämmönsiirtokapasiteetti. Luulin että olis isompi dt.
Olen haaveillut kastepistesäätöisestä pumpusta, ei tulis sulatuksia. Ulkokenno olis 2-3 krt pinta-alalla.
 

RauskiH

Jäsen
Olen suunnitellut modaavani tuon oman pumpun sulattelun puhtaasti dt:n perään joko arduinolla tai raspilla. Nykyinen logiikka reagoi aivan turhan hitaasti sulatustarpeen muutoksiin, oli suunta sitten kumpi tahansa. Samalla pääsee eroon tuosta 2,5 h pakkosulatusvälistä ja kaupan tekijäisenä saa myös pohjavastuksen automatisoitua. Tarvittavat komponentit tilasin jo ja suurimmaksi kynnyskysymykseksi nousee olemattomat koodaustaidot kun c+ perusteiden kurssistakin on jo vierähtänyt neljännesvuosisata. Jos foorumilaisista löytyy innokasta koodaria auttamaan niin voi laittaa esim yyveetä. Jos nyt joskus saan tämän tehtyä niin lupaan dokumentoida toteuksen tänne julkisesti arvosteltavaksi ja muiden hyödynnettäväksi
 

Juhanisto

Jäsen
Mielenkiintoinen ketju.. Tämähän voisi ratkaista ehkä LN:kin ongelmia. Varsinkin kun ilma lämpeneen plussalle niin nopeasti tuo käynti aika pidentyy.. johtuukohan siitä että tuo jää sulaa silloin pois. Kun nyt se junnaa niin kauan kun on pakkasta nii tuolla 32min jaksolla. Päivän plussa keli pidentää jaksot jo pariin tuntiin. Myös se että kevään auringon paiste auttoi heti pidentämään käynti jaksoja. Tämähän pitää tarkistaa millainen on tuo LN:än anturi sijoitus.. ja kerääkö siihen jäätä.
 

RauskiH

Jäsen
Epäilin tätä jo aiemmin tässä keskustelussa.

Mitä itse olen service manuaaleista kurkkinut niin kovin tuo LN vaikuttaa niin mekaanisilta kuin softaominaisuuksiltaan samanlaiselta, joten kannattaa katsoa.

Itse sain FH pois hullunkierrosta anturin paikkaa siirtämällä ja nyt on ensimmäinen kohtalontoverikin saanut omansa pelaamaan
 

e500

Jäsen
RauskiH , tutustuppas NodeRed ohjelmointiin, tulee rasbianin mukana. Ei tartte koodia vääntää, graafisesti vaan yhdistelet toiminnalisia blokkeja ja paratmetroit.
 

e500

Jäsen
Mites tuon ulkoyksikön pohjan sulatusvastuksen ohjaus on tehty? Kokonajan päällä pakkas asteilla? Ohjaako tuota rele vai puolijohdekytkin? Ajattelin jos tuon rinnalle laittaisi saattokaapelin.
 

Tulihäntä

Aktiivinen jäsen
Taitaa mennä päälle sulatusvaiheessa ja sammua vähän sulatuksen jälkeen. Lämmityksellä kun menee katkolle ja puhallin jää pienimmällä voimakkuudella päälle, niin virrankulutus on 16W.
 

RauskiH

Jäsen
Aina päällä... 5c menee jo päälle. Kytkentä mielestäni releellä. Ennen kuin kytkee rinnalle mitään niin kannattaa varmistaa virran kesto tai laittaa suosiolla apurele
 
Aamusta kun ei uni tullut niin seurasin FH25 pumpun sulattelua täällä etelärannikolla. Lämpötila -18C ja ilmankosteus noin 90% huitteilla. Pumppu lämmitti noin 60-65 min pätkiä ja sen jälkeen sulatteli aika tasan 7 min ajan. Nollakelillä tuntuu että lämmittää 45-50 min ja sama 7 min sulattelu. En ole kertaakaan huomannut että vetäisi mitään 1,5h lämmitysjaksoja saatikka sitten pidempiä.

Miten muilla FH-omistajilla, onko pitkiä lämmitysjaksoja? Onko tällä pumpulla edes mahdollista vai onko se koodattu niin että about tunnin välein tulee väkisinkin sulatus?

Sen verran editoitava vielä että töitä pumppu saa tehdä riittävästi ja vettä kertyy paljuun noin 8-10 litraa vuorokaudessa.
Nyt -20c pakkasella eilen ja tänään on lämmittänyt 80-85 min jonka jälkeen normaali 7 min sulatus. Mukava että tämäkin osaa säätää lämmitysjaksoja pidemmäksi.
 

RauskiH

Jäsen
Ei öljyn nyt pitäisi mihinkään kertyä mutta jos on kertyäkseen niin ulkoyksikön kennoon, kierron kylmimpään paikkaan kun öljy menee tarpeeksi kylmässä "paksuksi". Pidän kyllä itse riskiä pienenä sillä on tälläkin palstalla moni ajellut vuosia ilman pakkosulatuksia. Luulisin että etelemmässäkin on näille pumpuille vuosien varrella tullut eteen vähän kipakampiakin pakkasjaksoja. Omissa testeissä en myöskään havainnut mitään ongelmia vaikka ajoin paljon 6-12 h jaksoja ja parhaimmillaan toista vuorokautta sulatus estettynä 15-25 asteen pakkasissa. Toisaalta 1-2 sulatusta/vrk ei ole paljon tehoista tai kopista pois niin sitä voi pitää päällä vaikka varmuuden vuoksi, vrt nunnan nännit
 
Viimeksi muokattu:
Mites muilla sulatukset pienillä pakkasilla. Nyt kun olen seurannut niin FH25 vetää 45 min lämmitysjaksoilla ja sitten 7 min sulattelua. Ulkona -2...-5C ja kosteus n. 95%. Vettä tulee ihan reippaasti ja talo on etelärannikolla, meren rantaan on linnuntietä n. 5km. En tiedä vaikuttaako tuo siihen että sulattelee noin usein. Tuntuu että pakko tuon on coppia laskea ikävästi.
 

e500

Jäsen
Raportti: Fh35 pelaa hyvin edelleen kun sulatusanturi on siirretty. Tosiaan sulatusjaksoa voisi pidentää osakuormalla kovemmilla pakkasilla, huurtuminen olematonta.
 

e500

Jäsen
Perskules piirilevy on alaspäin elektroniikanpeltiloodassa. Pitäs tutkia se sulatusvastuksen rele.
 

e500

Jäsen
Eipäs toimi mitsun sulatukset tuulisella kelillä. Sopivasti kun tuuli osuu ulkoyksikköön, ei sulatuksen teho riitä, kun tuuli puhaltelee ulkoyksikön kennon läpi. Jäähän menee. Koneen pitäs tajuta pyörittää tuolloin myös sisäyksikön puhallinta että teho riittäisi. Keskeneräisiä vehkeitä....

Testasin taasen koneen tehoja, ulkona -8, puhallus täysillä, nyt max puhalluslämpötila mitattuna sisäyksikön oikeasta reunasta 47c . Imuilma 23c sisäyksikön päältä mitattuna.
Onko linjassa?
 

kimmok

Aktiivinen jäsen
Kiitos vastauksesta.
Otin sisäyksikön vasemman päädyn auki ja vapautin sisälämpötila anturin. Olikin yllättävän helppo juttu.
Tuo mitsu on taidettu tehdä niin että myös pienen ritilän kautta puhallin imee ilmaa hieman, ja anturi saa mekaniikan lämpötilasta suhteellisen riippumatonta lämpötilatietoa.?
Täytyypä testata putkieristeen pätkällä teipaten ritilän päälle ja putki lattianrajaan, muuttuuko toiminta.
Taisit samalla sanoa takuu lappu takuu loppu.
 
Ylös Bottom