Nibe 410p ja ILP kesäsäädöt (ajatuksia)

ttorkko

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Kiinnostaisi tietää teidän ajatuksia, kenellä otsikon kombo.
Miten saada maksimisäästöt kesäkaudella. Kesällähän kuumalla on mukava käyttää ILPpiä viilennykseen, mutta samalaa PILP poistaa ja tuo uutta ilmaa tilalle.
Oletteko esimerkiksi säätäneet NIBEn puhallinnopeuksia kesäkaudeksi?
 

Sammeli77

Aktiivinen jäsen
Jos jaksaa säädellä niin päiväksi ja poissaollessa ilmanvaihto pienelle. Ei suotta puhalleta viileää pois ja kuumaa tilalle. Ilppi viilentää kyllä ilman.
 

ttorkko

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Minulla vanha malli, jossa ei ole potikkaa puhallinsäädöille. Täytyy varmaan suunnitella puhallinsäätö, jonka saa ohjattua Cozify kotiautomaatiolla. Muuten vähän vaikea säädellä puhallinnopeuksia päivittäin tai edes viikoittain.
 

Sammeli77

Aktiivinen jäsen
Eikö siis ole 3 asentoista kytkintä, jossa puhallinnopeudet a,b ja c? A yleensä asetettu poissaolovirtaukselle, b normaali ilmanvaihto ja c tehostettu. En tiennyt, että sellaisia malleja on, joissa tätä valintakytkintä ei ole.
 

Paukku125

Tulokas
Meilläkään ei pääse säätämään puhaltimennopeutta. Mie suljin vedenkierron siitä joka lämmittää huoneisiin tulevaa ilmaa. En tiiä oikeita termejä, mutta nyt tulee suoraan raakana ulkoilma sisälle. Pitää vaan muistaa syksyllä laittaa kierto uudestaan päälle.
 

ttorkko

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #6
Ei ole puhallinnopeuden säätöä. Säätö tapahtuu johtimia siirtämällä ”sokeripalan” tyyppisessä rimassa.
etupaneelin ollessa auki.
 
Ylös Bottom