Nibe 410P parantelu

r2

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Onko foorumilaisista kukaan "viilannut" otsikon mukaista PILPpiä?
Itsellä muutaman vuoden vanha malli, siis ei puhallinnopeussäädintä. Nopeussäädin minulla jo on, se vain pitäisi viitsiä vielä asentaa. :roll:
Seuraava kehityskohde on tuloilmapatteri. Suunnitelmana on asentaa tuloilmapatterin putkeen termari, joka reagoi tuloilman lämpötilaan pitäen sen aina optimi +17° asteessa. Keväällä (ja syksyllä) lämpötilavaihtelujen ollessa suuria termarivirityksestä luulisi olevan suurta apua.
Entäs tuloilman esilämmitys ennen patteria? Oletteko Nibe -käyttäjät havainneet, että talvipakkasella pumppua on ajettava "ylikäyrällä", jotta tuloilman lämpö ei laskisi liiaksi? Kyse ei ole patterin huonosta vesikierrosta, vaan siitä että lattiapiiriin ei tarvitse syöttää niin kuumaa vettä kuin patteri vaatisi. Ylikäyrällä ajaminen on huono juttu, energiaa menee hukkaan. Tuo edellämainittu termarivirityshän ei korjaa patterin alilämpöongelmaa, voi paremminkin pahentaa asiaa jos termari ei avaudu tarpeeksi. Kanavalämmitin ennen patteria voisi olla ratkaisu, eikä edes kallis sellainen. (sitäpaitsi talotekniikkaan kannattaa sijoittaa, jos laskee mukavuudelle mitään arvoa)
 
P

pasila

Vieras
3 vuotta ollut sama Pilppi käytössä ja nyt myös parantelu mielessä.Ensimmäinen kohde myös tämä puhaltimen nopeudensäätö.
Tarkoitus muuttaa Tulo/poisto puhaltimet kolme portaisiksi.Koska kovimmilla pakkasilla tuntuu tuhlaukselta pyörittää konetta täydellä teholla.
Kiva ominaisuus olisi myös että kone pudottaisi ilmanvaihdon kovimmilla pakkasilla automaattisesti
pienemmälle teholle.
Esilämmitys ei itselläni ole ollut ongelma enneminkin kone haluaa työntää liian kuumaa vettä lattiaan pakkasilla,ehkä tämä korjaantuisi hakemalla parempi läpökäyrä.Tällä hetkellä
käyrä 4 ja sivuttaisiirto nollassa.
Näin Vantaalla 184m2 kahdessa kerroksessa
 

r2

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Jeps,
Nopeudensäätö on nyt vihdoin asennettu. Laitoin samoin kolme eri nopeutta, kytkin on kylläkin kuusinopeuksinen. Onpahan varaa juottaa lisää piuhoja, jos tarvitaan lisää säätövaihtoehtoja.
Esilämmitys ei itselläni ole ollut ongelma enneminkin kone haluaa työntää liian kuumaa vettä lattiaan pakkasilla,ehkä tämä korjaantuisi hakemalla parempi läpökäyrä.Tällä hetkellä
käyrä 4 ja sivuttaisiirto nollassa.
Itse käytän nyt käyrää 3 ja sivusiirtoa +1, ja sillä käyrällä patteriin menee ehkä hieman liian kylmää vettä, tuloilma on n. 13-14 asteista. Lattiaan menee ihan sopivat 32 astetta. Siis alkuviikon -18 pakkasilla.

- r2
 
Ylös Bottom