Nibe 410P resetoituu kanavavalikkoa selatessa

JMH

Tulokas
Palautepisteet
0
Onko kukaan törmännyt 410P:n resetoitumiseen kanavavalikkoa selatessa? 410P toimii muuten vielä normaalisti mutta kanavavalikon selaaminen aiheuttaa koko laitteen uudelleenkäynnistymisen. Vika esiintyy eri selauskerroilla eri kohdissa kanavavalikkoa mutta kaikkia kanavia ei pysty käymään läpi ennen laitteen nopeaa käyttökatkosta/uudelleenkäynnistymistä. Tämä 410P on otettu käyttöön alkuvuodesta 2005 eikä muita vikoja ole vielä ollut.

Kanavanvalintakytkin naksuu painettaessa normaalisti ja tuntuu normaalilta mutta voisikohan vika kuitenkin olla kytkimessä?
 

sh1

Aktiivinen jäsen
Palautepisteet
0
Vs: Nibe 410P resetoituu kanavavalikkoa selatessa

Vaikuttaa tutulta. Siis ominaisuudelta. Muistaakseni myös "valikkoselausnäppäimen" pohjassapito aiheuttaa buuttauksen.
 

Sammeli77

Aktiivinen jäsen
Palautepisteet
0
Vs: Nibe 410P resetoituu kanavavalikkoa selatessa

sh1 sanoi:
. Muistaakseni myös "valikkoselausnäppäimen" pohjassapito aiheuttaa buuttauksen.
Sama huomio. Ehkä pari krt bootannut näin tahattomasti.
 

JMH

Tulokas
Palautepisteet
0
Vs: Nibe 410P resetoituu kanavavalikkoa selatessa

Kokeilin vielä painella kanavanvalintakytkintä kevyesti(juuri ja juuri naksumispisteen yli) ja onnistuin käymään kaikki valikon kanavat läpi ilman laitteen boottia. Vika on siis suurella todennäköisyydellä itse kytkimessä. Täytyy yrittää löytää uusi sopiva kytkin rikkinäisen tilalle.
 

Janne S

Jäsen
Palautepisteet
0
Vs: Nibe 410P resetoituu kanavavalikkoa selatessa

täysin sama vika kuin mullakin, lähes 100% varmuudella sanon, että hommaat uuden relekortin. eli sen näytön takana oleva iso vihreäkortti.,,
itse vaihdoin tämän ja taas toimii :)
 

repomies

Hyperaktiivi
Palautepisteet
47
Vs: Nibe 410P resetoituu kanavavalikkoa selatessa

Bingo. Sama vika täälläkin. Taitaa olla ns. tyyppivika kun ilmenee niin täsmälleen samalla tapaa.
 

misa64

Jäsen
Palautepisteet
0
Vs: Nibe 410P resetoituu kanavavalikkoa selatessa

Jep! Samma här!
Mut muistaakseni lämmitysvastuksien kytkeminen päälle saa kys.vian/ominaisuuden katoamaan!
Kokeilkaas!
 

repomies

Hyperaktiivi
Palautepisteet
47
Vs: Nibe 410P resetoituu kanavavalikkoa selatessa

^Uskomatonta mutta totta. Napsautin vastusten käytön sallituksi niin että ledi syttyy, sitten kelasin kanavat läpi kolme kertaa. Ei ongelmia.

Otin vastusten käytön pois päältä ja yritin kelata kanavat läpi. Kymppikanavan kohdalla nibe boottasi.

Sitten taas kytkin vastukset sallituksi ja kelasin ongelmitta kanavat läpi.
 

misa64

Jäsen
Palautepisteet
0
Vs: Nibe 410P resetoituu kanavavalikkoa selatessa

Jep! Siinä se ominaisuus tai omituisuus!
Kunhan toimii!!
 

misa64

Jäsen
Palautepisteet
0
No ,ei toimi enään!
Resetoituu kanavavalikkoa selatessa lähes joka kerta ,vaikka vastukset on päällä.
Eihän tähän enää mitään suuria investointeja kannata tehdä ,mutta hyviä vinkkejä otetaan vastaan jos vaikka sais ite korjattua.
Relekortti?? -kö?
 

repomies

Hyperaktiivi
Palautepisteet
47
^ mikä vuosimalli kyseessä, onko potikoilla säädettävät EC-puhaltimet vai se vanhempi missä on muuntajalla puhallinnopeudet?

Minulla on muuntajamallin piirilevyt tallessa.
 

misa64

Jäsen
Palautepisteet
0
Terve Repomies!
Vanhempi muuntajamalli ruotsalaisilla puhaltimilla ja vieläpä alkuperäisillä laakereilla ..kop kop.
Hiukka luulen ettei sun piirilevy oo paljoa parempi ,koska sulla oli myös resetoitumisongelmaa jos vastukset ei ollut päällä. Siten se mullakin alkoi 3-4 v sitten , ja paheni vuosi kerrallaan ja nyt ei oo toivoakaan selata kanavavalikkoa ilman resetoitumista. Joku rele siellä varmaan kuluu tai pöly ym aiheuttaa ongelmaa. Ku tietäis?
Mutta kelpaa toki, jollei levyt oo postikuluja ja pientä korvausta kalliimpia
 

repomies

Hyperaktiivi
Palautepisteet
47
Joo oikeassa olet, sama ongelma tuossa minun kortilla on, se vaan ei vielä ole kokonaan lakannut toimimasta. Siinä piirilevyllä on muistaakseni joku iso kondensaattori, ehkä tuo kannattaisi mittailla ensin, että kapasitanssi on about oikea. Releet tuossa ei kanavia vaihtaessa ole mukana oikein mitenkään.
 

misa64

Jäsen
Palautepisteet
0
Jep ja juu! Eihän tuo oikein miltään kulumisvialta vaikuta ,ennemminkin käyttämättömyys- ,vanhentumis- ,tai likaantumis-vialta. Ilmeneeköhän vikaa vain vanhemmissa vuosimalleissa??
 

repomies

Hyperaktiivi
Palautepisteet
47
EOS. Mutta kolvasin sen ison konkan toisesta päästään irti piirilevyltä, ja mittasin sen. Pitäisi olla 2200uF mittari näytti 2400uF. Sanoisin että ihan ok. Sitten siinä on joku isohko piirilevymuuntaja, noinkohan sellainen hajoaisi kuitenkaan? Itse kuitenkin epäilisin sitä varsinaista 7-segmenttinäytöllä varustettua korttia, jossa on pumpun logiikka ja aika paljon enemmän komponentteja. Lukee muuten f310 niben chippulassa, vaikka oli 410 malli. Eli yksi ja sama rauta molemmissa laitteissa.
 

misa64

Jäsen
Palautepisteet
0
Luultavasti juuri siinä ja joku tuossa aiemmin kirjoitti sen vaihdon korjanneen ongelman!
Kävin kurkkkaamassa ,mut ei näy kuin piirilevyn kolvauspuoli ,enkä ala näillä pakkasilla irroittamaan sitä. Onko kytkimet kiinni siinä samassa levyssä?? Vois olla ihan kytkinvikakin?? Mulla piirilevyssä lukee f310/f410
 

repomies

Hyperaktiivi
Palautepisteet
47
Kyllä painonapit on siinä samalla piirilevyllä. On kyllä todella omituinen juttu että se tokeni kytkemällä vastukset. Siinähän vastuksien releiden (ja kontaktorien) ei tarvitse vetää, riittää että vastukset on sallittu, ja ulkoisesti ero on yksi ledi joka palaa siinä painonappien kortilla. Eli kun mikrokontrolleria kuormittaa sen yhden ledin verran niin sitten se ei resetoidu.
 

misa64

Jäsen
Palautepisteet
0
Henkimaailman hommia!
Kiertäiskö kytkimen kautta enempi virtaa kun vastukset on kytketty...tai jotain.

Jos oot halukas luopumaan omastasi niin saishan sillä hieman lisäaikaa ,ja vois tuon oman ottaa hieman vapaammin tutkittavaksi. T Mikko
 
Viimeksi muokattu:

repomies

Hyperaktiivi
Palautepisteet
47
Taisin löytää ongelman siitä painonappien piirilevyltä. Siinä on kolme kappaletta elektrolyyttikondensaattoreita, 100uF niiden pitäisi jokaisen olla mutta mittarini joka aina on vähän optimistinen ja näyttää yleensä kaikille konkille jopa 9% enemmän kuin mitä niihin on speksattu, näyttää näiden kolmen sinisen kaunokaisen kohdalla näin: 99uF, 98uF, 90uF. Eli jos nyt lähdetään siitä että sellainen 109uF olisi se oikea lukema joka miljoonalaatikkoni normaali 100uF elko antaa, niin näistä on haihtunut kahdesta 10% ja yhdestä 20%. Ei tuo paljon ole mutta jos swedu on sniiduillut kapasitanssin osalta oikein tosissaan niin saattaahan se katkaista kamelin selän. Ja se on selvää että ei nuo enää alkuperäisessä iskussa ole.

Kolvailin tuohon vastaavilla spekseillä olevia 25V 100uF elkoja tilalle, valitettavasti aksiaalisia ei ollut mutta menee se nyt noinkin kaadetulla pystymallilla.
 

repomies

Hyperaktiivi
Palautepisteet
47
Kuulemma tuli kuntoon tuolla painonappien piirilevyllä johon oli vaihdettu nuo kolme elektrolyyttikondensaattoria. Sopivat kondensaattorit ovat siis mallia aksiaalinen 25V 100 uF. Korjauskustannus on mitätön, vaatii vain hieman vaivaa ja kolvin. Toki elkojen polariteetti pitää osata katsoa oikein päin, mutta noin muuten siinä nyt ei juuri voi ryssiä.
 

kotte

Hyperaktiivi
Palautepisteet
94
Voisiko noille elkoille käydä myös niin, että niiden sisäinen vastus kasvaa suhteessa paljon enemmänkin kuin yleismittarilla mitattu kapasitanssi? Tämäkin selittäisi lisääntynyttä herkkyyttä häiriöille ja virtapiikeille.
 

repomies

Hyperaktiivi
Palautepisteet
47
Paha sanoa. Varmasti sisäinen vastus muuttuu, vaikutuksella on hankala spekuloida.

Olisi mielenkiintoista kuulla onnistuuko kukaan muu korjaamaan tämän vian samalla tavalla.
 
Ylös Bottom