nibe F1226 yöksi tauolle

koskikara

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Laitoin viimekesänä 5kw aurinkopanelia ja kun en tarvi aamulla kovin lämintä vettä haluaisin saada niben pois päältä yöksi. Sillä saisin aurinkosähkön paremmin omaan käyttöön. Miten se fiksuimmin onnistuisi? Laitoin parametreistä lisäyksen estolle ja kellolla ohjaan pumpun pois päältä ja luulin että onnistuu sillä, mutta sehän teki käyttöveden kuitenkin sähkövastuksilla. Tulojahan on vain kaksi ja toisessa minulla on ulkoanturi. Onko ainoa tapa katkaista ohjausjännite? Tässä mallissahan voi tuoda ohjausjännitteen erillään pumpun ja lisävastuksen syötöstä. Jos katkaisen tehot mutta en ohjausjännitetä niin silloin varmaan tulee jonkinlaisia vikailmoituksia. Vai onko minulta jäänyt jokin asia huomaamatta.
 

dumo

Aktiivinen jäsen
Ainakin tuossa F1226 "NEW" -mallissa on valmius ulkoiselle tariffiohjaukselle (SG ready). Hienosta nimestään huolimatta tuossa on käytännössä 2 potentiaalivapaata (auki/kiinni) tuloa, joilla saadaan muodostettua 4 eri tilaa (kallis, normaali, halpa, tosi halpa). Fiksuinta toki olisi seurata energiantuotantoa ja mahdollista pörssihintaa, ja sitten sen pohjalta ohjailla. Yksinkertaisimmillaan kuitenkin voit ihan vaikka releellä varustetulla kellokytkimellä kytkeä "halpa" tai "tosi halpa" -tilaan päiväsaikaan ja vaikkapa aamuyöksi "kallis"-tilaan. Nämä on kuvattu asennusohjeen sivulta 22 alkaen.

Jos sinulla ei tuota liitäntää ole, luultavasti kuitenkin löytyy joku aux-liitäntä, josta voi pakottaa kompuran ja sähkövastuksen pois - jälleen esim. kello-ohjatun releen avulla.
 

vwg4

Aktiivinen jäsen
Löytyykö aurinkosysteemin invertteristä kuormanohjaus lähtöä? Osassa on.
Tuota kait vois käyttää ohjaamaan relettä, ja releen kärkitiedot sitten ohjais estot päälle(pois.
 
Ylös Bottom