Nibe F750 pärisee/surisee

Marjukka

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Hei!
Minulla on Nibe F750 vm 2011. Pumppu on toiminut tähän saakka loistavasti mutta pari viikkoa sitten alkoi tapahtua. Pumpun käyntiääni muuttui päriseväksi, summerimaiseksi ja koveni selvästi. En osaa sanoa, käykö pumppu nyt useammin kuin ennen, koska en ole kiinnittänyt asiaan aikaisemmin huomiota. Pumppu on erillään asuinhuoneista kh-huoneessa.

Vihreä valo palaa, hälytyksiä ei ole, patterit lämpiävät ja käyttövesi on riittävän lämmintä. Ainoa ero aikaisempaan on, että alkunäytöllä näkyvä käyttöveden lämpötila on nyt lähes aina korkeampi kuin aikaisemmin. Tänä aamunakin se oli 55 astetta vaikka yleensä se on ollut selvästi alle 50 astetta. ”Legionellasäätö” on alkuperäisasetuksessa 14 vrk.

Täällä kävi pari viikkoa sitten Niben sivuilta bongattu lähistöllä asuva asentaja, joka myönsi jo puhelimessa olevansa maalämpömiehiä mutta tuli silti katsomaan. Hän sanoi heti ovelta että ”kompressori on rikki” mutta muutti sitten mieltään kun oli tutkinut kaikki lämpötilavalikot yms. läpi. Hän lupasi ottaa selvää, mikä pumppua vaivasi mutta eipä ole ukkelista sen koommin kuulunut mitään…

Eli siis: voinko itse tehdä surinalle/pärinälle jotain vai onko ainoa mahdollisuus yrittää kaivaa jostain esiin juuri tämän Nibe-mallin asiantuntija? Ja vielä jatkokysymys: jos kompressori on hajalla, paljonko se maksaa tähän malliin asennettuna Uudellamaalla?
 

burmanm

Vakionaama
Vs: Nibe F750 pärisee/surisee

Oletko varma että melu tulee kompressorista (se ei nyt oikein käynyt tuosta viestistä selväksi) ? Yksi vaihtoehtohan on toki myös että ne kompressorin vaimennuskumit ovat väsyneet ja antaneet periksi -> kyllä siitä melua sen jälkeen varmasti lähtee vaikka ei varsinaisesti mitään vielä olisikaan rikki mennyt. Näin ainakin käy noissa vanhemmissa (kuten 410P:ssä), mutta aika arvuutteluahan tämä.

Itse kompura näyttäisi olevan ~700e Ruotsin puolella, mutta en kyllä osaa arvata paljonko itse operaatio maksaa (varmaan tuplat tuohon päälle kun Suomessa ollaan). Vakuutus korvannee osan jos se oikeasti on mennyt rikki.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Nibe F750 pärisee/surisee

Yritä paikallistaa ääni. Tuleeko ääni kompuran tärinöistä ja putkista jotka osuvat pelteihin tms vai tuleeko kompressorista itsessään. Onko ääni jatkuvaa vai voimakkaampaa kompressorin käynnistyessä tms.

Tutustuisin myös laitteen käyttöohjeisiin iltalukemisena (nukuttaa hyvin) ja katsoisin mitä arvoja laite on syönyt. Ei ole sen vaikeampaa kuin somettaminen :cool: Joku joka tuntee laitteen sielunelämää niin osaa varmaan auttaa.
 

Marjukka

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #4
Vs: Nibe F750 pärisee/surisee

Ääni ei kuulu joka kerralla kompressorin käydessä mutta silloin kun se kuuluu, se alkaa kuulua heti kun kompressori käynnistyy.
Ilmanvaihtopuhallin ei pidä mitään aikaisemmasta poikkeavaa ääntä.

Pärinä kuuluu mielestäni tornin yläosasta. Se voisi olla räminää (eli joku olisi irti/löysällä) mutta toisaalta siinä kuuluu myös summerimainen ääni yhtaikaa, ihan kuin joku sähköliitäntä tms. olisi melkein irti tms.

Käyttöoppaan osaan kohta ulkoa mutta en ole sieltä löytänyt vastausta tähän ongelmaan.

Sain torstaina käsiini yhden uuden asentajan puhelinnumeron, jota paikallinen LVI-liike kehui "Proksi". Taidan soittaa hänelle huomenna, toivottavasti hän ehtisi käymään täällä.
 

Siikki

Aktiivinen jäsen
Vs: Nibe F750 pärisee/surisee

Meillä F470 ja ajoittain myös räminää/jonkunlaista syklittäistä resonointia. En tiedä kuvittelenko vaan, että kompura olisi hiukan tehottomampi. Mistä arvoista se asentaja puhui tai mitä katsoi? Itse en ole oikein saanut tolkkua täällä foorumilla siitä mitä merkkejä kompuran hajoaminen antaa, pl. kova ääni. Ilmeisesti pitäisi ainakin estotilassa alkaa näkyä tehottomuus, kohta alkaa olla sopivat kelit siihen "tarkkailuun".
 

Sarppa5

Jäsen
Tuliko tähän mitään selvyyttä? Meillä ollut summerimainen ääni uudesta lähtien... Sen laitteen käynnistelyn ja himmailun kuulee koko taloon yöllä. Olen useammasta paikasta kyllä lukenut näistä ääniongelmista.
 
Ylös Bottom