Nibe F750 + SAM40 neuvot/vinkit/ym

Viestejä
21
#1
Perustetaan tällekin oma lanka. Aika vähän saanut vastauksia tämä laite, ilmeisesti näitä ei sitten ole isoissa määrin?

Nyt kun on otettu ilmastointi käyttöön ja laitettu F750:n asetuksiin ilmamääräpöytäkirjassa olevat koneen prosentit puhaltimille (poisto 60%, tulo 71%). Niin mitä muita säätöjä nyt alkuun kannattaa tehdä? Itsellä uudisrakennus 124m2/330m3 lattialämmityksellä.

Kaikki vinkit ym. Otetaan vastaan ja tähän ketjuun voi varmasti muutkin laittaa kysymyksiä.
 
Viestejä
1 725
#2
Suurin osa mitä F470:sta kirjoitetaan pätee melkein kaikkiin Niben laitteisiin. Joka tapauksessa, F750:ssa katso tuloilmanlämpötila, se pitää olla muutama aste sisälämpötilaa alhaisempi. Sen jälkeen lähde etsimään taloon sopivaa lämpökäyrää niin että kaikki termostaatit ovat täysin auki, eli talon lämpötilan pitäisi pysyä tasaisena ja mukavana ilman että termostaatit katkovat tai säätävät. Näin löydät kaikkein matalimman kiertolämpötilan ja sitä kautta parhaan taloudellisuuden.

F750:ssa ei ole niin paljon säädettävää kuin F470:ssa, johtuen invertteristä ja suuremmasta tehosta. Eli se pystyy paremmin säätämään itseään sopivaksi.
 
Viestejä
21
#3
Pistin sunnuntaina kompuran päälle ja nyt jos oikein katsoin niin oli käynyt yli 40h. Onko normaalia? Ennen kompuran päällelaittoa ajoin PILPPIÄ ilman lämmön talteenottoa.

Talossa ei vielä asuta, tarkoitus muuttaa tulevana viikonloppuna.

Editoin vielä tähän jatkoksi:
@burmanm onko sulla ennen SAM:ia ja ennen lattialämmityksen menotukkia linjasäätöventtiilit? Oletko säätänyt niistä kiertoja pienemmälle?

Nyt itsellä (linjasäätö kokonaan auki) Samille menee (BT68 ) n. 28c vesi ja palaa (BT69) n. 16c.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 725
#4
Ei mulla ole F750:sta, mulla on vanhempi Niben PILP (jossa lämmityspatterille menee hieman erilainen ratkaisu). Linjasäätöventtiilit, jakotukit ja vastaavat ovat ihan laitteesta erillisiä - ja niiden säädöt on toki oltava myös oikein tasapainoitettu. Jos tuo kierto riittää (28C sisään, 16C ulos) niin ei sitä kannata turhaan muutella. Jos sillä taas ei saavuteta haluttuja lämpötiloja tuloilmalle, niin sitten tilanne on toinen.
 
Viestejä
40
#6
Tärkeimmät neuvot jo tulikin, hienosäätöä voi hakea käyttöveden lämmöistä (säästötila/normaali).

Kantsii myös imuroida/vaihtaa suodattimet suht usein, poistopuolen tukkeentuessa ilmavirta laskee -> kompuran taajuus tippuu. Seuraa BS1:n lukemaa
 
#7
Laitoin valikosta 5.1.5.1 löytyvään todellinen ilmavirta 245m3/h. Antoi korjauskertoimen BS1 1.29. Mitä tämä käytännössä teki? :)

edit: ajattelin että tuohon laitetaan tämä arvo kun poistoilma mittauspöytäkirjassa 68L/s = 244,8m3.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
40
#8
Laitoin valikosta 5.1.5.1 löytyvään todellinen ilmavirta 245m3/h. Antoi korjauskertoimen BS1 1.29. Mitä tämä käytännössä teki? :)

edit: ajattelin että tuohon laitetaan tämä arvo kun poistoilma mittauspöytäkirjassa 68L/s = 244,8m3.
Oleellista vielä, että sulla on myös normaalinopeutena tuota lukua (~245 m3/h) vastaava poistoteho. Tarkkaan en tiedä vaikutusta, mutta ainakaan ei pitäisi tulla "Vika sulatuselementissä EB16" -virheviestejä (jos näitä sulle on ikinä tullutkaan?). Mahdollisesti kone laskee tuon avulla sulatustarvetta tms?
 
Ylös Bottom