Nibe f750+sam41 ongelmia

sal88

Tulokas
Ongelma seuraavanlainen. Kyseessä uusi okt jossa lämmintä tilaa talo 110m2 ja talli 26m2 jota myös lämmitetään pilpillä. Talliin rakennettu oma piirinsä glygolilla. Talossa asuttu n. 1kk ja lämpöjen kanssa on ollut hakemista. Aluksi sisälämpötila oli lähellä. 25astetta niben omalla tehdaskäyrällä. Ilmanvaihdon säädetty poisto 44% mitatut poistot n. 57l. Nyt koittanut hakea sopivampaa käyrää termarit selällään ja lämmöt saatiin asettuun 22asteeseen. Nyt pukkaa herjaa tuloilman lämpö liian alhainen 340 koodi. Sam ja ite laite ilmattu, suodattimet putsattu. Palautettu tehdas arvot. Mutta edelleen katkoo käyttövettä. Sammuttamalla koneen ja käynnistämällä saattaa n. Puoli tuntia tehdä käyttövettä ja sen jälkeen pudottaa sen pois. Nibeen kytketty myös autotalli 26m2 joka omassa piirissään omalla lämmönvahtimella(glygolia sisällä) täällä olen törmännyt muillakin samaan ongelmaan. Lattialämmitysputkea ilmn tallia n. 480m tallissa n. 110m. Osaako joku sanoa näillä lähtötiedoilla missä mennään vikaan.? Putkimies kävi katsomassa ja selvää vikaa ei löydetty ja nibeltä tuskin apua saa näin viikonloppuna.
 
Viimeksi muokattu:

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Kysellään lisätietoja. Onku Nibe kytketty nettiin mistä näkis dataa?
Seuraavia asioita voi kaivella ylös: pumpujen asetuksen, automaatilla vai ei.
Lämittyveden lämpötila? Virtaamat jne jne

Kytkentä
Onko ilmanvaihdon lämityksessä linjasäätöventiili?
Onko SAM kytkentä alakautta niin että tekee J-lenkin? Ehkäisee ilmaongelmia
Onko ulkoilmasäleikkö tarkastettu ettei ole tukossa?

Muistaakseni IV;n ja lattiapiirin painehäviöt piti olla jotakin, olisoko ollut about samat...
 
Viimeksi muokattu:
Tuleeko venttiileistä oikeasti kylmää ilmaa? Mittaa lähimmästä tuloventtiilistä lämpötilaa ja katso samaan aikaan Niben näytöltä tuloilman lämpötila, meno- ja paluuvesi. Jos Nibe kytketty nettiin laita kuvaajaa noista.
 

sal88

Tulokas
Pumput automaatilla. Nopeus 2 symboli keskellä. Tuohon linjaasäätöventtiiliin en osaa vastata.
 

Liitteet

  • IMG_20210109_180938.jpg
    IMG_20210109_180938.jpg
    73,8 KB · Katsottu: 45
  • IMG_20210109_180929.jpg
    IMG_20210109_180929.jpg
    68,5 KB · Katsottu: 45
  • IMG_20210109_180954.jpg
    IMG_20210109_180954.jpg
    77,5 KB · Katsottu: 40
  • IMG_20210109_180945.jpg
    IMG_20210109_180945.jpg
    74,7 KB · Katsottu: 38
  • IMG_20210109_181043.jpg
    IMG_20210109_181043.jpg
    67 KB · Katsottu: 39
  • IMG_20210109_181023.jpg
    IMG_20210109_181023.jpg
    72,3 KB · Katsottu: 40
  • IMG_20210109_181047.jpg
    IMG_20210109_181047.jpg
    74,1 KB · Katsottu: 39
  • IMG_20210109_181006.jpg
    IMG_20210109_181006.jpg
    68,6 KB · Katsottu: 39
  • IMG_20210109_181019.jpg
    IMG_20210109_181019.jpg
    64,3 KB · Katsottu: 34
  • IMG_20210109_181011.jpg
    IMG_20210109_181011.jpg
    67,2 KB · Katsottu: 43
Sam kytketty väärinpäin lämmitysjärjestelmään, paluulämpö on isompi kuin menolämpö? (Huoltotiedot 12/17 ulk. ti-mod) Pitäisi olla toisinpäin.

Seuraa lattialämmityksen menoputkea, siitä pitäisi mennä haara sam-yksikön alle edestä katsottuna oikealle puolelle. Paluu lähtee sitten vasemmalta puolelta ja yhtyy lattialämmityspaluuseen.
 

Mikki

Vakionaama
Lisäksi kurkkaa laitteen alaosan luukusta. Siellä pitäisi olla valot Wilon kiertovesipumpussa.

Jos on pimeänä niin huoltoon yhteys asap. Ainakin yksi palstan vehkeistä tuli uutena tuo pumppu pimeänä. Jos on joku huono erä pumppuja tullut viimeaikaiseen valmistuserään
 

sal88

Tulokas
Äkkiä alkaa näyttää siltä että kytkentä on väärä. Näyttäs tuo Samin edestäpäin katsottu oikea tulevan tuohon 750 alla olevaan putkeen minkä kylessä on tuollainen punainen boksi. Vilon pumpulta lähtevä putki menee vasemmalle. :(
 

sal88

Tulokas
Lisäksi kurkkaa laitteen alaosan luukusta. Siellä pitäisi olla valot Wilon kiertovesipumpussa.

Jos on pimeänä niin huoltoon yhteys asap. Ainakin yksi palstan vehkeistä tuli uutena tuo pumppu pimeänä. Jos on joku huono erä pumppuja tullut viimeaikaiseen valmistuserään
Wilossa palaa valot normaalisti.
 

Tommi V

Tulokas
Meillä oli sama vika SAM:in kytkentöjen kanssa. Soitin Nibelle ja kysyin onko sillä käytännön väliä kun kesällä kaikki pelitti kuitenkin hyvin, mutta sanoivat, että ongelmia tulee siinä vaiheessa kun kelit viilenee reippaasti pakkaselle (kuten nyt alkaa olla). Sanoivat, että pahin riski on koko tuloilmamoduulin jäätyminen kunnon pakkasella.
Muistan myös lukeneeni aikaisemmin jollain olleen saman kaltaisia ongelmia helmikuussa juurikin lämpimän veden osalta, vika oli siinäkin ketjussa SAM:in väärä kytkentä.
 
Ylös Bottom