Nibe fighter 410 vaihto 470.

Joke76

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Olisko jollakin faktatietoa semmosen että Minkälainen homma on vaihtaa tuo 410 470:seen? Ilmastointi putkia kai ainakin joutuu muuttamaan, liekö mahtuu muutoksen tekemään katon ja koneen välissä vai pitääkö putkia väännellä ja käännellä myös välikatolla?
 

jleander

Tulokas
Meillä vaihdettu nyt viikko sitten. Suosittelen jos edellinen 410 pitää pahaa ääntä. Meillä makkari ihan teknisen tilan seinän takana ja 410 alkoi hiljalleen pitämään melkoista jyrinää kompuran käydessä lähes tauotta. Puhelimen "db-mittari apin" mittauksellä koneen vieressä n. 40cm päässä oli jo yli 70db.tä ja seinän takana myös reilusti yli 45 db.tä. Ja vaihdon jälkeen kompuran käynti ääntä ei enää kuule seinan taakse. Ja mitattuna on 36 db.tä (33 vastaa äänettömyyttä).

Vaihto oli helppo sen osalta että laitteet on samankokoiset ilman erillistä SAM-yksikköä, jonka sijoitus voi olla haaste pienemmässä teknisessä tilassa. Ilmastointiputkissa 2 oli vaihtunut ristiin joka aiheutti hieman haastetta asennukselle mutta jos tekninen tila on riittävän korkea oli sekin helposti toteutettavissa. Voin lähettää muutaman selventävän kuvan ennen ja jälkeen tilanteesta putkitusten osalta niistä kiinnostuneille....

Käyttö ja hallinta onkin sitten F470 laitteella huomattavasti helpompaa. Käyttömukavuus pienemmän äänitason ansiosta 10x parempi. Eli aika paljon kehitystä on tullut 13 vuodessa. Suodattimia ei ole tarvinnut vielä vaihtaa mutta nopeasti vilkaistuna sekin on 10x helpompaa ja ihan mielellään vaihtelee useammin niitä kuin vanhassa.
 

Paukku125

Tulokas
Meillä tulossa kanssa samanlainen vaihdos jossakin vaiheessa. Nykyinen 410 pitää kauheeta meteliä ja pojan huone seinäntakana.

Saisikko kuvia näkyville jonnekkin? Paljonko tuli vaihto maksamaan kokonaisuudessaan ja mihin päin suomea?
 
Ylös Bottom