Nibe VVM320 + puulämmitys

pekkajel

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Kenelläkkään fiksusti toimivaa kytkentää vilp+puu lämmityksestä,mahdollisimman vähällä venttileiden vääntelyllä.kuvatuksia tai suunnittelu piirustuksia? Tarkoitus olisi käyttää puuta vain tasaamaan -20 -> pakkasilla.
 
Arvatenkin tuohon liittyy varaaja?
Eihän tuo varsinaiseseti tarvitse muuta kuin VILPin kiinni sen kattilan varaajaan. Voi iskeä tulet milloin siltä tuntuu ja VILP jää odottelemaan, kun lämmöt laskevat. Jonkinlainen autosuntti lienee myös jo olemassa lämmityksen säätöä varten.

Miten sitten vesi lämpenisi ? Kierukka lienee varaajan yläosassa. Voisi sitä pitää edelleen puillakin kuumennettuna, mutta kuka muistaa sitä puukattilaa aina joskus vähän lämmittää. Voisi kannattaa laittaa se kierukka esilämmitykseen ja sähkövaraaja vedelle. Kesällä kun ei lämmitystarvetta ole ehkä ollenkaan, voisi VILPillä pumpata sen varaajan kuumaksi päivän lämpimimpään aikaan. Muulloin varaajan lämpötila lämmityksen ehdoilla ja paukkupakkasilla sitten puilla.
 

pekkajel

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #4
puu kattilan ja 2000l varaajan kaveriksi tuli Niben hydrobox. Niben kattila hoitaa kyl käyttöveden tekemisen,joten sen voi unohtaa vanhasta kattilasta.Ajatuksena tuntuu turhalta lämmittää 2000l vettä kevät/kesä/syksy kun VVM320 hoitaisi lämmityskierron yksinkin,mut puuta kyl mielellään käyttäisi kun pakkaset alkaa olla -25 ylöspäin..
 
Ylös Bottom