Nilan E9 kompuran vaihto

tilli15

Jäsen
Päivää kaikille!

Kompura lopetti toimintansa ja Nilan asentaja kävi toteamassa, että kompuran sähköliittimen yksi nasta oli poikki ja nimenomaan kompuran päästä.

Tarjosi uutta kompuraa asennuksineen noin 1000e.

Kattelin että kompura on Secop SC15GHH, ja että Ebaystä saa saman kompuran 215e.

Tossa linkki ebaylle:


Kuulostaa kalliilta tuo Nilanin asentajan tarjous..

Onko tietoa, että osaiskohan tuollaisen asentaa ihan itse, vaatiiko erikoistyökaluja vai meneekö ihan normaaleilla kupariputkiliitoksilla?

Tai sitten jos jollain olisi suositella Turun/Naantalin seudulta hyvää asennusliikettä
 

jmaja

Vakionaama
Eikös tuossa ole ulkoinen boksi, jossa se sähköliitin on? Vai mistä se nasta on poikki? Eikö sitä voi korjata, jos kompura muuten toimii? Kompuran vaihto vaatii tietysti kylmäpiirin katkaisun, josta tulee työtä ja jota ei saa ilman lupia tehdä.
 

Agiles

Aktiivinen jäsen
Kompressori kuoren sähköläpiviennistä katkeaa se nasta. Ei voi korjata.
Yhteen Nilaniin on tullut kompura vaihdettua. Muisteln, että Nilanin kautta tilattuna pelkät osat olivat jonkun ~1000€.. kompressori, suodatinkuivain ja käynnistin. Saattoi olla joku kompressorin relekin siinä satsissa silloin.
 
Viimeksi muokattu:

repomies

Hyperaktiivi
Tuossa Ebayn paketissa näkyisi olevan käynnistinhärpätin mukana. Koska sijainti on EU-alueella niin ei kai tuohon tule kuin toimituskulut päälle. Kuivain kai on hyvän tavan mukaista vaihtaa. Sen mitä olen kompuranvaihtoja videoilta katsonut niin aina se on vaihdettu, mutta niissä nyt yleensä onkin kompura oikeasti hajonnut muuten kuin sähköliitännästään, ja silloin kierrossa voi olla enempikin töhnää. Toisaalta onhan se kompura hissukseen kuluva ja sisältä liikkuva osa joka eittämättä päästää ajan saatossa kiertoon pieniä määriä töhnää joka tapauksessa, vaikka ei olisikaan mekaanisesti mennyt rikki, joten miksi säästää tuossa kohtaa.. kuivain vaihtoon, sellainen ei maksane paljon.

Jos olisi oma kone niin etsisin kylmäasentajan joka tekee homman tuntitöinä, tuo kuivaimen ja laskuttaa kilsat normaalisti. Sitten katsoisin miten kävi loppusumman.
 
Ylös Bottom