Nilan ec9 ilmanvaihto

Aloinpa miettiä, että miten tämä nyt toimii. Puoliso väänsi venttiiliä pienemmälle vedon tunteen vuoksi. Oli sitä mieltä, että kun korvausilma tulee koneellisesti, niin jos yhtä laitetaan piestänemmälle, tulee ilma jostain toisessa huoneessa suuremmalla. Mutta jotenkin nyt ajateltuna, jos muissa huoneissa venttiilin ei kosketa, niin ei kai se ole edes mahdollista? Talohan on alipaineinen ja tuo pienemmälle vääntäminen kai lisää sitä, mutta voiko siitä olla haittaa? Oli varmaan aika hölmö kysymys, mutta koneen sielunelämä ei ole valjennut meistä kummallekaan.
 

fraatti

Hyperaktiivi
Ennen kiinni ruuvaamista kannattaisi katsoa venttiilin vanha asento ja merkata se jotta tuon osaa tarvittaessa palauttaa ennalleen. Sen takia se ilmanvaihto kuitenkin säädetäänkin ylipäätään.

Sinällään kaikkien venttiilien asennot vaikuttavat myös muihin venttiileihin koska venttiilin sulkeminen saattaa johtaa tuloilmakanavan paineen kasvuun ja kun paine kasvaa myös muissa tuloilmaventtiileissä se johtaa lisääntyneeseen ilman virtaukseen. Kuitenkin kokonaisilmamäärä taitaa kuitenkin pienentyä eli jos kaikkien tuloilmaventtiilien ilmamäärät laskettaisiin yhteen niin vaikutus olisi negatiivinen kuten itsekin totesit (alipaineisuus lisääntyy). Paineen tekeminen syö puhaltimen tehoa.

Ainakin jos kyse on makuuhuoneesta jossa on ovi kiinni yön niin kyllä tuon tunkkaisuuden huomaa sitten aamulla kun ilmanvaihto alkaa olemaan riittämätön.

Ennen ilmanvaihto säädettiin aina alipaineksi mutta nykysuositusten mukaan pyritään tasapainoiseen ilmanvaihtoon. Tämä johtuu siitä että liika alipaine saattaa tuoda taloon ilmaa erilaisista epätiiveyskohdista kuten lattian ja seinän raosta yms. Tuolta sitten saattaa tulla sisäilmaan epäpuhtauksia jotka eivät ole välttämättä hyväksi...
 
Ylös Bottom