Nilan EC9 kompura ei käynnisty

J Wil-son

Tulokas
Nilanin EC9 ollut käytössä uudessa 136 m2 omakotitalossa vuodesta 2015 saakka ja tätä foorumia ahkerasti luettu ennen kirjautumista. Laitteen kanssa ollaan jo aika sinut ja säätöihin on löytynyt melko hyvä kompromissi mukavuuden ja kulutuksen suhteen. Iso kiitos tänne kirjoittaneille vinkeistä! Yksi isompi murhe aiheutui viime talvena, kun releen jumiutuminen nosti lattialämmön menoveden 90 asteeseen (!!) ennen ylilämpösuojan laukeamista. Ongelma korjaantui releiden vaihdolla.

Viikonloppuaamuna ihmettelimme lämpimän veden loppumista heti alkuunsa, vaikka laitteen olisi tullut lämmittä vettä koko yön. Syy löytyi nopesasti kompressorista joka ei käynyt lainkaan, vaikka ohjauspaneelissa paloi oranssi ledi ja pyynnin olisi pitänyt olla veden ja tuloilman lämmitykselle. Availin kuoria ja kaikki näytti sisältä "normaalilta" eikä esim. kosteuden aiehuttamia merkkejä näkynyt, joista aikaisemmissa vastaavissa ongelmissa on raportoitu. Huoltoja, suodattimien vaihtoja, tarkistuksia yms. tehty jopa vaadittuakin enemmän.

Nilaniin oltu yhteydessä ja huolto tulossa paikanpäälle, mutta jonkin verran jänskättää, minkälainen remontti ja hintalappu tällekin on luvassa. Laite on vasta alle neljän vuoden ikäinen, joten meneeköhän vielä Nilanin takuun/ virhevastuun piiriin? Onko kenelläkään ollut vastaavia kokemuksia ja miten ollaan selvitty vai ollaanko?
 

pjr

Aktiivinen jäsen
Oma veikkaus: ohjainkortista kompuran releestä kärjet palaneet. Eli kompura ei saa virtaa. Tuo on suht helppo mitata yleismittarilla.

Appiukolle uusittiin joskus vanhempi CTS-600 kortti joka pimeni firmipäivityksen yhteydessä(oli ongelmaa jo ennen sitä) ja sen hinta taisi olla ~350€.

Jos koneessa on CTS-602 kortti ja mikäli siinä on tuo viallinen rele ja tulee uutta tilalle niin olisin kiinnostunut lunastamaan sen nykyisen mahdollisesti viallisen nimellistä korvausta vastaan harrastelutarpeiksi.
 

J Wil-son

Tulokas
Toivottavasti selviää taas releen vaihdolla. Sähkömiesvikaa minussa ei ole edes vähää alusta eli asia selvinnee huomenna, kun huoltomies käy kylässä. CTS-602 on kyseessä ja viallisen osan saat ilman muuta, jos vaihtoon menee.
 

J Wil-son

Tulokas
pjr:llä aika hyvä veikkaus. Kompuran käynnistysrele oli kärähtänyt ja kompura jäi virrattomaksi. Ei ilmeisesti kuitenkaan kovin yleistä, sillä pk-seudulla Nilanin huoltoja tekevä kaveri sanoi, ettei ole joutunut vaihtamaan ko. osaa koskaan aiemmin. Kuten kuvassa näkyy, releestä on vain tuo liitin kärähtänyt, mutta muuten boksi on kuulemma kunnossa. Jos on jotain käyttöä tälle, lähetän sen mielelläni postikuluja vastaan tai on myös noudettavana Espoossa. Tämä on nyt neljäs vaihdettu rele ja laite alle neljän vuoden ikäinen. Onko vain huonoa tuuria vai laukeaako nämä muillakin?
käry.jpg
 

pjr

Aktiivinen jäsen
Huono kontakti näitä aiheuttaa. Liekkö releen kokoonpanossa jäänyt kärki hieman vinoon tai sitten tuo "apiko"-liitin ollut liian löysä ja hitsannut hieman jokaisessa käynnistyksessä -> riittävästi käynnistyksiä ja kontakti huononee entisestään niin tuo alkaa toimia lämmitysvastuksena.

Tälle releelle ei käyttöä löydy. Tuonhan vois ihan mielenkiinnosta avata ja katsoa onko releen kärjet "palaneet".
 
Ylös Bottom